Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

1.6.07  -  11.8.07

Himanes 

Tapio

Pojat

Rehtorit

Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

Himanes. Jyväskylä & Pieksämäki, 1.-2.6.07

Pojat. Club Liberté, Helsinki 5.7.07

Tapio. Valkeakoski 24.7.07

Pojat. Semifinal,  Helsinki 11.8.07

Pojat ja Rehtorit. Vastavirta-klubi, Tampere 18.8.07

 

Riku Himane:

Himanes Jyväskylässä ja Pieksämäellä 1.-2.6.

Red Neckin keikalla oli tosi hieno fiilis, mikä johtui ehkä siitä,  että aluks näytti ettei väkeä tule ketään ja sitten olikin tupa aika  täysi. Äänentoisto toimi ja Red Neck tämmöiselle keikalle just sopiva tila. Mehän annettiin sitten parhaamme ja se onnistui. Yleisöstä aika moni tuntui osaavan sanat ulkoa tai vähintään tunnisti muutaman biisin. Tunnelma lavalla oli sellanen, ettei tennari tahtonu millään pysyä maassa, siks piti välillä ottaa oikeen tukeva haara-asento.  Kiitoksia, Himanes palaa varmaan Jyväskylään vielä tänä vuonna.

Pieksämäen Night Club Galaxy oli puitteiltaan aika makee, oli semmosta isomman keikan tuntua, mutta yleisö löysi pääosin paikalle vasta klo 1.00 jälkeen ja bändin piti aloittaa henkilökunnan pyynnöstä klo 00.00. Et silleen, tunnelma ei ollu ihan niin käsinkosketeltava...

Riku (Himanes)

Himanes soitti molemmilla keikoilla näin:

Surffaan radioaalloilla

Himanes

Pogoomaan

Huomenna

Kellarista studioon

Matkalaulu

Mitä välii silläkään

Kaupunki on hiljaa

On kesä, on loma

R-koodi

Johnny Hallyday

Beibi sua odotan

Viekää mut pois

Kolme sointua naiselle

Kesä-Vantaa

Sähkis

encore:

Kylä

Kyyvesi kutsuu

Ei enää koskaan

Himanes (kuva: Ozzy).

Ozzy:

Himanes Red Neckissä Jyväskylässä 1.6.

Menimme keikkapaikalle noin kello 23 aikoihin, baari oli vielä yllättävän tyhjillään. Olutta tiskiltä ja sit alkoikin tekemään mieli tupakkaa, ei muuta kun yks vahtimaan tuoppeja ja ulos.

Kovin kauaa ei tarvinnut odotella, kun jo Haukivuoren miehet tulivat lavalle, ei muuta kun eturiviin heilumaan. Ensimmäisenä kajahti ilmoille Surffaan radioaalloilla ja meno lavalla sai liikettä ainakin eturivin yleisöön. Porukkaa valui sisään vielä lisää, hyvä niin, sillä kovin vähäiseltä yleisömäärä alussa näytti. Perus ramokansaa ei paljoa ollut paikalla, tosin Haukivuorelta oli kannustusjoukot matkassa.

Setti jatkui vauhdikkaana ja uuden levyn biisejä kuulin ensimmäistä kertaa livenä, hyvältä kuulosti ja meininki lavalla oli tutun oloista, leveitä haara-asentoja ja tyylikästä musisointia.

Noin puolessa välissä tullut On kesä, on loma biisi levensi hymyä entisestään. Viikon päästä alkava loma muistutti takaraivossa tulemisestaan. Tahti jatkui kovana ja setti läheni loppua. Toiseksi viimeisenä kappaleena oli Kesä-Vantaa ja se nosti entisestään hyvää fiilistä. Sit vielä viimeinen biisi ja jätkät painui verhon taakse takahuoneeseen.

"H-I-M-A-N-E-S, H-I-M-A-N-E-S!" -huudot alkoi kaikua, eikä kauaa tarvinnut odottaa kun encore jyrähti käyntiin. Kylä, Kyyvesi kutsuu ja Ei enää koskaan kruunasivat hienon illan. Keikan jälkeen käytiin vaihtamassa muutama sana bändiläisten kanssa ja ostamassa paidat baarin "suuresta" takahuoneesta. Omasta mielestäni keikka oli parasta Himanesia, mitä olen kuullut, tämän avulla viimeinen työviikko menee kuin aalloilla!

Ozzy

 

Helsinki 5.7.07

Pojat Club Libertéssä

Pojat keikkaili 5.heinäkuuta Club Libertéssä Helsingissä lämppärinään The Odorants.

Ekana soitti The Odorants, jonka rytmiryhmä vaikuttaa tietysti myös Debbiessä. Olisivat voineet soittaa pidempääkin, mutta laulajalla taisi olla kuumetta tai kurkkukipua tai jotain. Julkaisivat
kuukausi sitten levynkin. Tokana soitti sitten Pojat, jonka kitaristi vaikuttaa myös Debbiessä. Hyvä keikka, lämmintä piisasi. Liberté on paikkana mainio, vinkkinä vaan muillekin bändeille. Kaksi uutta biisiäkin sai ensiesityksensä yleisön edessä: Rauman Kimmon Juhannus ja Ketä sä rakastat.

Hannu

 Miika Poika:

Yllättäen heräsin aamulla elävänä

Poltti kesäkatu miestä ja hengityksen täytti pöly sekä hiili. Mutta ei se ollut paljon mitään verrattuna Libertén lavalämpötiloihin. Taju meinas lähteä viimeistään "herra postimiehen" kohdalla. Encore menikin sitten ihan autopilotilla. Yllättäen heräsin aamulla kuitenkin elävänä, joten kai tästäkin toivutaan. Soitto kulki yllättävän mallikkaasti, vaikka keikkarutiinia ei mitenkään hirveästi tällä hetkellä olekaan alla.

Yllätimme kaikki, sekä itsemme soittamalla kaksi (2) uutta biisiä! Ketä sä rakastat, sekä Rauman Kimmon juhannus upposivat kansaan näköjään ihan hyvin. Kertonee jotakin biiseistä, tahi sitten kansasta. Kiva ilta ja kiitokset yleisölle! Kiitoksia myös mukaville Odorantseille supportista ja etenkin roudauslogistiikasta. 

P.S. Murkku: pölli parempi styrkkari ensi kerralla.

Miika (Pojat)

Pojat soitti Libertéssä näin:

Mikko lähtee Kaliforniaan

Mari on förbi

Punkkari

Utajärven yöt

Kylätie

Saatanan Sheena

Ketä sä rakastat

Rauman Kimmon Juhannus

RUK

Eka kerta

Siipi lonskuu

Annikki on tähti

Missä olit viime yönä?

Lemmikkihautuumaa

Postimies

Pala maata haustausmaalta

Veikkaat vaan

encore:

Danny seis

Pasi Virtanen

Mä uskon meihin

 

Junnu:

Vaikeuksien kautta (Miljoona)sateeseen

Pätkätyöaiheisessa lauluntekokilpailussa kolmen parhaan joukkoon sijoittuminen avasi bändillemme mahdollisuuden päästä esittämään kyseinen kilpailuviisu Valkeakosken Työväen musiikkitapahtumaan 24.7.07.

Homman hohdokkuutta lisäsi vielä se että biisi päästäisiin esittämään Miljoonasateen keikalla. Yleisöä tulisi siis olemaan paikalla ja rutkasti…

Soittokierros tanssi-ja soitinyhtye Tapion muille jäsenille paljasti, että kyseinen kihaus sattuisi samaan aikaan Äänekoskella järjestettävien Keitele jazzien kanssa. Samin ravintola tekee tiivistä yhteistyötä kyseisen tapahtuman kanssa, eli Samilla olisi koko viikon ajan tupa täynnä eikä Valkeakoskelle olisi minkäänlaista mahdollisuutta lähteä. No, kerrankin rumpali pysyisi Tahdissa koko keikan ajan, väärällä paikkakunnalla tosin.

Päätimme, ettei keikkaa kuitenkaan peruttaisi ja hommaisimme puikkoihin lainamiehen Valkeakoskelle. Eri vaihtoehtoja aikamme vatvottuamme päädyimme kysymään Miljoonasateen rumpali Jarmo Hovia, joka yllättäen suostuikin pestiin.

Ei muuta kuin biisi sähköpostilla eteenpäin ja ennen keikkaa Valkeakoskella harjoittelisimme biisin vielä kimpassa. Homma hoidossa, nou hätä!

Päivää ennen keikalle lähtöä tökkäsi rouva Fortuna paskaiset näppinsä Tapion kortteihin sekoittaen koko pakan perusteellisesti. Perjantaina neljän aikoihin sain puhelinsoiton, josta selvisi, että basistimme perhepiirissä oli tapahtunut erittäin vakava sairaskohtaus, eikä Tero sen vuoksi luonnollisestikaan  pystyisi lähtemään matkaan.

Siinä vaiheessa vitutti niin että oli jo vaikea hengittää… Mutta periksi ei anneta prkl… Ei muuta kuin puhelin kouraan ja soitto Miskalle, joka oli Tapion alkuaikoina käynyt kokeilemassa basistin pestiä. Aitoa pelimannihenkeä uhkuen hän otti haasteen vastaan ja taas biisiä eteenpäin sähköpostilla…Valkeakoskella sitten treenattaisiin.

Treenit käynnistyi aikanaan ja soitto oli sanalla sanoen hapuilevaa. Koskaan aiemmin ei ennen keikkaa ole ollut sellaista paniikkia päällä. Tuntia ennen lavalle könyämistä päätimme pitää vielä kolmestaan treenit. Juhlapaikan viereisellä parkkipaikalla otimme soittimet kouraan ja veivasimme biisiä niin kauan, että saimme sen kulkemaan virheettä. Seitsämän kertaa se jouduttiin läpi vetämään. Ja ei kun esiintymään…

Miljoonasade veti kaksi biisiä, jonka jälkeen Heikki Salo spiikkasi meidät lavalle. Hovi polkaisi biisin käyntiin ja Pätkätyöläinen soi komeasti alusta loppuun ilman minkäänlaisia mokia. 2500 yleisön edustajaa palkitsi meidät raikuvin aplodein. Ihme oli tapahtunut! Tunne oli todella helpottunut kaiken sähläilyn jälkeen. Kiitokset vielä Jarmo Hoville, jolle kyseinen veto oli ensimmäinen kerta kun hän soitti punkkia.

Junnu (Tapio)

 

 

Helsinki 11.8.07

Kahdenlaisia Poikia Semifinalissa

Pojat soitti Semifinalissa Helsingissä 11.8. Toisena bändinä oli Kelpo Pojat. Nimien lisäksi näitä kahta bändiä yhdistää myös basisti, sillä Sami Mikkolahan soittaa kummassakin poikabändissä.  "Keikka oli ihan loistava, paras meininki piitkään aikaan. Joku muu saa kertoa kuinka kuuma siellä olikaan. Oli!" toteaa keikasta Miika-Poika

Robi:

Pojat ja Kelpo Pojat Semifinalissa 11.8.07

En ollut nähnyt Poikia yli vuoteen, joten Semifinaliin oli lähdettävä, tosin eri merkeissä kuin yleensä. Matkaan lähdettiin Mervin kanssa autolla, joten tiedossa oli siis selvä ilta. Saavuimme paikalle noin klo 22.30, jolloin paikalla oli jo paljon porukkaa.

Kelpo Pojat soitti ensin. Paikalla oli paljon heidän fanejaan, jotka lauloivat biisejä mukana. Katsoin muutaman biisin Kelpo Poikia ja totesin, että laulaja liikkuu hyvin lavalla, laulaa hyvin ja vetää hyvää showta. Semifinalisa oli niin kuuma, etten jaksanut olla kauempaa sisällä, joten menin ulos. Siellä olivat tupakalla mm. Miika ja Tuppi, joiden kanssa keskustelimme keikkapaikan kuumuudesta. Totesimme, että ovet voisivat olla auki, sillä paikasta loppuu muuten happi. Todettua tuli myös, että sisälle käveltäessä vastaan tulee voimakas hien ja deodorantin haju. Eräs tyttö sanoi, että vain tupakan savu puuttuisi enää. Tupakan savua oltiin puolesta ja vastaan.

Ulkona keskustelin myös erään miehen kanssa, joka tunsi Kelpo Pojat hyvin. Naureskelimme, että Samihan nettoaa hyvin tästä illasta, kun soittaa molemmat keikat. Mies sanoi Kelpo Poikien olleen aikanaan kovakin lavabändi. Itse olen kuunnellut tosi huonosti kaksi heidän levyistään, joten biisit olivat tuntemattomia.

Pojat soittivat seuraavana. Mielenkiinnolla odotin, että miltä keikka kuulostaa kolmimieheseksi typistyneen bändin yhdellä kitaralla. Soittivathan Pojat yhteen aikaan myös yhdellä kitaralla, mutta silloin mukana olivat koskettimet. Avausbiiseinä kuultiin Palaa-levyltä Saatanan Sheena,  Odotan vaan ja Piru irti. Biisin jälkeen Miika huomioi paikalla olleen polttariseurueen onnittelemalla Karoliina-nimistä polttarisankaria. Taisi olla tytölle iloinen yllätys. Herra Postimies sai liikettä yleisöön neljän rauhallisemman biisin jälkeen. Missä olit viime yönä? puolestaan kertoi polttarisankarin elämän tulevista tapahtumista.

 

Pojat Semifinalissa (kuva: Robi).

Seurasin keikkaa aluksi taka-alalta, mutta välillä kävin edempänä. Keikkasetin puolivälin jälkeen aloin siirtyä lähemmäksi lavaa, kun alkoi laulattamaan suosikkibiisien tullessa. Olisiko kyse ollut ns. yleisön lämpiämisestä. Pojat soittivat minulle täysin uusia biisejä kolme: Danny seis, Ketä sä rakastat  ja Rauman Kimmon juhannus. Itse Kimmo ei ollut tällä kertaa paikalla, mutta kaikkea sitä tapahtua voi, kun sähkökitarat soi. Lisäksi tuli puoliksi uusi biisi Mikko lähtee Kaliforniaan, jonka sanat osasin jo melkein ulkoa. Mikko lähtee Kaliforniaan on tosi hyvä ja tarttuva biisi. Se jäi soimaan päähän keikan jälkeen. Uudet biisit istuvat hyvin keikkasettiin.

Jossain vaiheessa keikkaa joku yleisön joukossa muuten sanoi kaverilleen, että tulisipa Mä vihaan sitä (että rakastan sua). Siinäpä harvinainen toive. Muistaakseni Pojat eivät ainakaan minun aikanani ole koskaan soittaneet kyseistä biisiä. Varsinaisen setin viimeinen biisi oli Mä uskon meihin, jonka jälkeen Miika vaihtoi kitaraa ja kuultiin encorena mm. Lemmikkihautuumaa ja Utajärven yöt. Yleisön ja keikan hyvyydestä kertonee se, että bändi huudettiin kaksi kertaa lavalle. Kaidea tosin saatiin hetki odottaa, mutta tulihan hän sieltä. En usko, että Pojat olisivat tulleet toisen kerran lavalle, jos ei olisi niin paljon taputettu ja huudettu. Ja onneksi taputettiin, sillä muuten suosikkibiisini RUK ja Radio Suomipopilla usein soiva Pasi Virtanen olisivat jääneet kuulematta. Pasi, Pasi!

Mielestäni on hyvä asia, että Pojat vaihtelevat keikkasettiä ja biisien järjestystä. Näin mielenkiinto säilyy. Tällä keikalla keikkasetti oli rakennettu kahden ekan ja uusimman levyn biiseistä, uusista biiseistä ja Lemmikkihautuumaa-sinkusta. Iso Kolmonen ja Pure -levyt  ohitettiin. Totesin keikan jälkeen, että hyvin toimii pelkällä yhdellä kitaralla. Eipä tuossa nyt mitään kummallista ollut, sillä soittavathan monet saman genren bändit vain yhdellä kitaralla. Miika, Sami ja Kaide hoitivat hyvin hommat. Yleisöstä voisi todeta, että tuttuja oli liikkeellä tavallista vähemmän (perkele!), ja paikalla oli tuntemattomia ihmisiä paljon. Hyvä keikka!

Robi

Pojat soitti Semifinalissa näin:

Saatanan Sheena

Odotan vaan

Piru irti

15 minuuttua

Herra postimes

Pala maata hautausmaalta

Veikkaat vaan

Missä olit viime yönä?

Danny seis

Kylätie

Mikko lähtee Kaliforniaan

Rauman Kimmon juhannus

Ketä sä rakastat Mari on förbi

Koko kesä

Mä uskon meihin

encore:

Eka kerta

Siipi lonksuu niin

Lemmikkihautuumaa

Utajärven yöt

2.encore

RUK

Pasi Virtanen

 

Pojat ja Rehtorit Vastavirrassa 18.8.07

Pojat ja Rehtorit keikkailivat Vastavirta-klubilla Tampereella 18.8. Keikkakommentteja otettaisiin ilolla vastaan...

Miika-Poika kommentoi Poikien parilla viime keikalla radikaalisti muuttunutta biisilistaa näin: "Vastavirran keikkasetti oli ihan sama kuin viikkoa aikaisemmin Semissä miinus 2. encore. Kuten huomataan, on uusi setti huomattavan erilainen kuin aikaisemmin, mutta kun se nyt soitettiin jo toiseen kertaan on vaihtelunhaluisilla kuulijoilla taas syytä pelkoon; setti pysyy samana seuraavat viisi vuotta. No, yritämme parantaa tapamme ja uusimme settimme heti kun saamme tulostimeen lisää mustetta."

Pojat soitti Vastavirrassa näin:

Saatanan Sheena

Odotan vaan

Piru irti

15 minuuttua

Herra postimes

Pala maata hautausmaalta

Veikkaat vaan

Missä olit viime yönä?

Danny seis

Kylätie

Mikko lähtee Kaliforniaan

Rauman Kimmon juhannus

Ketä sä rakastat Mari on förbi

Koko kesä

Mä uskon meihin

encore:

Eka kerta

Siipi lonksuu niin

Lemmikkihautuumaa

Utajärven yöt