Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

Virgin Oil Helsinki 11.9.07 - Huvilava, Haukivuori 15.9.07 - Torvi, Lahti 19.9.07

Himanes

Himanesin syyskuu -07

Sisällysluettelo:

Riku (Himanes): Himanesin syyskuu -07

Hartza: Himanes Torvi, lahti 19.9.07

Himanes soitteli syyskuussa -07 näin

 

Riku:

Himanesin syyskuu -07

Virgin Oil 11.9. Helsinki

Meitä pyydettiin Virgin Oil keikalle Avoin kirje” –konserttiin jo kesällä. Alun perin keikan piti olla Tavastialla. Edelliset Avoinkirje –tapahtumat oli vetäneet keikkapaikat täyteen, kerran jo aiemmin Tavastialle. Koko homma on Näkän (ex- Fucking World , Atom Heard –miehen) ja Tumppi Varosen järkkäämä. Pääsylippujen tuotto meni Lasten ja Nuorten Ensihuoltolaitoksen ja Suomen Mielenterveysseuran Valtakunnallisen Kriisipuhelimen tukemiseen. Käykää lukemassa tuolla maispeississä. Siellä on myös ladattavana Avoin kirje -biisikin eri versioina. Loistava Ebba Grön –käännös ja todella koskettava biisi, siellä myös taustatietoo biisistä/ tapahtumasta ( http://www.myspace.com/avoinkirje ).

Aikataulu oli tosi tiukka, noin kymmenen bändiä peräjälkeen lavalle. Meidän osuus oli merkitty 21.30, joten loppupäässä oltiin. Mentiin n. tuntia ennen keikkaa paikalle, ja hetken kuluttua Virgin Oil -henkilökuntaa tuli sanomaan, että meitä ennen esiintyvän Erja Lyytisen rumpali ei ole vielä tullu paikalle, voitteko paikata niitä? Me kateltiin toisiamme ja ei keksitty mitään hyvää syytä, miksi kieltäytyäkään, ”Himanes aina valmiina!”. Niinhän me vedettiin biisit, yleisöä oli kohtuullisesti, yli 50, paikalla, mutta tanssilattian takana baaritiskeillä ja pöydissä. Lava oli iso ja ravintolan sisustus muutenkin aika isollaan. Mulla jäi semmonen kuva että hyvin meni ja hiki tuli, vaikka ei ehtiny ees tajuta kun keikka oli jo ohi.

Jutusteltiin Tumpin, Näkän, Pajusen ym. kanssa takahuoneessa ja kateltiin seuraavia bändejä, hyvät muistot jäi reissusta, vaikka se viikolla raskasta olikin. Freeman oli siellä myös, otti Himanesista ja Tumpista valokuvankin. Se kävi laulamassa lavalla Problemsin kanssa hittinsä; Ajetaan me tandemilla. Pelle Miljoona & 1980 on yks mun lempibändejä, aikoinaan Pelko ja viha ja Viimeinen syksy -levyjä tuli kuunneltua ahkeraan. Ja hyviä levyjä ne on edelleen. Oli siis kiva nähdä se kokoonpano, ei mitää eilisen teeren poikia…

Huvilava, Haukivuori 15.9., 1. setti

Seuraavana lauantaina Haukivuoren Huvilavalla soitettiin ja tanssittiin viimeisen kerran. Haukivuorelaisille se on muistoja herättävä paikka. Ilta vietettiin yksityistilaisuutena, ketään ei kuitenkaan portilta käännytetty, eli avoimet ovet.

Bändien setit oli lyhyitä, vuoron perään soittivat tanssiorkesteri Hulwattomat, rock-coverbändi Super Sunday (meitsi myös lavalla), Himanes, The Pikkujoulu band (Sakun kieli-poskessa-projekti työpaikaltaan Mikkelin musiikkiopistolta.)ja Huvilava big band (eli Lizzy Jones, +Super Sunday). Varmaan siellä kävi illan aikana ainakin 50 henkeä. Ja kivaa oli kaikilla.

Torvi, Lahti 19.9.

Lahden Torvessa keikka meni hyvin, saatiin jäykkänä istuvat asiakkaatkin joraamaan keskellä viikkoa. Ramoniaanista porukkaa oli vaan muutama, mutta nekin sitä aktiivisempia.

Riku (Himanes)

Hartza:

Himanes Torvi, lahti 19.9.07

Himanes ja Lahden Torvi. Taas. Johan siitä pari vuotta on, kun viimeksi kävivät. Ihme väkeä nuo haukivuorelaiset kun koko ajan täällä ramppaavat. Alkuilta meni eka töissä, ja sit kaljoitellessa kulman takana Rooster Pubissa, jossa Profane Omen piti uuden lättynsä ennakkokuuntelua. Tulipahan kuunneltua kymmenisen kertaa. Ja kahtottua uus hieno video.

Torveen sieltä sit valui mun lisäkseni Lahden peruspunkki Löpö (tuttu iltapäivälehdistä viuhahtelun takia FC Lahden matsissa) ja Profane Omenin Kokkonen. Hirveesti muita ei paikalla ollu. Noh, muutama hassu, jotka todennäköisesti Himanesista ikinä kuulleetkaan.

Keikka alkoi, hittiputki soljui, Hartza hirveessä soseessa kuvaamassa ja bailaamassa lähes yksin lavan edessä. Säälittävää ja nöyryyttävää, kun vanha papparainen saa yksin heilua. Kylä ja Kyyvesi tuli, olen onnellinen. Ja Pogoomaan, saatanan levy-yhtiö vai mikä lie kun ei virallista lupaa antanut tuolle käännökselle, upea käännös. Kiitos siitä. Ja sit "Johnny Hallyday mun muistini vei". Tai no, roudasin kait jotain soittimiakin pihalle. Muisti jäi kait si keikka-autoon loosteriin. Jätkät selvittänee keikkasetin sisällön. Päätän raporttini täältä jostain tähän. Kiitos Himanes. Kiitos tyhjä Torvi.

Hartza

Himanes soitteli syyskuussa -07 näin:

Virgin Oil 11.9. Helsinki

Kaupunki on hiljaa

Kesä-Vantaa

Mitä välii silläkään

Pogoomaan

Huvilava, Haukivuori 15.9. Ensimmäinen setti

Kaupunki on hiljaa

Kesä-Vantaa

Mä oon out

Mikä siinä maksaa?

Beibi sua odotan

Viekää mut pois

Huomenna

Kellarista studioon

Sähkis

Kylä

Kyyvesi kutsuu

Surffaan radioaalloilla

H-I-M-A-N-E-S

Huvilava, Haukivuori 15.9. Toinen setti

Kellarista studioon

Sähkis

Oon vaan ja ihmettelen

Matkalaulu

Mitä välii silläkään

Maatalouslomittaja

Mä meen vaihtoon

Rock’n’ roll lukio

Viihdettä

Vankilaan

encore:

Kylä

Kyyvesi kutsuu

Ei tää lama päähän käy

Torvi, Lahti 19.9.

Kaupunki on hiljaa

Kesä-Vantaa

Mikä siinä maksaa?

Mitä välii silläkään

Beibi sua odotan

Viekää mut pois

Huomenna

Kellarista studioon

Sähkis

Oon vaan ja ihmettelen

Matkalaulu

Rock’n roll lukio

Pogoomaan

R-koodi

Kylä

Kyyvesi kutsuu

encore:

Surffaan radioaalloilla

H-I-M-A-N-E-S

Ei tää lama päähän käy