www.ramopunk.com

Takaisin Ramoviisut 2007 -keikkaraporttiin

Näin Ramoviisuissa edettiin kohti finaalia:

Ramoviisujen säännöt

Näyttämö rakentuu vauhdilla

Turvajärjestelyt ennen näkemättömät

Viisuehdokkaat paketissa ja esikarsintatuomarit valittu (20.4.07)

Converse-kerhon aktivistit viisutuomareina (20.4.07)

Ramoviisujen finalistit (24.4.07)

Ohjeet finaaliyhtyeille (24.4.07)

Tuomaripeliä 21.4.07 (24.4.2007)

Poliisi huolehtii ramoviisuilijoista (10.5.07)

Ramoviisut näkyvät katukuvassa (10.5.07)

 

Säännöt

Säännöt lyhyesti:

YY: Tee uusi biisi RAMONES-yhtyeen hengessä.

KAA: Lähetä biisi+sanoitus tuomaristolle.

KOO: Toivo parasta.

NEE: Jos biisisi pääsee finaaliin, pyydä jotakuta esittämään se. Tai esitä se itse.

Säännöt pitkästi:

-Kilpailuun lähetettävien kappaleiden tulee olla uusia, ramomaisia ja koskaan esittämättömiä.

-Tekstin tulee olla hyvää suomea.

-Mikäli esikarsintatuomaristo ei löydä kappaleesta ns. ramoniaanisuutta, ne nauraa sulle!

-Kappaleen pisin mahdollinen kesto on 2.16.

-CD-formaatissa olevan äänitteen ja kappaleen tekstin tulee olla tuomaristolla viimeistään 17.4.- edellisen päivän postileima riittää. Paketista tulee lisäksi löytyä tekijän puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Paketit tänne: Teemu Skinnari Ruuhitie 13 02880 Veikkola

-Yksi tekijä saa lähettää korkeintaan kaksi kappaletta.

-Esikarsintatuomaristo valitsee finaaliin 1-20 parasta kappaletta. Finalistit julkistetaan näillä sivuilla noin viikko palautuspäivämäärän jälkeen klo 12:34.

-Loppukilpailussa voittajan valitsee yleisö.

-Ruotsi ei voita.

 

Turvajärjestelyt ennen näkemättömät!

Ramoviisujen aikana Helsingin Semifinalin turvatoimet ovat järjestäjien mukaan samaa tasoa kuin lentopallokentillä. Semifinalissa ja myös takanurkan lehdistöpöydässä ovat käytössä muun muassa hevimetallinpaljastimet. Myös kaikenlaisten nesteiden tuonti Semifinaliin on harkinnassa. Turvatoimet ovat järeät, vaikka viranomaisten tekemien riskianalyysien perusteella Ramoviisuihin ei kohdistu mitään ulkoista mielenkiintoa.

Näyttämö rakentuu vauhdilla

Helsingin Semifinalissa häärii parhaimmillaan 1 rakennusmies, kun klubi muuttuu Ramoviisujen päänäyttämöksi. Tällä viikolla klubille on tuotu jo 23 uutta lasia, videonauha ja muuta tekniikkaa. Pelkästään Semifinalin kattoon ripustetaan 100 000 nanometriä serpentiiniä. Ensimmäiset harjoitukset on määrä pitää viisulavasteissa just ennen finaalia, jos kerkee. Klubin takanurkkaan tehtävän lehdistöpöydän siivoaminen alkaa vasta ensi viikolla.

 

Viisu-ehdokkaat paketissa ja esikarsintatuomarit valittu

Sinetöity ja auditoitu  paketti on lähetetty tuomaristoa kohti. Tuomaristo kokoontuu nyt viikonloppuna päättämään mitkä kappaleet pääsevät finaaliin. He päättävät samalla myös montako ehdokasta finaalissa kuullaan.

Arvovaltaisessa tuomaristossa istuvat tänä vuonna JOKAISESSA Converse-kerhossa mukana olleet Ilpo, Riina ja Rauman Kimmo. Tuomarivalintojen perusteluna on sana : JOKAISESSA.

Tuomaristo toimii täysin mielivaltaisen demokratian tunnusmerkit täyttävällä tavalla. Finaaliin selvinneet kappaleet julkistetaan näillä sivuilla noin viikko tuomariston päätöksen jälkeen. Päätöksestä voi valittaa, mutta se on tooooodella  turhaa. Ja muistutettakoon tässä, että finaalissa voittajan, vuoden 2007 Ramoviisun, valitsee yleisö. Vain juhlimalla voit vaikuttaa!

*

Ramopunk-uutiset 20.4.97:

Converse-kerhon aktivistit viisutuomareina

Ramoviisujen esikarsintatuomaristoistuvat tällä kertaa ainoat jokaisessa kahdessatoista edellisessä Converse-kerhossa vuodesta asti 2004 mukana olleet Ilpo, Riina ja Rauman Kimmo. Tuomarivalintojen perusteluna on sana "jokaisessa", korostaa Rehtori Heko.

Riina, Rauman Kimmo ja Ilpo (kuva: M!ka).

Arvovaltainen tuomaristo kokoontuu 21.4. päättämään, mitkä reilusti yli 20:stä kisassa mukana olevasta kappaleesta pääsevät finaaliin. Loppukilpailussa mukana olevien kappaleiden määrää ei tällä kertaa ole päätetty etukäteen, vaan loppukilpailuun pääsevät kaikki, jotka tuomarikolmikko sinne valitsevat...

Heko selvittää tuomarityöskentelyä näin: "Tuomaristo toimii täysin mielivaltaisen demokratian tunnusmerkit täyttävällä tavalla. Finaaliin selvinneet kappaleet julkistetaan näillä sivuilla noin viikko tuomariston päätöksen jälkeen. Päätöksestä voi valittaa, mutta se on tooooodella  turhaa. Ja muistutettakoon tässä, että finaalissa voittajan, vuoden 2007 Ramoviisun, valitsee yleisö. Vain juhlimalla voit vaikuttaa!"

(Ramopunk-uutiset 20.4.07)

  

Ramopunk-uutiset 24.7.07

Ramoviisujen finalistit

Ramoviisut 2007 finaalikappaleet esiintymisjärjestyksessä:

  Ne Mökä Meteli  
  Kiitti ja moi  Debbie  
  Läskihumppa  Anna Karjalainen  
  Kutosdivariin Iskuryhmä  
  Hirvitouhuja Anatomia  
  Ei tuu toista SadomaSonics  
  Kesällä on lämmintä Kelmit  
  Elämämme kesä  Iskuryhmä  
  Euron viisu Bullshit Brothers  
  Kassatäti Kretiinit  
  Vaeltava aave S.O.S  

Ramoviisu-finaali pidetään Semifinalissa Helsingissä12.5.07 ja voittajan valitsee yleisö.

Ohjeet finaaliyhtyeille

Yyy: Ilmestykää Semifinaliin 12.5 klo.18.00  (Huom. Helsinki)
Kaa: Vahvistimia ei tarvitse tuoda mukanaan.
Koo: Rumpalit ottavat mukaan normaalit pikku-eväät, jos haluavat.
Nee: Jos aiotte käyttää jotain kitara-basso-rumpu osastosta poikkeavia
soittimia, niin ilmoittakaa siitä hyvissä ajoin Rehtori Hekolle
sähköpostilla osoitteeseen: heko(at)heureka.fi
Tällaisia soittimia ovat esimerkiksi haitari ja muut puupuhaltimet.
Kysymyksiin vastaa sähköpostitse Rehtori Heko: heko(at)heureka.fi.

Viisutuomaristo työn touhussa

(Kuvan henkilöt on muutettu ihmisenkaltaisiksi Photoshopin Anti-Ramone-ohjelmalla).

Tuomaristo kommentoi ratkaisujaan:

Tuomaripeliä 21.4.2007

Kiitämme ja kumarramme järjestävän tahon puoleen saamastamme kunniasta toimia Ramoviisut 2007 -kilpailun esikarsintatuomareina. Tehtävä oli meistä jokaiselle mieluinen, vaikka tiesimmekin, että helppoa ei tuomarointi tule olemaan. Mielessä kaiversi se ikävä tosiasia, että joudumme väistämättä tuottamaan pettymyksen monelle kisaan osallistuneelle karsintaa suorittaessamme.

Osallistumisajan umpeutumisen jälkeisenä lauantaina järjestimme Tampereella tuomarointisessiot. Korostettakoon vielä, että saimme käsiimme vain levyllisen musiikkia ja biisien sanat; emme tietoja tekijöistä tai esittäjistä. Olimme tahoillamme kuunnelleet viisuehdokkaat jo useampaan kertaan, ja biisit olivat ehtineet iskostua melko hyvin pääkoppaan. Se teki valinnasta entistä hankalampaa. Päätimme kuitenkin pyrkiä valitsemaan kahdenkymmenen ehdokkaan joukosta kymmenen parasta finaaliin, jotta ilta Semissä sujuisi ilman kovaa kiirusta. 

Tuomaristomme oli hämmästyttävän hmm. kaksimielinen äänestäessämme jatkoon pääsijöistä. Vain neljä viisuehdokasta pääsi suoraan jatkoon 3-0 äänin, ja vain kolme biisiä karsittiin pois yksimielisesti. Loppujen kohdalla äänet sitten jakaantuivat ja mielipiteet erosivat, välillä jyrkästikin. 11 biisiä keräsi kukin vähintään kaksi "Hey Ho"-huudahdusta raadiltamme, ja kun emme päässeet yksimielisyyteen siitä, mikä kappale olisi joukosta vielä pois karsittu, päädyimme edellisvuosista poiketen yhteentoista finalistiin. Yhden kappaleen jouduimme diskaamaan kisasta sen liian pitkän keston (2.30) vuoksi. Biisissä olisi ollut kyllä ainesta jatkoon, mutta säännöt on säännöt!

Kiitos vielä kaikille osallistujille. Ja anteeksi, jos ette päässeet finaaliin - elämä on joskus kovaa.

Riina, Rauman Kimmo ja Ilpo

(Ramopunk-uutiset 24.7.07)

 

Poliisi huolehtii ramoviisuilijoista

”Älkää tulko autolla”, tiivistää Ramoviisujen turvallisuudesta vastaava vanh. konst. Simo Sisu poliisin ohjeet viikonlopuksi. ”Kadut ovat täynnä pikkuporvareita”, muistuttaa Sisu ja lisää, ehkä hiukan yllättäen: ”ja pikkutakeissaan käveleviä porsaita!”

Mikä sitten odottaa kokematonta ramoviisuilijaa? ”Väkijoukossa säkin seisot”, tietää Sisu, ”ja pompit ylös alas paikallas”. Syytä paniikkiin ei kuitenkaan ole-virkavalta on tottunut suurtapahtumiin. Konstaapeli Sisu hymähtää: ”Kasvottomat vartijat tietää kaikki keinot pitää väkijoukko aloillaan”.

Ramoviisut näkyvät katukuvassa

Helsinki on ottanut Ramoviisuhaasteen vakavasti. VR on perustanut viisujen ajaksi R-junan, joka kuljettaa viisuväkeä Riihimäeltä

Helsinkiin. (kts.: http://www.vr.fi/heo/lahi/freittikartta_kesa07.htm). Kaupungille on lisäksi noussut useita ”R”-kioskeja, joissa myydään virvokkeita ja viisulehtiä.