Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

19.7.  -  25.8.06

Rehtorit - Pojat

Blitzkrieg Boys - Kretiinit

Ratpack

Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

Rehtorit ja Control. Klubi, Turku 19.7.06

Pojat, Bullshit Brothers ja SadomaSonics. Beach Party, Vuohijärvi 7.-9.7.06

Blitzkrieg Boys. Puntala Rock, Lempäälä, 28.7.06

Rehtorit ja Pojat. Bar Maffi, Rauma 5.8.06

Kretiinit. Alhonkaturock, Kemi 5.8.06

Rehtorit ja Ratpack. On The Rocks, Helsinki 8.8.06

Ratpack. Factory, Helsinki 25.8.06

 

Rehtorit Turussa 19.7.06

Rehtori Heko:

Olipa taas hauskaa marginaalin reunassa!

Kesäinen Turku keskellä viikkoa on rauhallinen. Turkulaiset olivat jossain muualla kuin Klubilla, mutta Pori, Rauma ja Helsinki olivat lähettäneet parhaat kannattajansa paikalle.

Soundi oli erinomainen, harvalukuinen yleisö oli innokasta ja bändi lähti mainioon lentoon. Huuliharppua ja urkuja kannattaa selvästikin silloin tällöin soittaa, mutta vain valvotuissa olosuhteissa. Jossain tossa Uimavalvojan paikkeilla alkoi lihaskontrolli kadota ja sormet mennä sinne sun  tänne. Oli liian kivaa.

Tasan puolet setistämme oli muuten tulevaa Klassista musiikkia. Tämä piti mainita siksi, että illan lopuksi Control teki Clashista musiikkia. Ai mua? Ei väsytä, ei yhtään.

Rehtori Heko

Rehtorit soitti Turussa näin:

Punk Rock

Surftyttö

Evättä rannassa

elvää jälkeä

Kovan päivän yö

Poliisi on sankari

Maailman huonoin tv

Uudet kuninkaat

3X1X2,40

Tädillä on Cadillac

Uimavalvoja

Leena tahtoo kiljua

Tätä sä et pysty selittään

Perjantain ja maanantain välinen yö

encore:

Muistokirjoitus

Hitaammin, matalammalle, veltommin

 

Pojat Vuohijärven Beach Partyissa

7.-9.7.06 juhlittiin Vuohijärven Beach Partyissä. Mukana oli mm. Pojat, sekä Ramoviisuissa kunnostautuneet Bullshit Brothers ja SadomaSonics. Pojat -yhtyeen Miika kommentoi keikkaa näin:

Vuohijärven Pojat -keikka oli onnistunut ja sanoisinko puitteiltaan idyllinen. Vaneritehtaan asvaltoidulle tukkivarastopihalle oli aidattu festarialue ja lavan muodosti rekan perävaunu. Järjestäjänä toimi Saksassa bordellipianistina (uskokoon ken tahtoo) työskentelevä Eikka.  
Meininki oli jälleen kerran hyvä ja kohtelu ystävällistä. Majoitus oli järjestetty Orilammen leirikeskukseen järven toiselle puolelle ja eipä meitä ole ennen noudettukaan keikalle veneellä! Keikan jälkeen oli sitten sama meininki, eli veneellä takaisin majapaikkaan ja savusaunaan. Saunan kuistilla hoilattiin kaikenlaista. Taas oli kivaa. Miks on aina kivaa nykyään? Ei synny synkkiä jynkytysbiisejä kun on kivaa. Sellaiset biisit kuulemma myy paljon paremmin. Mää haluan masentua ja menestyä!

Lopuksi Eikka lahjoitti minulle Goatlake surfers t-paidan, joka tietysti on hieno. Kiitti!

Miika (Pojat)

Pojat surffaili Vuohijärvellä näin:

Känni seis

Koko kesä

Se laulu taas

Mari on förbi

Siipi lonksuu niin

Saatanan Sheena

Mikko lähtee Kaliforniaan

RUK

Annikki on tähti

Missä olit viime yönä?

Ullakolla on paha olla

Punkkari

Palaset

Herra postimies

Pala maata hautausmaalta

Veikka vaan

Mä uskon meihin

encore:

Eka kerta

Utajärven yöt

Lemmikkihautuumaa

 

Lempäälä, 28.7.2006

Blitzkrieg Boys Puntala Rockissa

Ensimmäinen keikka uudelleensyntymisen jälkeen, meni kunnialla läpi. Aikainen soittoaika varmisti sen että suurempaa hysteriaa ei päässyt syntymään, mutta muutama yleisön edustaja lauloi jopa biisejä mukana. 

Festarikeikolle ominaisesti keikka oli lyhyt, vain 25 minuuttia, mikä sopi meille vallan mainiosti. Aloitusta jouduttiin hieman siirtämään, koska ei viitsitty lähteä kilpailemaan päälavalla soittaneen No Shamen kanssa. 

Vanhoja biisejä oli noin puolet setistä ja loput vielä julkaisemattomia. Eikä sillä paljon puhutulla alkoholillakaan ollut osuutta asiaan. Selkeästi selkeämpi keikka kuin viimeksi vuonna -97. Ilmeisesti lokakuussa palataan asiaan keikkojen merkeissä... ja ilmeisesti lainarumpalin kanssa (taas). 

Mielenkiinnolla odotetaan tulevaa... Saksassa ollaan taas kovin kiinnostuneita...

JK Blitzkrieg (Blitzkrieg Boys)

Puntalassa salamasotailtiin näin:

Intro 2
This Routine
My Friend
Come with me
We won't give in
If you love someone
I wanna be
Out in the night
Behind the doors
Shit happens
She wants to know
Blitzkrieg Boys

(2.8.06)

 

Rehtorit ja Pojat: Rauma, Bar Maffi 5.8.2006:

"Olik porukkaa?"

Rauman Kimmo järjesti Bar Maffissa Raumalla keikkatapahtuman, joka keräsi Rauman lisäksi ramopunk-väkeä eripuolilta Suomea. Rehtorit Heko ja Mikko, sekä Miika Pojista kommentoivat Rauman retkeään näin:

Raumlaine lava on gyl pieni. Jos ottaa asiallisen haara-asennon, kaataa bassarin mikin. Jos heiluttaa päätä, rikkoo valonheittimen. Kun päättää rynnätä uhmakkaasti "lavan" toiseen reunaan, on lava täynnä savua - mitn ei nää!

Eli hauskaa oli Raumallakin. Vaikka järjestelytoimikunnan pj, tj ja sihteeri Kimmo (tuo "Rauman Ukko") olikin hiukan nuupallaan, oli yleisöä mukavasti ja bändeillä kivaa. Hyvä Kimmo!

Nyt on Rehtoreilla sillä lailla ihanaa, että keikat senkun paranee. Ja erityisen vekkulia on tämä: osa yleisöstämme on kuullut 12 Klassista musiikkia-levyn 14 biisistä! Kannattaa se silti ostaa - se on
nimittäin tulossa. Tästä asiasta tulee tiedote kohtsillään.

Erityiskiitos Bar Maffin tarjoilijalle raumalaisen psyyken (paitsi Kimmon) läpivalaisusta: Noin varttia vaille 22 ei väkeä vielä ollut paljoakaan. Tarjoilijamme äityi motkottamaan: "Tälläsiä nää raumalaiset just on. Kun joku koittaa jotain järjestää, niin kaikki on et jee jee-mutta sitten ne ei tuu paikalle. HUOMENNA ne tulee ja kysyy: OLIK PORUKKAA?"

Rehtori Heko (Rehtorit)

Taisi olla elämäni tähän asti ensimmäinen kerta, kun Raumalla keikkailin tai vierailin noin ylipäänsä. Taustalla hieman painoivat huonosti nukuttu yö ja ajo Mikkelistä Porvoon kautta Raumalle. Olo oli kuin yliajetulla ameeballa.

Ei siinä mitään. Ihan ok kaupungilta vaikutti. Keikkapaikkana toimi Maffi -niminen baari. Rauman Kimmo toimi järkkärinä ja hoiti hommansa mallikkaasti. Eräät kuulemma eivät olleet hoitaneet. Never trust outsiders. Kimpassahan nämä hommat pitäisi järjestää, että välttyisi mokomista harmeista.

Keikka itse meni ihan nappiin. Tempot ja moodi oli oikea, vaikka oli muutama viikko totaalista soittotaukoa takana. Rutiini siis alkaa tosiaan olemaan melkoinen ja sanoisinko melko hurja (s)kondis.

Pojat soitti musiikkia. Tunnelmaa oli haettu ja löydetty. Niin ja Kaide! Helöy! Bassorumpusi suoritti pakenemisliikkeitä. Ensi kerralla liimaan sen superliimalla lattiaan.

Rehtori Mikko (Rehtorit)

Kiitos Rauman Kimmolle kun viitsi järkätä. Kiitos Rexeille hengestä ja kamojen lainasta. Kiitos kapakoitsijoille, olivat mukavia. Kiitos PA -hemmoille, olivat myös mukavia. Ja tietenkin kiitos yleisölle joka taas tuli kukin ties mistä matkojenkin päästä.

Keikka olisi voinut mennä paremminkin, oli pientä turnausväsymystä ilmassa. Jotain ongelmia oli myös sähköjen kanssa, valot sammuilivat välillä. Lisäksi poliisi oli uhannut lopettaa metelin kesken kaiken jonkun naapurin valituksen takia. Parkkipaikalla oli mittailtu desibelejä 83 kun olisi saanut olla max 50. Silviisii.

Rexit on aika timmissä viressä tätä nykyä, tiukalla otteella vetävät.

Miika (Pojat)

Pari kommenttia Ramopunk-vieraskirjasta:

Olkaa hyvä vaan. Kyllä mä sen verran luovutin, etten uusia järkkää. Se nyt vaan on niin ettei näe vaivaa kun ei kulmilla ole ihan täydellistä soittopaikkaa ja yhden hengen organisaatiolla käy turhan kiireiseksi nuo järjestelyt. Nyt onneks sain toisenkin vesilinjalaisen avuksi ettei ihan katastrofia ollu. olihan se aika huimaa kun lähes kaikki ulosmenevät kiitti kädestä, mut ei silti näe vaivaa. Yksi on ainakin varmaa, et Turku pestiin ihan kuus-nolla ja 100 myytyä lippua oli hyvä saldo pieneen paikkaan. Kyllähän taas vakuutti setit ja olisko siellä ollu niitä kuuluisia vaikutteita siitä RAMOPUNKISTA!

Tääl olen joskus kuullut jossain savuisessa pubissa puhuttavan, et savua on kuin Motörheadin keikalla, mut kyllä siinä nyt menee bändin nimi vaihtoon.
Baarin pitäjäkin varmaan kiittää paikalle saapuneita hyvästä käytöksestä.

Rauman Kimmo, Ramopunk-vieraskirjassa 6.8.06

Kimmo kimmonen! Hyvin meni, hauskaa oli Raumalla.
Maffin henkilökunta oli kivaa ja miksaaja oli kiva ja savukonetta piti munkin välillä buuttailla. Kivasti se sitten pöhäytti kaiken sisälleen pakkautuneen sauhun kerralla silmille. Smoke on the Raumanmeri!
Parhaat jutut tehdään yhdessä. Ollaas kavereita ja tarjoudutaas ITTE mukaan, kun joku jotain yrittää. Mä oon aivan varma, että Rauman seudulla on TOINENKIN viksu ja vilmaattinen ihminen.

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

Rehtori Heko (Rehtorit),  Ramopunk-vieraskirjassa 7.8.06

         

Jonna:

Gyl Raum o ain Raum

Ankkarock jäi budjetin ylityksen vuoksi käymättä ja turhautumiseen piti jotain vähemmän kustantavaa saada tilalle. Nenä siis kohti Raumaa, jossa olisi Pojat ja Rehtorit keikalla. Kaverin kissavahdiksi lupautuneina siskon kanssa saatiin sitten yöpaikkakin sieltä hankittua.

En sano tätä nyt mitenkään pahalla, mutta kyllä se puhetyyli pisti taas hymyilyttämään heti, kun kaupassa sitä ensikertaa taas kuuli. Murteet on niin hienoja!

El Tiempo kainaloon ja kämpille viettämään alku iltaa. Ysin jälkeen lähdettiin kohti Maffia ja jonkin matkan päähän alkoi huolestuttavasti kantautua Rehtoreiden sulosäveliä. ”Mitä! Eihän kello vielä oo kymmenen!” Jalkaa toisen eteen ja onneksemme Kimmo seisoi baarin edessä ja ilmoitti, että ”ei al viel”. Ehti siis vielä hyvin tehdä tuttavuutta Mr. Tiempon kanssa puistossa ja odotella lisää ystäviä paikalle.

Rehtorit 

Kymmenen jälkeen piti hyvästellä puistot ja talsia baariin päin. Tuttuja oli paikalla jonkin verran ja siinä se aika taas meni höpötellessä. Rehtorit aloitteli jo aika pian ja lavan eteen piti mennä. Rehtorit vetää kyllä nykyään niin tiukkoja keikkoja, että suu aiku joutuu toljottamaan välillä. Sanna vetää oman juttunsa niin tyylillä! Toivottavasti laulaja ei vaihdu enää. Minä tykkään. Uusia biisejä kuultiin taas runsaasti niin kuin on totuttu jo kuulemaan ja se on hyvä vaan. Vanhoista biiseistäkin kuultiin yksi hienoimmista Rehtori-biiseistä, Perjantain ja maanantain välinen yö. Mukavasti oli yleisössäkin meininkiä ja pomppimista riitti.

Hetken hengähdystauko oli paikallaan keikan jälkeen ja piti mennä terassille vilvoittelemaan ja testaamaan tuo 0,75 tuoppi. Sitähän piti juoda kaksin käsin? Sitä ihmeteltiin aikamme ja koitettiin saada tuopit tyhjiksi. Äänimerkkejä alkoi tulla lavan suunnalta ja piti suunnata sinne.

Pojat

Tasaisesti tuli Pojat-hittiä toisen perän ja fiilis oli taas jossain ihan omissa sfääreissään. Porukkaa alkoi olla jossain vaiheessa jo suht pienen lavan edessä runsaasti ja tiiviisti kylki kyljessä sai pomppia.  Liian nopeasti meni taas keikka ohi, mutta onneksi saatiin huudettua Pojat vielä lavalle. Eka kerta kun alkoi soimaan niin yhteislaulu alkoi taas samantien. Hienoa oli olla taas todistamassa tätä yhtä suomen loistavimman bändin keikkaa.

Ilta alkoi lähentyä loppuaan ja seuraavan päivän kyytisuunnitelmat oli mennyt mönkään. Rahatilannekkin näytti nollaa. Riina ilmoitti, että kyytiin mahtuu, mutta jotenkin ”jonnamaisesti” ajattelin ettei kotiin kannata lähteä. Raumalla oltiin sitten vielä aamulla ja podettiin huonoa oloa ja mietiskeltiin mitenkäs sitä pääsisi pois täältä? No kaikki järjestyy. Kaikki kääntyi parhain päin.

Jonna

Pojat soitti Raumalla näin:

Känni seis

Koko kesä

Se laulu taas

Mari on förbi

Siipi lonksuu niin

Saatanan Sheena

Mikko lähtee Kaliforniaan

RUK

Annikki on tähti

Missä olit viime yönä?

Ullakolla on paha olla

Punkkari

Palaset

Herra postimies

Pala maata hautausmaalta

Veikka vaan

Mä uskon meihin

encore:

Eka kerta

Utajärven yöt

Lemmikkihautuumaa

...ja Rehtorit Raum:

PuNk RocK

Surftytt

Kevätt rannas

Tädillä on Cadillac

Kova päivä yö

Poliis o sankar

Maaiman huonoin TV

Uudet kuninkaat

Muistokirjoitus

3x1x2,40

Selvää jälkeä

Uimvalvoja

Leena tahtoo kiljua

Perjantain ja maanantain välinen yö

encore:

Hitammin, matalammalle ja veltommin

 

 

JP Kretiini:

Kretiinit Alhonkaturockissa 5.8.06

Kemin Alhonkaturock on periaatteessa "yksityiset" festarit, jotka järjestetään omakotitalon takapihalla. Tänä vuonna epäilinkin, että homma räjähtää käsistä. Tulihan paikalle 400 ihmistä, mutta järjestyshäiriöitä ei minun käsittääkseni ollu. 

Soittolavana toimii terassi. Ja hyvin toimii. Ei välttis  kaikkea soittimia hyvin kuule mutta loistava tunnelma. Samin soitto oli kuulemma kulkenut ja kyllä pistin sen yhdessä välissä mieleenkin keikan aikana. Itselläni ei ole koskaan voima loppu kädestä mutta nyt loppu. Samoin Teemulla. Oisin voinu soittaa paremmin. Olemme liian vähän r**** tai sitten liian paljon.
Yleisö silti kehu ja ennätys yhden illan levymyynnissä, melkein 20 kpl. Joke the Bablo liittyi jossain välissä laulamaan, Bodarit, RockFutisKemi ja Huoleton elämä.
Kotoisat sävyt rokkas hyvin ja myös Stalingrad Cowgirls, josta kuullaan vielä ja ollaan jo kuultu. Mooses Hazy on hauska bändi mutta soittavat liian pitkään, aina.

JP Kretiini (Kretiinit)

Kretiinit Alhonkatuili näin:

Basisti
Järvinen
Vahingoniloinen
Kuva olis Kiva
Paska Mäihä
Jippijaijee
Liikennepuistoon
Mua ei kiinnosta
Aivot narikassa
Nuoriso-ohjaaja
Bodarit
RockFutisKemi
Huoleton elämä
Janne, Teemu ja Sami se lähti piiriin
encore:
Mä oon sokea
Jotain vialla

 

Rehtorit ja Ratpack On The Rocksissa Helsingissä 8.8.06

"Oli porukkaa"

Rehtorit ja Ratpack keikkailivat On The Rockissa Helsingissä 8.8.06. Rehtori Heko ja Ratpackin Macke kertovat illasta näin:

Helsingin hikinen tiistai-ilta tuotti mukavan yllätyksen. On the Rocksiin oli 80-metrinen jono!

Eikun ne jonottikin siihen viereiseen baariin. 22.05 näytti vielä Turulta, mutta Ratpackin aloittaessa porukkaa valui mukavasti lisää ja lisää. Ratpack kuulosti hyvältä eteiseen, takahuoneeseen ja vessaan. Harmi, kun en kerennyt paljon kattella. Semmonen lavaidea kekattiin rotille, että Dannylle pitää rakentaa oma koroke!

Reksien kaverit, duunikaverit, hyvänpäiväntutut ja curling-ystävät tömähti paikalle viime tingassa ja HUMPS:oli porukkaa!

Keikka ei voisi mennä paremmin. Hyvä putkemme jatkuu ja jatkuu. Kiitos yleisölle energiasta - sillä pysyy junassa hereillä ja jaksaa herätä kuuden sekunnin yöunien jälkeen töihin. Paras juttu tehtiin taas yhdessä.

Uutta levyämme kyseltiin jälleen ahkerasti ja sen verran voin nyt sanoa, että: Keskikokoiset levy-yhtiöt eivät halua koskea levyymme. MUTTA: 27.-29.9. teemme levynjulkaisukiertueen Real Vacationin kanssa. Kaupungit ovat Helsinki-Hämeenlinna-Tampere. Julkaisupäivä, levyn mukana tuleva yllätyslahja sekä uudet paidat ja nettisivut ovat vielä salaisuus.

Rehtori Heko (Rehtorit)

Oltiin aikasemmin porukoitten kaa päätetty et ei tehtäis keikkaa viikolla ku kaikki on töissä, mut tästä ei vaan voinut kieltäytyä. On the Rocks ja vielä Reksien kaa saundasi liian hyvältä. Treenikerrat jäi taas tällä kertaa aika vähäisiksi, kun meidän rumpali-ropleema ei vieläkään oo selvinny. Kari kuitenkin tuli taas kerran auttamaan kavereita hädässä, siitä iso kiitos! Kari lupas kans tulla meidän seuraavalle keikalle.

Oli taas mukava päästä soittaa ku edellisestä setistä oli kulunut yli puoli vuotta, mut olis vaan pakko treenata enemmän et sais kaiken toimimaan, eritoten mun plekupeukalo joka aina reistailee. Eli jos jostain löytyisi sellanen rumpali jolla ois intoa treenata pari kertaa viikossa niin ota ihmeessä yhteyttä. Jees, keikka meni varmaan meidän puolesta normaalisti, lavasaundi ei nyt mun

mielestä ollut mikään hirveen hyvä, mut toivottavasti ulospäin oli jees. Ainakin kun Reksejä kuuntelin niin oli. Muutenkin niillä on aika kova draivi päällä tällä hetkellä. Kuullostaa ja näyttää erittäin hyvältä. Hekolla on varmaan aivan mieletön kunto, pienellä hienosäädöllä niin varmaan Suomen yleisurheilumaajoukkueella olis käyttöä. Kaljat jäi joo backstagelle, mut voin vannoa et ei

ois jääny jos olis ollu viikonloppukeikka, päinvastoin olis varmaan vahingossa menny vielä Reksienkin bisset. Varttii yli kaks oltiin sit kotona ja kuudelta ylös, THX vielä Rekseille et saatiin käyttää niitten kamoja muuten ois voinu mennä roudaamisen jälkeen suoraan töihin.

Macke/Ratpack

Ratpack soitti näin: 

Mä haluun sut

Pernaja

Tuhma poika

Masa

Surf-Kesä

Arska

Rokulipäivä

Sekaisin Marista

Rottalauma

Peräpukamat

Silti rakastan sua

Pogoomaan

encore:

Nappeja (Pills)

...Rehtorit näin:

PuNk RocK

Surftyttö

Kevättä rannassa

Tädillä on Cadillac

Kovan päivän yö

Poliisi on sankari

Maailman huonoin HTV

Uudet kuninkaat

Muistokirjoitus

Nuorempi kuin koskaan

3x1x2,40

Selvää jälkeä

Tiedän kaiken

Uimavalvoja

Leena tahtoo kiljua

Perjantain ja maanantain välinen yö

encore:

Hilda

Hitaammin, matalammalle ja veltommin

 

Danny:

Ratpack Factoryssa Helsingissä 25.8.06

Oltiin tossa viime perjantaina Factoryssa soittamassa ja erittäin hauskaa oli. Kiitos siitä Re-Tards:in porukoille että saatiin olla mukana.

Samaa settiä soitettiin kuin On The Rocksissa vähän aikaa sitten, paitsi biisit; Rokulipäivä ja Arska joiden tilalle tuli pari uutta kipaletta; Viis Rottaa ja Reaktoriin. Syssymmällä mennään sit taas studioon, niin saa muutkin kuulla niitä. Ideana olis äänittää meidän ensimmäinen täyspitkällinen täyslyhkäsii biisejä.

Oltiin vajaa miehitys kun toi meidän kitaristi Kimmo oli kipeenä kotona, mutta oli se hengessä mukana viesteistä päätellen. Omasta mielestäni keikka ei mennyt ihan nappiin soiton eikä laulun puolesta, mutta meno ja fiilis oli niin mahtava sekä lavalla että yleisössä että voin tämän kerran antaa itselleni ja jätkille anteeksi...mutta vain tämän kerran.

Re-Tards veti jälleen tiukan setin niin kuin viimeksikin kun näin ne, jatkakaa samaan malliin! Oli erittäin meneviä biisejä ja rupes tanssijalka vipattaa semmosta tahtia et oli ihan pakko päästä pogoomaan.

Valitettavasti en hirveesti ehtiny kiinnittää huomiota siihen kolmanteen bändiin nimeltä DM , kun käytiin vissiin aika kovia keskusteluja biisienteosta Liskomäen Teemun kanssa.

Levyjäkin myytiin ihan kivasti, ja te jotka olitte vailla Ratpack T-paitaa niin voin sanoa että tulossa on lisää ja ehkä jopa uuden mallisia paitoja. Niitä varmasti mainostetaan sitten kun niitä on saatavilla. Iso kiitos yleisölle etenkin Hallulle, Hannulle & Pernajan punkseille sekä The Re-Tardsille!

Ai niin, piti vielä sanoa että baarimikko ois voinu olla ystävällisempi... hymyä huuleen hyvä mies.

Ramoja,

Danny (Ratpack)

Olen suhtkoht samaa mieltä Dannyn kanssa!

Macke (Ratpack)

Ratpack soitti näin: 

Mä haluun sut

Pernaja

Tuhma poika

Masa

Surf-Kesä

Reaktoriin

Viis rottaa

Sekaisin Marista

Rottalauma

Peräpukamat

Silti rakastan sua

Pogoomaan

encore:

Nappeja (Pills)