Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

 

Onni on Ramones II ja III

Onni on Ramones II

Bar 68, Jyväskylä 13.1.06

 Onni on Ramones III

Pub Markus, Äänekoski 14.1.06

Himanes

Iskuryhmä

Kretiinit 

The Hard Devils

Himanes

Kretiinit 

The Hard Devils

Napalm Monkey Rockers

Onni ei tule tilaten. Onni tulee ramoten!

-AnnA-

Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

Isku Keski-Suomeen

Iskuryhmä Pasin keikkakertomus Onni on Ramones II:sta.

Onni On Ramones II & III - Jippijaijee

Jonnan keikkaraportti Jyväskylästä ja Äänekoskelta.

Onni on Ramones III

M!kan keikkaraportti

Kretiinien kommentteja

Voi pesäpallomailalla muutakin tehdä kuin palloa lyödä…” 

Kretiinit: Järvinen

Onnin Aktiivisimmat

Himanes: Pogoomaan

Himanesin kommentteja

Lainauksia Ramopunk-vieraskirjasta

(Kuva: M!ka)

Biisilistat

Onni on Ramones II Jyväskylä

Onni on Ramones III Äänekoski

 

Iskuryhmä (kuva: Sami) 

Iskuryhmä Pasi (Iskuryhmä):

Isku Keski-Suomeen

Onni on Ramones häppening järjestyksessään toinen, oli perjantaina 13. päivä totta. Heräsin perjantai aamuun vaatimattomasti klo. 04.00.Ei saakeli tähän aikaan voi kukkua, kun keikan alkuun oli vaatimattomat 21 ja puol tuntia.

Jotenkin se tohkeilu alkaa jo mielessä näköjään hyvissä ajoin ja liikkuvat koivet alkaa raapia jo maton pintoja millon sattuu. Pienen järkeilyn ja rauhottumisen jälkeen pääsin vielä höyhensaarille. Kasilta uus havahtuminen ja nyt piti asentaa pojalle ketjuja pyörään, et opin määrä Nyyssösen suvussa sais jatkoa tänäänkin. Jäbä koulutielle ja oho! Nukahdin taas. Herään vaille ykstoista, kun Tuuska soittaa. Ei sillä mitään asiaa oo, mut samaa kai potee, kuin minäkin. Levottomuutta keikkaa odoteltaessa.

Jännitys tiivistyy toiseen muotoon. Oon päättäny lähtee Broadway 86:lla matkaan. Kaarani on ihan finaalissa ja en oo ollenkaan varma selviinkö sillä koskaan Jyväskylään. Puntaroin vaihtoehdot junan ja oman auton välillä. Jälkimmäinen on halvempi, mutta riskit suuremmat. Valitsen riskin ja matkaan uhkaavasti kolisevalla autolla klo 13.00

Keikka jänskästä ei ollu tietämystäkään. Jännitys momentti oli nyt siinä, et pääsenkö perille koskaan… No viimein Jyväskylässä ja Tuuskalta ajo-ohjeita. Kaikki hyvin.

Jotain puol neljän kantturoissa olin Tuuskan luona ja olihan sielläkin hieman herpaantunut kaveri vastassa. Hieman korneja juttuja joilla ei ollut päämäärää millään muotoo. Juotiin kahvit ja lähdettiin etenemään Bar68:iin.

Bar68:n edustalle auto parkkiin ja jäätiin venailee muuta Ryhmää. Katua talsii tutun näkönen hahmo. Rikuhan se siinä ja moikkailtiin. Himanesia alko tulla enemmänkin siihen ja samalla oli jo koko Ryhmäkin Teemua vaille valmis. Sisään kantaa kamoja. 

Sami olikin paikalla ottaa vastaan ja fiilis oli korkeella. Soudchekki oli myöhässä, mut ei sillä ollu väliä. Aikaa oli. Join yhden tuopin ja viimesteltiin biisilistaa.Oli muuten eka olut ja olin vannonut itselleni ja muille, et nyt en pilaa hyvää sykettä yhtään liialla ölpin kittaamisella. Tämä ratkaisu osoittautui myöhemmin täysin oikeeksi.

Sit tsekattiin juttuja ja miksaaja oli aivan loistava. Kaikki kuului niin bändille, kun yleisöllekin loistavasti tänä iltana. Iso kiitos siitä.

Venailu jatkuu ja kello jotain puol kahdeksan. En oikeen tiedä mitä tehdä. Kauhee vaellusmeno oli mielessä. Olut helpottas liikkuvia raajoja ja mieltä hetkeks, mut pidättäydyn edelleen. Samin lasagne teki hyvää ja jutskailua Woimasoinnun Hannun kaa. Päästiin taas aikaa eteenpäin. Muu ryhmä oli kadonnut johonkin. Vaeltelin taas.

Takahuone oli Bar68:ssa todellinen psyykkauskoppi. Koppi nimenomaan, sillä neliöitä oli taatusti vajaat neljä.. Siellä yritin olla, kun en jaksanu jutella Ramonesin kolmesta parhaasta biisistä enää. En tosin olis tohon osannu vastatakkaan. Lisäksi kaljaa ois tarjottu ja yritin pysyä kaidalla polulla tällä kertaa.

Kymmenen kantturoilla The Hard Devils täräytti menon päälle. Menoa tuntui olevan bändillä, kuin yleisölläkin. Ilta oli startannu käyntiin.

Juteltiin myöhemmin tästäkin bändien kesken. En nimittäin osaa oikeen katsella muita bändejä ennen omaa vetoa ja en vedon jälkeenkään. Kierrokset käy niin kovalla, et en osaa keskittyä mihinkään. Tarkoitus ei oo olla epäkohtelias soittajia kohtaan, mut mä vaan toimin niin. Soitto kyllä kuulu ja hyvin sen verran, niin Hard Devilsiltä, Kretiineiltä, kuin Himanesiltakin. Kova meno joka bändillä. Jutusteluiden jälkeen vielä ilo kuulla, et soitto oli kulkenu ja hyvä meno. En nähny kun pari biisiä siis livenä näiltä. Yks pointti ainakin mulla on se, et haluun säästää korvia ennen omaa keikkaa. Kova meno turruttaa omaa kuuloa ja se alkaa häiritä jossain vaiheessa.

Näitä bändejä ois ollu kiva kattoo kyllä ihan kybällä, jos olisin saanu olla pelkästään yks osallinen huikeeta määrää jengiä mikä Bar 68:iin oli tullu rokkailee.

Iskuryhmä Pasi: "Muistin kaikki sanat ja oli kai eka kerta koskaan " 

(kuva: Sami).

Äänekoskelle teki mieli jo tässä kohtaa, mut se ei nyt onnistunu millään tällä kertaa.

Oma keikka oli tosi asia vajaa puolyö.  Keikka alkoi Broadway86:lla. Sain kattoo Iskuryhmää lavan edestä ja jätkäthän vetää ihan nasevasti, tuumin ja kohottelin nyrkkiä ilmaan.

Mikä se jännitys ja hermostuneisuus on? Ei ainakaan enää ollu mitään muuta kuin halu rokata.

Kipusin lavalle ja huomaan, et jumankeuta jengiä on paljon!

Biisit alko rullailee ja kuumuus oli tajuton taas kerran. Lamput hohki kuumuuttaan ja hiki alko valua parin veisun jälkeen ihan simona.

Keikka oli täys nappi. Kuulin kaiken ja muistin sanat ennen kaikkea. Lavalla oli ahdasta tosin, mut ei se menoa haitannu. Välillä huomasin, kun Teemun tennari oli mun tennarin päällä. Kertokoon se siitä tiivistä tunnelmasta. Välillä olin talsinu Tuuskan piuhan päälle ja Vepi kaateli mikkejä toisaalla. Aivan loisto keikka ja se yleisö oli niiiin mukana juonessa. Hirmu rokkaus päällä!

Uusia biisejäkin oli mukana neljä ja yli puolet setistä koostui melkeen uusista. Hyvän vastaanoton sai rallit ja encore oli pakollinen kiva.

Kiva oli nähdä, et paikalla oli ramoniaanisen ydinjoukon lisäksi paljon uusia kasvoja. Uusia tuttuja olikin itse asiassa positiivisesti niin paljon, et nää peruskouhkaajat olivat totaalinen vähemmistö tällä kertaa. Hahahah.

Onni on Ramones II:n takahuonetarjoiluja (kuva: Sami)

Loisto ilta. Kiitos Sami ja M!ka tästä. Kaikilla kivaa ja ilta oli pakkaus vimosen pääle. Jotenkin tuntuu, et ei nää voi tähän loppua. Allekirjoittanut patistaa ja KÄSKEE lisää tältä puuhakaksikolta!

Kiitti The Hard Devils, Kretiinit ja Himanes. Teitte Loistavaa jälkeä ja oli YLI hienoo moikkailla ja jutella. Toivottavasti rokataan kimpassa toistekin ja pian taas. Loistavia jäbiä.

Yleisö oli illan juttu kuitenkin. KIITOS!

Kirjottelen enemmän viel tonne omaan päiväkirjaan, joten olkaa varuillanne.

Iskuryhmä Pasi (Iskuryhmä)

 

Jonna:

Onni On Ramones II & III - Jippijaijee

Onni II - Jyväskylä

Aamupäivällä lähtö kohti Keski-Suomea. Ensimmäisenä pysähdyspaikkana Jyväskylä ja Bar 68. Hyvissä ajoin oltiin Jyväskylässä ja ehti vielä vähän nukkuakin ja juoda ennen illan varsinaista alkamista. Ennen Bar 68:sia vielä hotellin aulabaariin jutustelemaan tuttujen kanssa. Muutamat siinä ja kohti varsinaista Onni paikkaa. Paikalla oli jo jonkin verran jengiäkin ja lisää tuli koko illan ajan. Lisää tuttuja ja iloista meininkiä.

Sitten starttas illan eka bändi The Hard Devils. Nämä paholaiset rokkas Misfits- tyyliin ja sai muutamia ihmisiä jo lavan edustalle rokkailemaan. Itse katselin keikan vähän kauempaa. Hyvältä kuulosti. Illalla sain vielä jonkinlaisen eepeenkin kyseiseltä bändiltä.

Pieni tauko ja testailimme erilaisia "kädet solmuun kaikkien kanssa" juomista. Tästä hetkestä muistan vain sen, että minä ainakin sain päälleni lähes tuopillisen, mutta kivaa oli. Ehdin tässä välissä vielä hankkia Ratpackin levyn rakkaudellisilla omistuskirjoituksilla Dannylta. Kaunista niin kaunista.

Kretiinit aloitteli baarin toisella puolella ja tää piti nähdä. Itse kerran nähneenä, eikä niin kovin paljoa kuunnelleena halusin tarkistaa mikä olisi meno livenä. Tykkäsin paljon! Huimaa kehitystä bändiltä ja biisit rullas nopeasti ja ei kai jättänyt enää lavan edustaakaan tyhjäksi. Vasta toinen bändi ja meno nyt jo tätä.

Seuraavana olisi Iskuryhmä ja odotin kovin tätä keikkaa. Uusia biisejä paljon ja halu kuulla miten ne menisi livenä. Porukkaa oli baari täynnä ja ensi-iskusta alkoi huima pogoaminen yleisössä. Bändi soitteli ja Pasikin saatiin lavalle. Hienosti meni ja kyllä ehdottomasti paras keikka uudelleensyntymisen jälkeen! Kaikki meni ihan just niin kuin kuuluukin ja yleisö nautti. Uudet biisit ihan huippuja! Radio hiljenee biisikin kuultiin, joka on lempi IR-biisejäni. Encoressa kuultiin uutena biisinä Lämäri, joka veti myöskin IR-biisien kärkeen. Useammin sais Iskuryhmä tehdä keikkoja.

Iskuryhmän jälkeen tuntui, ettei jaksa enää yhtään mitään. Mieli muuttui kuitenkin kun Himanes aloitti ja tuli siinä koko keikka mukavasti pompittua. Himanes vetää aina varmasti ja hyvin. Koskaan ei ole jäänyt huonoa mieltä. Tai eihän näille keikoilla jää muutenkaan. Suosikki bändejäni ja aina yhtä mukava päästä keikalle se toteamaan.

Valomerkkiin asti tuli iltaa jatkettua ja tein vielä muutaman levy hankinnan Hannun putiikissa ja toimin sijaismyyjättärenä ja olin yllättynyt taidoistani! Toisaalta kuka ei ostaisi euron pinssiä jos myyjätyttö jaksaa sitä kaupitella ärsytykseen saakka. Vielä Sampsalta ajo-ohjeet Äänekoskelle ja viimeiset moikkaukset tutuille ja kohti unimaailmaa hotellille.

Iskuryhmä (Kuva: Sami)

Onni III - Äänekoski

Aamulla heräiltiin aikaisin hotellilta. Aamupalalle syömään mitä siinä olossa nyt pystyi ja äkkiä takaisin lepäämään huoneeseen. Huone piti pian jo luovuttaa ja soiteltiin Sampsalle, että miten tehdään. No treffit Shellillä ja pian sinne jo ilmestyikin Sampsa, Kimmo ja Joni. Päästäisiin Sampsalle majoittumaan ja pitäisi jossain vaiheessa lähteä kohti Äänekoskea. Ensin 68:sta mukaan Kretiinit ja Päde ja ruokapaikan kautta Äänekoskelle. Kimmo hyvästeli tässä vaiheessa Keski-Suomen ja takaisin kylmälle Länsirannikolle. Good luck Frank! Me tullaan vasta huomenna. Sampsan luokse vielä lepäilemään ennen iltaa. M!ka saapui myöskin paikalle ja lähdettiin kohti Pub Markusta.

Kaikenlaista säätöä oli vielä ennen iltaa ja päätettiin mennä pois jaloista ja tuopille nurkkapöytään odottelemaan Tuppia, Annaa ja Ilipoa. Naapuripöydän keski-ikäinen tuulipuku nainen jakeli iloisilla mielin elämänohjeita meille. Ensin hän kirjoitti meille kirjeen, missä kysyi haluaisimmeko elää samanlaista elämää kuin hän ja hetken päästä sain äidillisen neuvon: "Mene työvoimatoimistoon!" "...Menin työvoimatoimistoon, kysyin millaista duunia on"

Vihdoin paikalle saapui myös muut matkaajat. Ja pian sen jälkeen aloittikin Hard Devils taas ensimmäisenä. Katsottiin keikka pöydästä ja keskittyneenä vielä muihin asioihin. Paikalla oli jo yllättävän paljon porukkaa. Olin jotenkin ajatellut, että ei Äänekoskella olisi niin paljon.

Kretiinit lavalle ja taaskin hyvä keikka. Nopea tahti ja hienoja uusia biisejä minulle. Jotenkin yllättynyt koko bändistä, mutta kivaahan se on kun löytää uusia kivoja juttuja.

Napalmit meni totaalisesti ohi minulta enkä oikeastaan tiedä missä olen ollut koko keikan ajan. Eli koko bändistä ei ole mitään kuvaa.

Himanes jälleen illan viimeisenä bändinä ja meno sen mukainen. Yleisössä ahdasta ja todella kuuma. Jossain vaiheessa kävinkin moikkaamassa miesten vessan lattiaa kun meinas lähteä taju. Osa syynä taisi olla liiallinen alkoholin juonti ja olo kohenikin heti kun sain vettä. Ei auttanut muu kuin takasin pomppimaan ja katsomaan keikka loppuun. Lavalla vieraili yleisöstä porukkaa ainakin Päden ja Kössin verran. Taas niin hieno keikka ja loisto tunnelma. Sitten jatkot moottoripyörä kerholla ja aamuyöstä Sampsalle nukkumaan.

Huippu viikonloppu! Kyllä Onnissa on aina yhtä mukavaa. Kiitokset vielä kerran puuhamiehille ja bändeille ja kaikille jotka oli mukana jotenkin.

Jonna

Kretiinien rakastama (kuva: M!ka).

M!kan keikkaraportti:

Onni on Ramones III

Onni on Ramones II Jyväskylässä toimi hienosti. Jengiä oli ihmeellisen paljon ja paikalla oli paljon  tuttuja eripuolilta Suomea. Yleisö tuntui tykänneen ja Iskuryhmä ja Kretiinit kehuivat heittäneensä parhaat keikkansa! Hienoa olla järjestämässä jotain noin onnistunutta. Vain yksi asia Jyväskylän keikassa otti ankarasti päähän: Minä en itse päässyt mukaan! Niin katkeraa, niin katkeraa… Työesteet olivat tiedossa jo keikkaa suunniteltaessa, mutta eipä se yhtään laimentanut harmistusta!

Minun keikkakommentit keskittyvät siis tuohon Äänekosken Onni on Ramones III:een, mutta edellisen illan Jyväskylän Onni on Ramones II:stä löytyy kuvausta noista muista tämän sivun kommenteista.

Äänekoski onnistui myös kiitettävästi. Jos Jyväskylässä koolla oli lähinnä musiikista kiinnostunutta yleisöä, oli Pub Markuksessa musiikkiväen lisäksi myös pubin kanta-asiakaskuntaa, jotka tuli paikalle bändeistä ja pääsymaksusta huolimatta, harmitellen vähän pääsymaksua ja pääosin huumorimielellä jopa bändejä. Harvassa olivat ne jotka kääntyivät ovelta pois.

The Hard Devils (kuva: Sami)

Lipunmyyntiä ja Hard Devilsiä

Ensimmäisenä bändinä soitti Misfits-henkinen Hard Devils. Keikan aikaan olin lipun myynnissä, sen verran sentään kuulin ja jopa näin bändin keikan alusta, että voin todeta, että hyvin rokkasi bändi. Sitten tuli kiirettä lipunmyynnissä, ehkä ehtinyt ”Kovia paholaisia” seurailla kun pätkän sieltä täältä.

Illan toisena bändinä Kretiinien aikaan Sami oli lippuja myymässä ja minä menin seuraamaan keikkaa kameran kanssa.

Kretiinit (Kuva: M!ka)

Kretiinit

Kretiinit jännittivät ennakkoon aika lailla keikkaansa. Kehuivat edellisen illan Onni II:sen keikka parhaakseen ja miettivät sen päälle tänään onnistuu. Luonteri Surfin Kössi antoi yksinkertaisen neuvon: ”Ei muuta kun vedätte paremmin tänään!”

Menikö Kretiinien keikka sitten Kössin ohjeiden mukaisesti paremmin, vaiko huonommin kuin Jyväskylässä, sitä en osa mennä sanomaan. Minä kun en sinne itse päässyt mukaan ja se muuten harmittaa vähän enemmältäkin, jos ei ole tullut todetuksi.

No, joka tapauksessa Kretiinien keikka oikein toimi hyvin. Selkeästi paras näkemäni esitys bändiltä. Nopeatempoista menoa, vähän Häiriköiden tyyliin. Biisit oli nopeita ja puheet vähissä, joten puolentunnin settiin mahtui encoren kanssa15 biisiä. Parhaiten jäi keikasta mieleen ainakin Bodarit, Jippijaijee, Onni kasvaa suuremmaks ja Huoleton elämä.  

Sami Kretiini (kuva: M!ka).

Olin ennen keikkaa sitä mieltä, että, RockFutisKemi ei selkeänä urheiluseuran biisinä oikein tekstinsä puolesta tavallisille rokkikeikoille sovi, mutta sopii se sittenkin. Näin livenä biisi taitaakin mennä enemmän humoristisen kotiseutu-uhon piikkiin, kuin futisseuran tunnuslauluksi.

Uusiakin biisejä oli setissä mukana ja niistä korviin tarttui tosi hyvältä kuulostanut Häiriköt -henkinen pesäpallomailabiisi nimeltään Järvinen. Urheilusta siinä ei tietenkään ole kysymys, sillä ”Voi pesäpallomailalla muutakin tehdä kuin palloa lyödä…” 

Encoressa Kretiinit heittivät pikkukumarruksen Häiriköille, soittamalla sen biisin Jotain vialla. Mielenkiintoista kuulla Häiriköitä toisen bändien tulkitsemana. Kretiinit veti biisin hyvin …niin kuin koko keikan. Jestas sentään kun Kretiinit lentää. Hienoa.

Innokasta yleisöä ja JP Kretiini (kuva: M!ka)

Lipunmyyntiä ja Napalm Monkey Rockersia

Seuraavana esiintyi Napalm Monkey Rockers. Olin lipunmyynnissä ja kiirettä riitti ja paikka oli jo sen verran täynnä väkeä, etten ehtinyt kuulla, enkä nähdä "Napalmiapinoista" mitään. Tämä on näitä keikkajärjestelyn suurimpia miinuspuolia. Pitäisikin varmaan alkaa järjestellä Onni on Iso-D Danny Lipsanen –keikkoja iskelmäpuolelle, niin kiinnostus esitettävään musiikkiin ei häiritsisi

Napalm Monkey Rockers (kuva: Sami)

 keikkajärjestelyjä. Illan viimeisen bändin aloitellessa päätettiin sitten lopettaa koko lipun myynti, jotta päästäisiin molemmat keikkaa seuramaan.

Aki ja apulaulaja yleisöstä 

(kuva: Sami).

Himanes

Himanesin keikka alkoi, kuten nykyään näyttäisi olevan tapana”bändi esittelyllä” H-I-M-A-N-E-S ja jatko olikin sitten oikeaa hittisikermää meikäläisellä! Lipunmyynnin ja järjestelyjen takia olin joutunut ”pidättelemään” siinä määrin, että kun keikka alkoi ja vastuulliset asiat oli hoidettu, Himanesin musiikki iski kuin moukari. 

Ajattelin kirjoittaa tähän parhaat biisit, mutta huomasin, että olisin joutunut kirjoittaan koko lähes koko biisilistan! Niinpä keikan parhaat biisit voitte lukea suoraan keikan biisilistasta tuolta tämän sivun alaosasta.

Johnny Hallyday biisiä Himanes oli laulanut soundcheckissä versiona Päde Hallyday ja nyt keikallakin taisi villiksi Himanes-faniksi äitynyt Päde välillä biisissä vilahtaa. Jos joku ihmettelee, että kuka se Päde oli, niin Pädehän oli se kaveri, joka heilui keikan aikana lähes joka paikassa yhtä aikaa…  

Rock'n'roll Lukiota Äänekoskella (kuva: Sami)

Ja tarttuihan se meno muihinkin. Keikan tunnelma kasvoi biisi biisiltä. Yksi lappukin tipahti katosta kesken keikan ja piti viedä baaritiskille. Baarimikon ilme oli kyllä näkemisen arvoinen. Ei se lappu nyt oikeasti tipahtanut hillittömän riehumisen takia, vaan siksi, että normaalia valaistusta alempana ollut biljardipöydän valaisin oli unohtunut paikoilleen, kun pöytä oli siirretty keikan tieltä. Ja ehjänäkin lappu saatiin alas. Vain kiinnikeketjut taisivat mennä poikki.

Himanesin keikalla vieraili, laulamassa useamman biisin ajan Luonteri Surfin Kössi, muistaakseni encoressa, jossa kuultiin Ramones-cover Rock’n’roll lukio, amerikaksi laulettu Ramonesin Judy is a punk ja uusi tarttuva biisi Pogoomaan. Himanet kertoivat, että Pogoomaan on varmaankin jostain 60-luvulta peräisin olevan Locomotion -hitin ramopunk-versio. Uusi pogoilu-sanoitus syntyi sähköpostiviestinä niin, että Aki, Riku ja Saku kukin vuorollaan kirjoittivat siihen yhden säkeistön.

Kössi  ja Saku (kuvat: M!ka)

Rock'n'roll Lukion mallioppilaita (kuva: Sami).

Encoreen jälkeen ensin Saku ja sitten Riku onnistuivat livistämään lavalta, mutta Sutista ja Akia tuupittiin takaisin lavalla, eikä laskettu pois ilman toista encoreta. Ei auttanut Akin kun huudella loppua bändiä takaisin. Riku ei vielä ehtinytkään kovin kauaksi, mutta Sakua piti huudella pitempäänkin: ”Rumpali takas”. Huutelun hälyttämänä Sakukin saatiin vielä takaisin lavalle ja Himanes soitti vielä toisena encorena kuuliin vielä Himanesin kotikonnuilta kertova Kylä -biisi. 

Toisen encoreen jälkeen ei Himanesista valitettavasti enää irronnut lisää biisejä. Harmi. Himanesin pitäisi soittaa pitempiä keikkoja, niin hyvä live-bändi se on ja jotenkin juuri tämmöinen Pub Markuksen oloinen paikka, missä bändi ja yleisö ovat hyvin lähellä toisiaan, sopii bändille täydellisesti. Keikan jälkeen oli loistavat fiilikset.  

Jäljellä oli vielä vähän raivailua ja Onni on Ramones-kokki Samin takahuoneeseen väsäämän mainion lasagnen, salaatin yms. tarjottavien tuhoamista ja vielä jatkot Äänekosken moottoripyoräkerhon tiloissa…

Hauskat oli bileet. Otetaan taas joskus jossain uusiksi!

M!ka

 

Mihin bändipaitoja tarvitaan? (kuva: M!ka)

Kretiinien kommentteja

Olipas mukava reissu. Jyväskylään tultiin perjantaina joskus 16.00. Ensiksi etsittiin yöpaikka ja sen jälkeen kamojen roudaus. Bar 68 oli loistava paikka ja aivan loistavat saundit. Keikan aloitti Hard Devils joka soitti Misfits-tyyliin ja hoiti sen homman hyvin. 

Noustiin sen jälkeen lavalle ja paras keikka mitä ikinä ollaan soitettu, loistava meininki. Iskuryhmä ja Himanes soitti hyvin. Näin Iskuryhmän eka kertaa enkä pettynyt. Tosin en ole koskaan nähnyt Ramobändiä soittamassa huonoa keikkaa. Herätys, ruoka ja tutustumista Jyväskylään. Kaupungista jäi hyvä fiilis.

Äänekoskelle päästiin, kartturina toimi Päde ja puhelimen päässä Sami

Äänekosken keikka meni kans hyvin, ehkei ihan samaan fiilikseen päästy kun Jyväskylässä, mutta melkein. Himanes nosti tunnelman kattoon, paremmin entä Jyväskylässä? Napalmi rokkas kans.
Taidan vaihtaa moottoripyöräkerhoa, olihan Äänekoskella niin mahtavat tilat. Kiitoksia kaikille, Samille, M!kalle järjestelystä ja kaikki toimi loistavasti, Pädelle, yleisölle ja muille bändeille.

JP Kretiini (Kretiinit)

Sami Kretiini:

Kretiinit Onnissa

Lähdettiin hyvissä ajoin perjantai-aamuna ajeleskelemaan Jyväskylää kohti. Itsellä oli pikkasen pelkoa tulevan viikonlopun jaksamisesta, kun flunssa tuntui iskevän päälle. Saavuttiin iltapäivästä Päden luo, jossa meidän oli tarkoitus yöpyä. Kiitti Pädelle yöpaikasta! Käytiin katsastamassa Bar 68 ja kannettiin samalla soittokamat sisään. Siistiltä vaikutti paikka, eikä lavakaan mikään kaikkein pienin ollut. Soundcheckin tekivät Himanesin jätkät ja koska samoja kamoja käyttivät muutkin bändit, muiden virittelyä ei tarvittu. Soundit kuulostivat itse asiassa erittäin hyvälle, joten oli senkin puolesta hyvä mieli.

The Hard Devils aloitti soiton joskus kymmenen aikoihin ja porukkaa oli jo mukavasti paikalla. Kuulin bändiä ekaa kertaa ja taattua Misfits-vivahteista mättöähän se oli, hyvä jätkät! Bändin lopetettua aloin välittömästi kääntelemään rumpuja toisinpäin (=lue oikeinpäin), vasenkätinen kun olen. Flunssa kyllä katosi mielestä kun istuin kasatun setin taakse. Yy-kaa-koo-nee ja homma käyntiin! Soitto kulki hyvin ja menoa riitti, kiitos yleisölle! Oli kyllä paras Kretiinien keikka tähän asti! Meidän jälkeen soitti Iskuryhmä, jonka rumpalin haikkakäden vauhtia ihastelen vieläkin. Viimeisenä soitti Himanes, joka tapansa mukaan tempaisi tunnelman kattoon.

Keikkojen jälkeen käytiin poikien kans kattelemassa Jyväskylän yöelämää ja joskus aamuyöstä raahauduttiin Päden luo nukkumaan. Aamulla herättiin ja käytiin syömässä kaupungilla. Kannettiin kamat autoon ja nokka kohti Äänekoskea. Yöpyminen oli järjestetty moottoripyöräkerhon tiloihin ja komeathan nuo tilat oli. Jossain vaiheessa käytiin viemässä kamat Pub Markukseen ja tultiin takas kerholle saunomaan. Illalla alkoi taas soitto kymmenen aikoihin, The Hard Devils aloitti. Toisena oltiin me. Menoa ja meininkiä riitti kyllä Äänekoskellakin, kiitos myös paikalliselle yleisölle! Meidän jälkeen soitti Napalm Monkey Rockers, joka sekin rokkasi täysillä! Viimeisenä soitti taas Himanes ja menoa riitti kyllä kattolampuille asti!

Illan päätteeksi kävelimme takaisin kerholle ottamaan olutta väsyneenä, mutta onnellisena. Joskus aamuyöstä väsymys voitti ja raahauduin sohvalle nukkumaan. Aamusella herättiin, hieraistiin silmiä ja lähdettiin hakemaan soittokamoja baarista. Sitten ei muuta, kuin nokka takaisin kohti Kemiä. Kiitos kaikille bändeille, yleisölle, sekä koko Onni on Ramones -tapahtuman järjestäneille, Samille ja Mikalle! Hauskaa oli, otetaan joskus uusiksi!

Sami Kretiini (Kretiinit)

(Kuva: M!ka)

Järvinen

Hei naapuri pistä stereota hiljemmälle, kauniisti pyydän mutta pistät
kovemmalle
Hei naapuri mua nytten tympii tää, enää et pysty levyjäsi pyörittää

Sillä mulla on nurkassa tuo Järvinen, Järvisen jälki tosi verinen, stereot
kiinni tai olet entinen

Voi pesäpallomailalla muutakin tehdä kuin palloa lyödä, joko virhesi myönnät
Voi pesäpallomailalla muutakin tehdä kuin palloa lyödä, joko virhesi myönnät

Hei kauppias, taisit pyytää liikaa hintaa, odota niin silitän kaljusi pintaa
6,20 koneeseesi näpytä, se oikea hinta ja säilyy kaljusi pinta

Voi pesäpallomailalla muutakin tehdä kuin palloa lyödä, joko virhesi myönnät
Voi pesäpallomailalla muutakin tehdä kuin palloa lyödä, joko virhesi myönnät

Sillä mulla on nurkassa tuo Järvinen, Järvisen jälki tosi verinen, stereot
kiinni tai olet entinen

Voi pesäpallomailalla muutakin tehdä kuin palloa lyödä, joko virhesi myönnät
Voi pesäpallomailalla muutakin tehdä kuin palloa lyödä, joko virhesi
myönnääää-ää-ää-ä,
Virhesi myönnää-ä-ä-ä
Virhesi myönnää-ä-ä-ä

(Kretiinit: Järvinen)

Onnin aktiivisimmat 

Kaikki kolme Onni on Ramonesia Kuopiossa, Jyväskylässä ja Äänekoskella kiertäneet ramopunkit samassa pöydässä:  Tuppi, Jonna, Martsu, Ilpo ja AnnA (kuva: Sami).

                Pogoomaan  

Joka jannu osaa kyllä humpat ja valssin

C'mon beibe tuu pogoo mun kaa

Ne selättää pahimmankin discotanssin

C'mon beibe tuu pogoo mun kaa

Sitten kun sun keho vielä rytmin löytää

Vaikee lopettaa on kun hiki lentää, siis

C'mon c'mon tuu nyt pogoamaan mun kaa

 

Nosta kätes ilmaan, ja huuda, lujaa

Sä voit tehdä mitä vaan oo-oo!

Sä istut paikallas kun kylmät väreet iskee

C'mon beibe tuu pogoo mun kaa

Ryntäät väkijoukkoon jätät pöytään bisses

C'mon beibe tuu pogoo mun kaa

Sut valtaa hyvä fiilis kun sun sydän hakkaa

Sä tanssit niin kauan kunnes soitto lakkaa, siis

C'mon c'mon tuu nyt pogoamaan mun kaa

Tuu pogoomaan

c'mon c'mon tuu pogoomaan

c'mon c'mon tuu pogoomaan

C'mon c'mon, c'mon c'mon, Jee-ee

Hei et sä näe nyt me mennään pogoomaan

C'mon beibe tuu pogoo mun kaa

Yritetään päästä lavalta sukeltamaan

C'mon beibe tuu pogoo mun kaa

Ei oo koskaan ollut meno tällainen

Unohdetaan se on väliaikainen, siis

C'mon c'mon tuu nyt pogoamaan mun kaa

Nosta kätes ilmaan, ja huuda, lujaa

Sä voit tehdä mitä vaan oo-oo!

Pogoa, pogoa, tuu pogoo mun kaa   

C'mon beibe tuu pogoo mun kaa

Pogoa, pogoa, tuu pogoo mun kaa

C'mon beibe tuu pogoo mun kaa

Sut valtaa hyvä fiilis kun sun sydän hakkaa

Sä tanssit niin kauan kunnes soitto lakkaa, siis

C'mon c'mon tuu nyt pogoomaan

C'mon c'mon tuu nyt pogoomaan

C'mon c'mon tuu nyt pogoamaan mun kaa

              Himanes: Pogoomaan 

          (säv. Little Eva, san.& sov. Himanes)

         
 

Himanesin kommentteja

Kerrassaan mahtava fiilis viikonlopun jälkeen. Näitä kun sais tehä, niin mikäpä ois esiintyvän ramopunkkarin soitellessa?

Vaikeasti tavoiteltava Bar 68 sai kuulla kunniansa. Kiitos kuuluu, tiedätte kelle kaikille; 300 tyypille, muutamalle soittajalle ja parille nahkatakkiselle, mustatukkaselle pitkänhuiskeelle kaverille.

Äänekoski kans toimi niin hyvin kun pikkukaupungin pubi voi yleensäkään toimia. Meidän setti lähti välillä aika hyvään liitoon, täyty pitää jo vähän lakista kiinni ja jalkoja tukevasti maassa. Ne on semmosia hienoja hetkiä.

Hauska oli nähä uuttakin yleisöä, unohtamatta tietysti vakkareita! Ja kiitti mm. Grotenfeltin Kallelle ja Kermis Pekalle, että vääntäydyitte paikalle. Nimittäin lämmitti. Kössi laulokin meidän uusinta käännöskappaletta lavalla, niinku ois kuullu sen ennenkin. Ja selevinpäin...

Pojat, seuraavaks Lutakko, eikö?

Riku (Himanes)

Kommentit Onneista on ollu niin ylistäviä - aiheestakin - ja tyhjentäviä, ettei mulla ole juuri lisättävää...
Joka tapauksessa oli hienoa nähdä, että ramo-musa uppoo melkein porukkaan kuin porukkaan melkein missä vaan. Oli aika paljon uusia kasvoja liikenteessä. Tästä on hyvä jatkaa kohti ramo-genren uutta ja uljasta nousua. Reilu 10 vuotta sitten näitä meidän bändejä keikkui jopa listoillakin...
Vielä kerran kiitokset kaikille mukana olleille!

Saku Himane (Himanes)

 

Onni on Ramones III:n 

hienoin nahkarotsi (kuva: M!ka)

Lainauksia Ramopunk-vieraskirjasta:

Kiitoksia eilisestä Jyväskylästä KAIKILLE! Liian monta nimeä lähteä luettelemaan erikseen... Ja erityisesti Samille pöydän raahaamisesta paikalle ja lasagnesta!Oli hauskaa ja mukavaa ja kaikkea. Pitäkää hauskaa Äänekoskella! Ei muuta kuin lisää Onnea vaan tähän maailmaan.

Hannu 14.1.06

Voi ei, voi ei , voi ei! Oli huikea ilta kaiken kaikkiaan. MIELETÖN! 

Iskuryhmä veti mun mielestä parhaan keikan tän uudeleen rykäsyn jälkeen. Jengiä, kun pipoo! Kaikki rokkas. Jopa yleisö.:))) Aivan huikeeta jengiä paikalla. Siitä IIIISO kiitos! 

Järjestelyt oli just niinku Onnissa vain voi olla, eli kaikki natsaa. Kiitti Sami ja M!KA. Muille bändeille pogoon Äänekoskee täällä Kouvolan ghetossa... Loistavia jäbiä ja kiva oli olla remmissä mukana.:) Mä muistin kaikki sanat ja oli kai eka kerta koskaan. :D Kitooos!

Pasi (Iskuryhmä) 14.1.06

Oikein mahtavat kiitokset ja teeveestä tuttu iso käsi myös minulta koko onni tiimille.

Kimmo 14.1.06

Kiitoksia kaikille Bar 68:n Onni On Ramones -keikalla olijoille! Teitä oli paljon ja meillä kaikilla tuntui olevan mukavaa. Erityiseesti kiitos Samille ja M!kalle, kun annoitte meille mahdollisuuden osallistua.

Tuuska (Iskuryhmä) 14.1.06

"We want more!"

Äänekosken kovin punkkari vaatii

Himanesia takaisin (kuva: M!ka).

KIITOS, hiki tuli mukavien ihmisten ja hyvien bändien seurassa.

Antti 15.1.06

Reissusta selviydytty! Oli kyllä ihan mahtavaa. Molempina päivinä oli paljon väkeä ja odotukset tais ylittyä mukavasti :) Kiitos M!kalle ja Sampsalle loisto bileistä! Ja Sampsalle erityiskiitos majoituksesta ja kaikesta huolenpidosta :) Nyt elpymään ja pariin päivään en lähde mihinkään vaan vietän kivan jälkeistä masennusta :D

Jonna 15.1.06

Hard Devils kiittää Samia, M!kaa, muita bändejä ja kaikkia paikalle tulleita heeboja. Hyvät jatkot kaikille! Pää on kipee...

Arska (Hard Devils) 15.1.06

Onni on Ramones II ja III onnistuivat hienosti. Yli odotustenhan se meni ja reilusti.  :)Jos myydyt liput, soittajat vaimoineen yms. lasketaan mukaan päästään Jyväskylässä reilusti yli 300:n ja Äänekoskellakin 220:een! Eipä olisi uskonut, että päästään liikauttamaan niin isoa joukkoa ihmisiä. Iso kiitos kaikille mukana olleille! Onni on Ramones jatkuu taas joskus jossain...

M!ka ja Sami (Onni on Ramones)

Kiitoksia vielä kerran Sami ja Mika, yleisöt, bändit ym kaikki mahdolliset. Oli huikeat tapahtumat, ei koskaan ole ollut noin huikeat. Kiitos.

JP (Kretiinit) 15.1.06

Pub Markuksen baarimikko

(kuva: M!ka).

Oli kivaa. Lasagne oli hyvää. Kiitos ja anteeks.

AnnA 15.1.05

aNNe pUNk kiittää syvästi Bar 68:n Ramo-illasta. Oli mahtia (:

aNNe pUNk 15.1.06

No voi jumankekka, että oli kovat bileet sekä Jyväskylässä että Äänekoskella! Mahtavat meiningit! Kiitos järjestäjille! Äänekoskella varsinkin tuntu olevan tunnelmaa! Niin, että lamputkin tippu katosta, kun tällanen tosi pitkä hujoppi vähän innostuu liikaa... Jep Jep. Odottaen seuraavaa Himanesin keikkaa...

Himanesin roudari 15.1.06

Joopajoo. Ettei Onni ookin Ramojen nimellä ratsastavaa bisnestä eikä punkkia. Järjestäjän onni on hyvät rahat. :((

X  16.1.06

HAISTA "X" KUKKANEN!
Voittoa saatiin vähän Onni on Ramones II ja III -keikoista, mutta senttiäkään ei mene järjestäjien omaan taskuun. Kaikki mitä jää kulujen jälkeen, pistetään säästöön seuraavan Onni on Ramones-keikan järjestelyyn, joka tulee siinä mielessä olemaan miellyttävämpi järjestää, ettei tartte olla kokoajan pelko persuuksissa, että jos homma epäonnistuu, jouduttaisiin kaikki maksamaan omista rahoista.

Sen verran hönöjä järjestäjiä ollaan oltu, ettei edes omia bensalaskuja ole keikkakuluihin laitettu mukaan, vaikka Kuopion, Jyväskylän ja Äänekosken järjestelyissä niitä on tullut aika monta sataa kilometriä ja Onni on Ramones-paidatkin ollaan itse itsellemme ostettu. Että semmosta bisnestä tämä on ollut.

Ehkä joskus tulevilla keikoilla aletaan ihan ahneiksi ja maksetaan itsellemme keikan järkkäilystä tulevat bensakulut. Nyt ei sellaseen ylellisyyteen ole vielä varaa.

Ihan älyvapaata hommaahan tämmösten järkkääminen on, mutta ihan hauskaa puuhastelua.

M!ka (Onni on Ramones) 16.1.06

Sanotaan nyt suoraan X:lle, että haistaa pitkän paskan! Sivusta melko läheltä seuranneena voin kyllä sanoa, että eipä varmasti ole rahastusta. Tommoset X:t vaan on niitä saamattomia mulkkuja, jotka eivät itse ikinä saa mitään aikaiseksi vaan arvostelevat muiden tekemisiä nimimerkkien suojasta. Samalla perusteella sitten voi luokitella kaikki keikat, joihin on pääsymaksu ja joissa on paljon porukkaa rahastukseksi. "Punkkia" olisi sitten ollut varmaan Samin ja M!kan järjestää keikka ja bändien soittaa tyhjille seinille, kaikkien todeta että eipä viitsi tehdä enää tällaista... En tosin ymmärrä, miten kävijämäärä ratkaisee onko joku jotakin vai ei??? Enkä kyllä ole kovin usein nähnyt ilmaista keikkaa eli taitaa oikeat punkkikeikat olla aika vähissä...

Hannu 16.1.06

Tässä x:lle vielä lisää miettimistä. Onko tuopin hinta (4e) liikaa pyydetty sisäänpääsystä!!? Tällä kertaa sillä rahalla sai kuunnella 4 Punk-bändiä... Paljonko esim. leffa-lippu maksaa tänä päivänä ? Ja mitä kaikkea sillä saa? Joka kerta kun itse järjestää jotain vastaavaa niin törmää lippuluukulla näihin tyyppeihin... Itse olen rikastunut musiikkibisneksessä siinä määrin että mun ykkösauto on katsastamaton -87 Nissan Sunny...

Punk-Mauri 16.1.06

Mäkin tahdon välittää kiitokset järkkärikaksikolle ja kaikille paikalla olleille: Tosi ONNIstuneet oli hipat Jyväskylässä!!! Toivottavasti jatkoa seuraa pian :)

Riina 16.1.06

Kiitos ja kumarrus Vesteriselle ja Väisäselle. Tietysti myös illan orkestereille ja paikalla olijoille. Täysi tupa kumpanakin iltana, ei mitenkään huonosti mennyt. Nyt odotellaan seuraavaa, myö halutaan lissee..

Tuppi 16.1.06

Kiitokset vaan järjestäjille ja bändeille ihanasta illasta Keski-Suomen sydämessä! Lisää vaan näitä pikkutapahtumia, massajutut ei rulaa.

Amikunkka 16.1.06

Kiitos M!kalle ja Samille hyvien bileitten järjestämisestä taas kerran! Kaikille muillekin myös.
Mun ei alunperin pitänyt lähteä kuin Jyväskylään, mutta eipä kaduta että Äänekoskellekin lähdin :)
Hyvät kemut ja jatkot kummassakin paikassa. JeeJee :D

Iliipo 16.1.06

Kyllä oli ope hiukkasen hiljasta tyttöä tänään töissä. Oppilaatkin oli jotenkin oudon rauhallisia, kun opekaan ei riehunut luokan edessä normaaliin tapaansa. Oli sen verran rankat bileet. nyt on univelat nukuttu pois ja voi ruveta odottelemaan seuraavaa velanottokertaa.
AnnA 16.1.06

Elossa ollaan,

...ainakin tämän kokemuksen perusteella

(Kuva: M!ka).

Onni II:ssä Jyväskylässä soiteltiin näin:

The Hard Devils:

Alone In The Night

Funeral Rock

Burn proud In Hell

The Choul Rockers

At The Graveyard

Leather Lady

Weak Hearted Man

Rhrilling Moments

She's From Hell

The Hard Devils

Heavy Pussy

Kretiinit:

Neljä vuodenaikaa
Vahingoniloinen
Mä oon sokea
Bodarit
Humalassa kouluun
Vierailijat
Sano mua
Basisti
Jos et sä soita
Järvinen
RockFutisKemi
Jippijaijee
Onni kasvaa suuremmaks
Huoleton elämä
encore:
Jotain vialla

Iskuryhmä:

Broadway86
Hetki hiljaa
Itsari
Jouluksi Jamaicalle
Onni potkii
Ihmemies
Lataamoon
Riki
Annastiina
9700-LOVE
Radio hiljenee
Soitan sulle
Aikuisten oikeesti
encore:
Yksin
Ne vei vei vei
Hän se on
Lämäri

Himanes:

H-I-M-A-N-E-S
Mikä siinä maksaa?
Ei enää koskaan
Matkalaulu
Kesä-Vantaa
Kuka sä oot?
Sähkis
Oon vaan ja ihmettelen
Mitä välii silläkään
Johnny Hallyday
Kyyvesi kutsuu
Kellarista studioon

Rock'n'roll lukio

encore:

Tuusniemen tyttö

Judy is a punk
Pogoomaan

Onni III:ssä Äänekoskella soiteltiin näin:

The Hard Devils:

Alone In The Night

Funeral Rock

Burn proud In Hell

The Choul Rockers

At The Graveyard

Leather Lady

Weak Hearted Man

Rhrilling Moments

She's From Hell

The Hard Devils

Heavy Pussy

Kretiinit:

Neljä vuodenaikaa
Vahingoniloinen
Mä oon sokea
Bodarit
Humalassa kouluun
Vierailijat
Sano mua
Basisti
Jos et sä soita
Järvinen
RockFutisKemi
Jippijaijee
Onni kasvaa suuremmaks
Huoleton elämä
encore:
Jotain vialla

Napalm Monkey Rockers:

???

Himanes:

H-I-M-A-N-E-S
Mikä siinä maksaa?
Ei enää koskaan
Matkalaulu
Kesä-Vantaa
Kuka sä oot?
Sähkis
Oon vaan ja ihmettelen
Mitä välii silläkään
Johnny Hallyday
Kyyvesi kutsuu
Kellarista studioon

encore:
Rock'n'roll lukio
Judy is a punk
Pogoomaan

2. encore:
Kylä