Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

11.6. - 27.8.05

Häiriköt - KLPK - Himanes - Kretiinit

Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

Häiriköt - Paavo ja Viiksettömät. Bar Maffi, Rauma 11.6.05

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit. Räyhärock, Loviisa 2.7.05

Himanes. Wanhat Weturitallit, Pieksämäki 22.7.05

Häiriköt - Stranded. On The Rocks, Helsinki 5.8.05

Kretiinit. Alhonkaturock, Kemi 6.8.05

Kretiinit. Karihaara-rock, Kemi 27.8.05

 

Bar Maffi, Rauma 11.6.05

Häiriköt sekä Paavo ja Viiksettömät Raumalla

11. kesäkuuta -05 Häiriköt keikkailivat Raumalla Bar Maffissa yhdessä Paavo ja Viiksettömät -yhtyeen kanssa. Kolmantena bändinä keikalla esiintyi raumalainen Voodoo Swingers. Tässä Kimmo Liskomäen kommentteja Raumalta:

Rauman Kimmolle täydet kymmenen pistettä kaikilla lisukkeilla. Hieno mies ja hienot juhlat.

Pihalla Motörheadia Rauman kielellä esittänyt Moottörpää oli hauska. Tosin varmaankin vain varsinaiset asiantuntijat saivat täydellisesti selvää sanoituksista.

Baarissa aloittanut Woodoo Swingers todisti, että rock on kovaäänistä musiikkia. Korvatulpat olivat unohtuneet, joten jouduin siirtymään biljardisalin puolelle. Veikkaisin, että bilis-osaston tarjoilijattarella on länsirannikon kauneimmat silmät, joten aika meni siellä oikein mukavasti.

Paavo ja Viiksettömät esitti väkevän setillisen ikivihreitä ja volumetasokin oli laskenut sopivalle tasolle, joten esitys oli nautittava. Erikseen esille voisi nostaa Markku Pojan vimmaiset kitarasoolot. Ja Häiriköt on Häiriköt. Rehtori Hekoa lainatakseni: Kiva koorus, kova kiirus.

Ehdin illan aikana tutustumaan myös nähtävyyksiinkin. Suosittelenkin  kaikille Vanha Rauma kävelykierrosta. Kauniiksi lopuksi voisi todeta, että Rauman Kimmo saisi täyttää useamminkin 30 vuotta. Ja kokille kiitos.

Kimmo Liskomäki

Häiriköiden biisilista

Tämä Häiriköiden biisilista perustuu lavalta poimittuun listaan, eikä sen täydellisestä oikeellisuudesta ole varmuutta. Mitkä biisit kuuluvat encoreeseen, siitä ei minulla ole tietoa:

Korkeajännitys

Mä haluun tulla kondikseen

Perjantai 13.

Come on

mä uskon ufoihin

Me halutaan radioon

Mun beibi on zombie

Käsikranu

Magnum 44

Jotain johon voi luottaa

Tylsää

Tehkää mulle lobotomia

Kesä 88

Honkanummen hautausmaa

Elämä jatkuu

Mä vaan haluun tehdä jotain nastaa

Rokataan

encore:

"Kolme biisiä"

2. encore:

I believe in Miracles

Pet Semetary

Cretin Hop

Rokataan oli varsinaisen setin vika biisi, ekassa encoressa vedettiin kolme biisiä, en muista mitkä kolme ja sitte niiden perään vedettiin Jannen kanssa Ramonesit

Erkko (Häiriköt)

 

Räyhärock, Loviisa 2.7.05

Liskomäet Räyhärockissa

Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit esiintyivät 2.7. Räyhärockissa Loviisassa. Kimmo Liskomäki kertoo keikasta näin:

Orkesterillamme ei mennyt Loviisassa aivan putkeen. Jouduimme esiintymään  ilman Iso Jarnoldia. Hän oli satuttanut sopivasti edellisenä yönä. Korvasimme Jarnoldin kahdella  kumikrokotiilillä ja pyrimme valmistautumaan keikkaan mahdollisimman hyvin. Puitteiden pitää olla kunnossa, joten käytimme takahuoneena hotellin morsiussviittiä, jonka varusteluun kuului mm. poreallas ja pehmeät tohvelit.

Keikka ei alkanut kovinkaan hyvin. Tee Tee "Stadin Johnny" onnistui katkaisemaan kitarastaan kielen heti kättelyssä. Taas tuli todistettua se, ettei kannata koskea mihinkään, jos ei ole varsinainen asiantuntija. 

Tässä vaiheessa biisilista oli jo kadonnut johonkin. Tee Teen vaihtaessa kieltä Juhani ilmoitti esittävänsä uuden kappaleemme, jonka nimi on Se en ollut mä. Valitettavasti meillä ei vielä ole sellaista kappaletta, joten se jäi vielä tällä kertaa kuulematta. 

Homma saatiin kuitenkin käyntiin ja esitimme kappaleistamme varsin mielenkiintoisia ja yllättäviä sovituksia. Välillä tosin tuntui, että innokkaimmat yleisön edustajat tunsivat biisimme paremmin kuin me. Siitä pisteet heille. Totuuden nimissä täytyy sanoa, että koko show oli melko sekavaa remellystä. 

Totuus on, että Iso Jarnold ei ole korvattavissa parilla krokotiilillä tai millään muullakaan. Hauska reissu kuitenkin. Järjestäjille suuri kiitos hienoista bileistä.

Meidän jälkeemme esiintynyt Ramoviisujen Sekaisin Marista -biisistä tuttu Ratpack oli loistava. Kannattaa tutustua.

Kimmo Liskomäki (Kimmo Liskomäen Pitkät Kalsarit)

Biisilista siis katosi jo keikan aikana, mutta Kimmon muisteluiden mukaan bändi biisilista oli suurin piirtein tällainen:

Pitkät kalsarikännit
Luodinkestävä poikaystävä
Mä haluan olla koira
Sankari duunissa
Merkonomi-pop
Krematorioon
Koulun penkille
Ikkunaprinsessa
Paratiisi
Kengännauhat liian tiukalla
Niin tyhmä mä oon
Muistan sua Elaine
Motorheadin Lemmy
Viimeinen kuva

Kimmo unohti Hermoraunio Heidin

Biisilistaan voi johonkin kohtaan, ehkä puolivälin paikkeille lisätä ainakin kappaleen Heidi on hermoraunio. Biisilista kun oli kateissa niin Juhani jossakin vaiheessa kysyi meiltä "innokkaimmilta yleisön edustajilta seuraavaa biisiä ja se oli ensimmäinen, joka tuli mieleen. "Innokkuus" johtui muuten ennen keikkaa itse itsellemme aiheutetuista pitkistä kalsarikänneistä. 

TiMo

 

Wanhat Weturitallit, Pieksämäki 22.7.

Himanes veturitalleilla

22.7. Himanes soitti 22.7. Pieksämäen Wanhoilla Weturitalleilla "40 ja risat-tapahtumassa". Tässä Himanesin Rikun kommentit ja biisilista:

Keikka meni mallikkaasti. Ois siellä voinu olla enemmän porukkaa. Soitettiin aika pitkä biisilista; H-I-M-A-N-E-S ja Kesä-Vantaa sai ensiesityksensä.

Riku (Himanes)

Himanes soitteli Pieksämäellä näin:

H-I-M-A-N-E-S

Sähkis

Oon vaan ja ihmettelen

Kyyvesi kutsuu

Kuka sä oot?

Tuusniemen tyttö

Rock'n roll lukio

Mitä välii silläkään

Johnny Hallyday

Mikä siinä maksaa?

Kellarista studioon

Matkalaulu

Ei mulla elämää varten oo kaavaa

Maanantaiaamu

encore:

Ei enää koskaan

Nuoruusmuistoja 

Kesä-Vantaa

 

Häiriköt - Stranded. On The Rocks, Helsinki 5.8.05

Häiriköt All-star plays Ramones ja Stranded plays Sex Pistols

Woimasoinnun Hannu lähetti heti keikan jälkeen yöllä raportin Häiriköiden ja Strandedin keikoista Helsingin On The Rocksissa 5.8.05. Ramouutisten toimitus ei ihan samaan vauhtiin kyennyt yötoimituksen puuttumisen vuoksi, mutta tässäpä tämä raportti:

Varttia vaille kymmenen, kun saavuin paikalle, oli sopivan oloista porukkaa kertynyt baariin odottelemaan alakerran avautumista. Paikalla oli ja paikalle tuli pikku hiljaa tuttujakin. Kymmenen aikoihin pääsi alakertaan ja porukka alkoi valua paikalle. Tunnin verran kuulumisten vaihtamista sun
muuta asiaan kuuluvaa. Joku taisi juoda oluenkin!. Illan teemaan sopien soi taustalla mm. Led Zeppelin ja enempi hämyaiheisia videoita heijasteltiin lavan päälle. Illan teemahan oli siis Crazy world of Mika Järvinen. Siis ennen kuin musiikki vaihtui astetta nopeampaan...

Stranded

Vähän yhdentoista jälkeen Stranded aloitti asiaan kuuluvasti ja porukka siirtyi lähemmäs lavaa. Aivan helevetin hyviä versioita Sex Pistolsin jo kansanperinteeseen kuuluvasta musiikista herrat soittivatkin. Asennetta ja ulkomuotoa homma toimi hyvin ja yleisö oli mukana menossa. Netistä löytyvät bändin omat biisit antavat hyvin kuvan tiukasta punkrokista, jota herrat vetivät myös näiden coverien osalta. Ainoa ero esikuviin oli tietysti se, että nyt basisti osasi ihan oikeasti soittaa.

Häiriköt

Nopea roudaustauko lavalla ja hengähdystauko yleisössä ja pian alkoi Morricone soida nauhalta. tai siis CD:ltä. Ja kohta lähti käyntiin Durango 95. Strandedin valmiiksi lämmittämä yleisö alkoi käydä kuumana ja lavan edusta täytyi hetkessä. 

Näin Ramones-setin nyt kolmannen kerran ja jokainen kerta on uponnut hyvin. Jengiä oli varmaan jonkun verran enemmän kuin ekalla Rocksin keikalla ja setti putosi porukkaan todella hyvin. Te jotka olitte paikalla, tiedätte mitä tarkoitan ja te jotka ette olleet, voi voi. Olisi pitänyt olla.

Dee Dee, ei kun Mikko, lauloi asiaankuuluvasti Wart Hogin ja Crusherin. Yksi encore tömisteltiin, encoren eka biisi oli omistettu JPLR:lle. Janne-Joey oli leikannut hiuksensa, mikäli tämä ulkomusiikillinen seikka jotain naispuolista fania kiinnostaa. Tätä settiä voisi kuunnella kyllä
useamminkin, mutta syyskuussa sitten taas Häiriköiden oman materiaalin pariin.

Häiriköt Ramoili näin:

Durango 95
Teenage Lobotomy
Psycho Therapy
Blitzkrieg Bop
R&R Radio
I Believe in Miracles
Rock'n'roll Highschool
Wart Hog
Bonzo
KKK
I just wanna have something to do
Commando
Crusher
Rockaway Beach
Pet Sematary
I Wanna Be Sedated
Garden of Seranity
Judy Is a Punk
Pinhead
Encore:
Beat on the Brat
I Wanna Live
Sheena
Cretin Hop

 

Alhonkaturock,Kemi 6.8.05

Kretiinit Alhonkaturockissa

Kretiinien JP kirjoittaa keikasta näin:

Alhonkaturockissa oli kivaa ja se tapahtuma on verrattaessa Piknikiin. Soitto tapahtuu samoin terassilta ja yleisöllä on hauskaa. Kaikilla oli jopa tennarit jalassa joten eroavaisuuksia vaikee löytää.  Ehkä kuitenkin musiikin antimet ovat erilaiset. Kuulin huhua että rannekkeita oli tehty 98
kpl ja lisää piti tehdä. Kuvia otettiin ja niitä tulee varmaan jossain vaiheessa.

Ja ajattele, Kretiinit ei soittanut ensinmmäisenä. Tapahtuman aloitti irkkumusaa soittava ryhmä säkkipillin kera. Loistavaa meininkiä. Seuraavaksi tuli Kretiinit ja setti meni ihan hyvin vaikka ei kukaan toisten soitosta mitään kuullut. Meidän jälkeen tuli Onnellinen Perhe soittamaan Punk-covereita. Setin aloitti Poikien Eka kerta-biisi. Seukkina oli vuorossa Trauma yhtye joka on tehnyt mm. TP-47 virallisen kannatusbiisin. Ehkä sitä kannattaa soittaa vähän tiuhempaan jotta se tulis sieltä pohjamudista pois. Hyvä biisi. Minulta voi esim. levyä ostaa jos jotakin kiinnostaa.

Rockabilly bändi sai Trauman jälkeen yleisön enemmän tanssimaan. Aina kun kyseessä on läskibasso niin sitä menoa on kiva katsella. Vielä joku bändi soitti mutta en tiiä mikä bändi ja aivan outoja soittajiakin oli.

Fancy Dress teki toisen comeback keikan Rancid-tyyliin. Loistavaa musaa tämäkin. Mukavat ilmaiset pien festarit oli. Teemu soitti neljässä bändissä.

Kretiinit soitti näin:

Olisi kai pitänyt
Mä oon sokea
Vahingoniloinen
Lumipallo pop
Humalassa Kouluun
Vitun välii silläkään
Rantaan
Jippijaijee
Vierailijat
Sano mua
Basisti
Bodarit
Onni kasvaa suuremmaks
Huoleton elämä
encore:
Rokataan

 

Karihaara-rock, Kemi 27.8.05

Kretiinit Karihaara-rockissa

Kretiinit keikkaili kemiläisessä Karihaara-rockissa 27.8.05. JP Kretiini kertoo keikasta näin: Karihaara-Rockin keikka varmistu aika yllätten ja olikin aika läpi huutojuttu. Soitettiin aika tarkasti, varmaan johtu siitä, että soitettiin selvinpäin. Yllättävästi tuli nuorta porukkaa paikalla ja oli ihan hyvä
meininki. Tämä oli Ulkoilmatapahtuma. Toivotaan, että ens vuonna olisi enemmän bändejä, miksei vähän kuuluisampiakin. Huoleton Elämä CD myytiin loppuun, Woimasoinnulta sitä voi vielä kysellä. Lisää ei paineta.

Kretiinit soitteli näin::

Neljä vuodenaikaa
Mä oon Sokea
Vahingoniloinen
Humalassa Kouluun
Sano mua
Basisti
Mitä välii silläkään
Vierailijat
Onni kasvaa suuremmaks
jippijaijee
Bodarit
Huoleton Elämä