Ramoviisut 2005

Semifinaali, Helsinki 21.5.05

Ennakkotunnelmia jatkoon selvinneiltä viisu-kilpailijoilta

Takaisin Ramoviisut 2005 -etusivulle

 "Ramoviisut oli ideana jo aivan huippu. Olisi harmittanut varmasti jälkikäteen, jos tota ei ois kokeiltu."

-Iskuryhmä-Pasi-

Esitin Ramoviisujen karsintatuloksen selviämisen jälkeen muutamia kysymyksiä niille jatkoon menneille kilpailijoille, jotka tavoitin sähköpostin välityksellä...

-M!ka-

 Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

Cisse Häkkisen kengät

Pekka Töyry (Joukkue Käpälämäki)

Hetki hiljaa & Aikuisten oikeesti

Iskuryhmä-Pasi (Joukkue Ramoviisut 2005 Voittajat (!))

Sekaisin Marista

Max Ramone (Joukkue Max Ramone)

Takaisin Ramoviisut 2005 -etusivulle

 

Cisse Häkkisen kengät

Pekka Töyry (Joukkue: Käpälämäki)

Cisse Häkkisen kengät meni Ramoviisujen loppukilpailuun, mitkä on fiilikset?

Aika hienot, ensi kerta ja pieni jännitys päällä. Tää teki ihan hyvää, kun on musatouhuja fundeerannut kotioloissa jo melkein 6 vuotta saamatta mitään kummempaa aikaiseksi. No joskohan se tästä lähtee...

Mikä sai innostumaan osallistumaan ramoviisuihin?

Ramopilkkikisan sijoituksesta (2) jäi jotain hampaan koloon....

Teki mieli kokeilla, että kelpaako tää biisin poikanen Ramopopkatekooriaan

Biisin tekijänä olen huomannut ,että mun ja meidän yhtyeen biiseistä 2/10 ovat ramopoppia ja loput suomirokkia ,joten en tiedä ,missä kategoriassa sitä oikein kokonaisvaltaisesti pitäisi olla....

Syntyikö biisi helposti?

Sävel syntyi, kun tekstiä hyristeli aikansa...

Tämä teksti syntyi helposti, siinä lauletaan Provinssirokkireissusta /-reissuista reilun kymmenen vuoden takaa, kun taivaalta tuli räntää, oli kylmää yöllä ja Saarilavan edustalla ryömittiin mudassa .

Istuimme Sorsanpesän aidatulla terassilla ja joimme nenät huurteessa kylmää olutta.

Veljeni tuumaili, että varmaan tähän aikaan armeijassa on kait vielä karvahattupakko, koska räntää satoi. Siihen aikaan palvelusohjesääntöjä tulkittiin aika tiukasti.

Cisse Häkkisen kengät tulee sitten Ajolähtö-leffan kohdasta, jossa pääosan esittäjät ovat Pihtiputaan Saapasjalkarokissa ja leffassa soi Pave`s Mistakes livenä ja yhdessä kuvakulmassa lavalla näkyy muusikon jalat ja buutsit ,joista veljeni kommentoi "kyllähän siinä Pave`s Mistakes
soittaa ,mutta nuo on kyllä Cisse Häkkisen kengät
" Minä väitän, että eivät ole.....

Löytyykö pöytälaatikosta lisääkin hyviä biisejä?

Kait sieltä kaiken maailman kulttuurijulkaisujen alta niitäkin vielä pitäisi löytyä?

 

Hetki hiljaa & Aikuisten oikeesti

Iskuryhmä-Pasi (Joukkue: Ramoviisut 2005 Voittajat (!))

Kaksi biisiä, Hetki hiljaa ja Aikuisten oikeesti meni Ramoviisujen loppukilpailuun, mitkä on fiilikset?

Tietenkin todella hienot fiilikset tuli. Se oli täysvoitto ilta 16.4 kun keikka meni hyvin ja parit biisit viel jatkoon. Kuitenkin olen rivien välistä ymmärtänyt, että taso oli kova kilpailijoilla ja biisejä oli niin paljon mukana. Hymyilytti suuresti.

Mikä sai innostumaan osallistumaan ramoviisuihin?

Tuuskan kanssa mietittiin, että osallistutaanko yhdellä piisillä mukaan. Haluttiin olla mukana, että samalla tuettas omalla tavalla hienoa ideaa. Ramoviisut oli ideana jo aivan huippu. Olisi harmittanut varmasti jälkikäteen, jos tota ei ois kokeiltu. No piisejä lähti sitten kuitenkin matkaan neljä kappaletta. Innostuttiin hieman.

Syntyikö biisi helposti?

Tää piisien teko oli todella mielenkiintoinen ja antoisa kokemus.

Tuuska teki sävelet kotona. Soitti sit ne tietokoneelle. Kitaran ja basson erikseen. Sit se teki jollain ohjelmalla rummut siihen. Piisi siis sai runkonsa noin. Biisit Tuuska pisti mulle nettiin kuunneltavaksi ja mä tein niihin laulut. 

Treenien yhteydessä sit Varkaudessa mentiin mun kotipaikan pihasaunaan. Tehtiin sinne todella alkeellinen studio. Mulle kuulokkeet korville ja läppäri pukuhuoneen pöydälle. Kitara
vahvistimen läpi sit lauloin ne läppärille. Siksi laulusta tuli sellanen oudon kuuloinen. Ihan kuin laulas jossain peltitynnyrissä. 

Nauratti vielä niin pirusti koko ajan se meidän touhu. Jonkun piisin lauloin tuijottaen hirsiseinää, kun en voinu Tuuskaa kattoo. Nauratti se touhu niin älyttömästi.

Helposti kaikki tuli. Biiseissä ei siis ole ketään muita Iskuryhmän jätkiä mukana. Tuuska soittaa kaikki biisit ja mä laulan. 

Tällänen tapa tehdä alustavasti piisejä otetaan käyttöön varmasti jatkossakin. Voidaan näin ollen pitkien välimatkojen takia jo treenata kotosalla uusia biisejä. Sit on helppoa treenikämpällä, kun kaikki tietää jo valmiiksi mistä on kyse. Säästyy aikaa. Tää on juippi nykyaikaa. Heh.

Löytyykö pöytälaatikosta lisääkin hyviä biisejä?

Tekstejä on paljon pöytälaatikossa odottamassa sulosointuja rinnalleen. Eli kyllä ideoita on paljon, kunhan vaan keretään työstää.

 

Sekaisin Marista

Max Ramone (Joukkue: Max Ramone)

Sekaisin Marista meni Ramoviisujen loppukilpailuun, mitkä on fiilikset?

No, sehän oli vasta yks voitto meille, kaverit pisti kovasti kampoihin mut me oltiin vaan sit lopussa niinku vahvempia.

Kovasti treenataan nää välipäivät. Siis Danny treenaa laulamista ja me muut pogoamista. Et oltais sit iskussa finaalissa, joka on tunnetusti "kerrasta poikki systeemillä", joten epäonnistumisiin ei ole varaa, mut sen tietää jokainen meistä.

 Mikä sai innostumaan osallistumaan ramoviisuihin?

Punk-musiikki on kuulunut mun elämään teinistä asti, sitä kuunnellaan ja soitetaan, ja kun tällainen kilpailu sitten koitti, niin ajattelin tehdä sellaisen biisin joka sopisi kilpailuun. Itse vedetään niinku Lontoon kielellä omat biisit joten tää oli silleen kiva haaste ku piti sanoittaa Agricolaksi.

Syntyikö biisi helposti?

Kyllä mä sanoisin, että yllättävän helposti, nyt myöhemmin harmittaa kun en kirjoittanut toista säkeistöä. Mut silloin vaan aatteli et ei Ramotkaan sanoilla törsäillyt. 

Sävellysosa oli sit jo sitäkin helpompi, C:eetä,F:fää ja G:eetä vaa sekottamalla, joka on meille jo muutenkin arkipäivää. 

Joo, taisi siinä lopussa tulla myös lisäksi yks E+D, Danny huomautti.

Löytyykö pöytälaatikosta lisääkin hyviä biisejä?

No mä lupaan et jos kilpailu järkätään ens vuonna taas ja meille ei käy tänä vuonna yhtä nolosti kuin Kojolle aikoinaan, niin ollaan mukana...