Ramopunkit keikoilla

Takaisin Ramopunkit keikoilla sisällysluetteloon

 

 

Ramoviisut 2005

Semifinaali, Helsinki 21.5.05

Himanes

10 Ramoviisu-kilpailijaa

Rehtorit

Ramånes

Ne Luumäet

Takaisin Ramoviisut 2005-etusivulle

" Ramoviisut oli ideana jo aivan huippu. Olisi harmittanut varmasti jälkikäteen, jos tota ei ois kokeiltu."

-Iskuryhmä-Pasi-

Hyppää tästä haluamaasi kohtaan tai selaa kaikki läpi vierittämällä sivua alaspäin.

Artistien kommentteja:

Himanes

Rehtorit

Ramånes

Ne Luumäet

M!kan keikkaraportti:

7. Converse-kerho ja Ramoviisut

Ramoviisujen lopputulokset

Ramoviisujen kilpailijoiden kommentteja

Aikuisten oikeesti

Ramoviisujen tuomareiden kommentteja

Viisujen taustayhtyeen Ramo Sapiensin kommentteja

Converse-kerhon kommentteja

Biisilistat

Takaisin Ramoviisut 2005-etusivulle

 

M!kan keikkaraportti:

7. Converse kerho ja Ramoviisut

"Vakavaa" asiaa Ilveksessä

Keikkareissu alkoi tällä kertaa Woimasoinnun varaston ja Thai-ravintolan kautta ja jo klo 18.00 oltiin  Tavastian/Semifinaalin odotusaulassa Ravintola Ilveksessä. Aktiivisinta porukkaa oli huudeltu tulemaan paikalle ajoissa, kun Semifinaalissa oli tiedossa niin tiivistä ohjelmaa, ettei aikaa laajemmille keskusteluille jäisi kuitenkaan.

Hieno paikka tämä Ilves. Parasta siellä on, ettei musiikki ole huutamassa keskustelun päälle. Eri puolilta Suomea kasaantuvilla ihmisillä riittää juteltavaa, kun harvoin nähdään.

Paljon tuli puhuttua lähinnä niitä näitä tiukasti asian vierestä. Eräässä vaiheessa ”ramokardinaalit” keskustelivat "ramopunkin oppisuunnasta". Selattiin ankarasti vielä kirjoittamatta olevaa ”Ramokismusta” puimalla, mikä on ramopunkkia ja mikä ei. Yhteisiä opinkappaleita löytyi paljon, mutta paljon löytyi pienissä asioissa ristiriitaisuuksiakin. Mielipiteitä taisi lopulta olla enemmän kuin keskustelijoita.

Ramopaaviakin yritettiin valita. Iskuryhmä-Pasi olisi käynyt paavillisen nimensä Paassius I:n puolesta, muttei jostain syystä kelvannut. Ehkä syynä ole se, ettei Mustanaamio-kerholaista voi hyväksyä paaviksi. Taannoisen Valamon retkensä vuoksi Pete Pajusta pidettiin myös aika varteenotettavana vaihtoehtona. Pajusen valinnan puolesta puhui sekin, että hän on nykyään vihannes, tarkemmin sanottuna Vihannes Pajunen. Eikös Rooman paaviksikin valita aina vihanneksia? Miksi Pajusta ei sitten valittu? En muista. Ehkä mustanaamiolais-paassiuslaiset tekivät myyräntyötä oman ehdokkaansa eduksi. Ehkä Pajunen ei ollut riittävän vanha vihannes. Hänhän on vain 70-luvun vihanneksia ja esimerkiksi nykyinen Rooman paavi 30-luvun vihannes.

Kun kaikesta oltiin vähän erimielisiä, jäivät opit jälleen niukasti epäselviksi, Ramokismus kirjoittamatta ja Ramopaavikin valitsematta. Opillinen keskustelu jatkunee taas seuraavissa kokoontumisissa. Ei ihme etteivät jotkut kirkkokunnatkaan ole saaneet oppejaan selviteltyä edes vuosisadoissa, kun ramokardinaalitkin kuittailivat jo pelkästään opinkappaleiden vastaisesta pukeutumisesta eräälle tunnetulle ramopunk-fanille ja tarjoilivat hänelle pukeutumisvaihtoehdoksi mm. Pashima-huivia.

Hymyssä suin vitsailtiin ja naurettiin itsellemme, mutta kuten Toma sanoi ”tämä on silti vakava asia. Meistä kaikista, vaikka tässä nauretaankin…”

Monta juttua jäi taas kesken ja meemitkin jäi päähän pyörimään, kun oli 21.00 siirryttävä Semifinaaliin...

Himanes

Väkeä alkoi tulla Semiin tiiviiseen tahtia heti ovien avaamisen jälkeen. Syytä olikin, sillä Himanesin keikka oli ilmoitettu alkavaksi jo 21.30., eikä siitä paljon myöhästytty. Himanesin keikan alkaessa alkoi kapakassa olla jo aika täyttä ja ilta oli kuulemma loppuunmyyty. Taisi olla ensimmäinen kerta Converse-kerhossa kun ovella pitää myydä jo ”eioota”. Hienoa! Kertonee siitä, että Ramoviisut kiinnosti ihmisiä ja ne kannattaisi varmaan järjestää uudelleen ensi vuonna.

Kun yleisöä riitti ja lavan edestä löytyi aktiivisia Himanes-faneja, ei ”Haukivuoren Ramonesilla” näyttänyt turhia jännittävän, vaikka edellisestä Helsingin keikasta oli päässyt vierähtämään täydet 13 vuotta. Varmasti ja rennosti, hyväntuulisesti  ja tiukasti Himanes soitti. Aika tiiviisti on tullut Himanesin uutta tulemista seurattua ja siksi olikin hienoa olla todistamassa bändin tyylikästä keikkaa täällä Semifinaalissa.

Parasta taisi tällä keikalla olla Kellarista studioon, Matkalaulu ja Sähkis. Yleisöä innosti ehkä eniten Ramones-cover Rock’n’roll lukio, epäilemättä siksi, että se oli tuttu niillekin joille Himanesin musiikki ei ollut tuttua.

Bändin poistuessa keikan jälkeen lavalta yleisö vaati lisää, viimeisenä lavalta poistunut Riku huikkasi ohi menneessään mikkiin ”myö halutaan lissää” ja yleisö otti neuvon huomioon. Pian Semifinaalissa kaikui ”myö halutaan lissää”-huuto.  …ja lissää saatiin. Encoressa Himanes soitti Problemsin Ei mulla elämää varten oo kaavaa. Vähän jo olin ehtinyt ihmetelläkin ,etteikö yhtään Promlemsia kuullakaan tällä keikalla, mutta tulihan se sieltä. Hyvä. Encoren toinen ja keikan viimeinen biisi oli sitten Kyyvesi kutsuu, joka on omia ykkössuosikkejani!

Himaneksille sellasta, että vähä noloo: Tyypit soittaa hyviä biisejä timanttisen tiukasti. Aika laskelmoivaa!

Rehtori Heko

(Ramopunk-vieraskirjassa 22.5.05)

Converse-kerhon diplomeja 

aktiivisimmille yleisön edustajille

Muistaakseni Himanesin keikan jälkeen, vai oliko myöhemmin, ei sillä niin väliä, Converse-kerho jakoi diplomeja aktiivisimmille kerhoissa vierailijoille, jotka olivat osallistuneet kaikkiin seitsemään Converse-kerhoon. Aika kova saavutus, kun ottaa huomioon, että Converse-kerhoja on järjestetty Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Kemissä (…mutta ei Kuopiossa!). Näitä fanaattisimpia kerhoilijoita olivat Riina ja Ilpo Tampereelta, Kimmo Raumalta ja Sami Äänekoskelta. Siinä kai ne kaikki olivat? Korjatkaa jos olen väärässä. Nyt sitten "Converse-aktivisti"-kisa pystyyn. Osanottajia on vain nämä neljä. Kuka pysyy Converse-kerhon matkassa pisimpään?

Melkoisen aktiivisesti Converse-kerhoon sekaantuneelle Ville Veelle ojennettiin lukuisien ramopunkkien singneeraama onnittelukortti miehen täyttäessä vuosia. Paljonkohan niitä vuosia oli kertynyt? Taisi olla täydet 23 vuotta… ONNEA VILLE VEE!

Olihan mahtavat lukuvuoden päättäjäiset Semissä, paikalla oli porukkaa kuin pipoo ( ihme vertaus...). Kaikki viisut oli ihan loistavia, toivottavasti niistä jokaista tullaan vielä kuulemaan! Ja myös niitä jatkosta pudonneita! Tosi vaikeeta oli laittaa biisejä järjestykseen, homma meni aika arpomiseks. Voittajan olin mäkin rankannut ykköseks. Taidan olla minäkin siis varsinainen asiantuntija. Dibloomi on ansaittu!

Riina

Ramopunk-vieraskirjassa 23.5.05

Ramoviisut

Yhtä aikaa Euroviisujen kanssa pidetyn Ramoviisujen loppukilpailun juontajina toimivat Kimmo Liskomäki ja hienoon iltapukuun pukeutunut, Zaidaksi esitelty aidon julkkiksen näköinen ja oloinen nainen, joka tulkkasi Kimmon kommentteja Ranskaksi. Yleisin sana tuntui olevat amor, amor ja se Suomen euroviisu-kappaleen laulaneen norjalaisen nimi, jota en millään saa päähäni ja olen siitä suuresti iloinen.

Kisan aikana nähtiin myös Ramoviisujen varjokilpailun euroviisujen tyyliin hienoja ”liikkuvia lavasteita”, kun pari roudaria kävi käsin kääntelemässä pariin otteeseen lavan taustan melko pieniä koristekylttejä ja jopa ”lasenvaloshow” Kimmo Liskomäen huiskiessa taustakankaalle punaisella kynän kokoisella taskulampulla yleisön suosionosoitusten saattelemana.

Liipolaatio

Ramoviisut aloitti kappale Liipolaatio. Mainio biisi, vaikka kallistuikin enemmän Sliipparit/Popeda-tyyliseen rockiin. Kilpailija hoiti laulamisen itse ja hienosti meni, kuten demollakin. Tällä kaverilla on kyllä raju lauluääni. Laulutyyli meni jonnekin Axl Rosen suuntaan. Se piti huolen, että yleisö heräsi kuuntelemaan viisuja heti alusta lähtien.

Kaks kaveria, jotka saivat kolme biisiä Ramoviisujen loppukilpailuun.

Kaks kaveria

Kaks kaveria kappale oli kahden kaverin Tomi Karjalaisen ja Riku Salmisen, eli  Bullin ja Shitin käsialaa. Kumpi on Shit ja kumpi Bull, sitä en tiedä, mutta yhdessä kaksikko on kuulemma Bullshit Bothers ja yhdessä he lavalle nousivat myös biisin esittämään. Herrat onnistuivat saamaan loppukilpailuun mukaan peräti kolme biisiä ja tämä kahdesta autotalliin rokkaamaan juuttuneesta kaverista oli niistä sympaattisin (vaikka eräs toinen niistä paras olikin, mutta siitä lisää hetken päästä). Tässä biisissä on hyvä fiilis. Autotallissa rokataan yhä vaan, vaikka menestys juoksikin ohi jo ajat sitten, eikä kaverusten naamat päässeet koskaan lehtiä koristamaan, mutta autotalli sentään täyttyy rockista…

Cisse Häkkisen kengät

Cisse Häkkisen kengät biisin esitti jälleen kilpailija itse, eli Pekka Töyry yhtyeestä Los Jacobablos. Ramoviisujen finaaliin pääsemisen verrattavaa menestystä hän saavutti myös kevättalvella Juvan Ramopilkissä saalistamalla itselleen pilkkikisan kakkossijan. 

Ramopunkiksi Cisse Häkkisen kenkien päähenkilö on kyllä vähän tyylirikko Cisse Häkkis-tyylisine kenkineen, Nylon Beat-paitoineen ja mokkatakkeineen. Epäilen vahvasti, että päähenkilöllä on myös tuhdit viikset, vaikkei tekstissä sitä kerrottukaan. 

Kiva kesäbiisi, josta löytyy kesän lisäksi festarimatkaa, tyttöjä ja hieno ruosteinen Datsun 100A. Kertosäe on niin tarttuva, että se jää ihan väkisin päähän soimaan vaikkei sitä aina haluaisikaan.

Hetki hiljaa

Hetki hiljaa rokkaa mainiosti, vaikka sen tunnelmat eivät ole kovin iloiset, kun riidan tuntu on aika käsin kosketeltava, eikä perheväkivaltakaan ole pois suljettua. Näin itse fiilistelin. Tekstin kirjoittajan, Iskuryhmä-Pasin oma mielikuva oli tosin jossain kesäisen laiturin nokassa luonnon hiljaisuutta kuuntelemassa. Finskin raivoisa esiintymistyyli vielä ehkä korosti tuota minun vakavan riidan tulkintaa…

Liekkipaita

Liekkipaita oli kahden kaveruksen, Bullin ja Shitin toinen jatkoon päässyt viisu ja mielestäni myös heidän paras biisi. Jälleen nousi kaksikko lavalle esittämään omaa biisiään Ramo Sapiensien sekaan. Hauskat sanat ja hyvä meininki! Tämän mukana on pakko laulaa ja siitä tulee väkisin hyvälle tuulelle. Biisissä on hieno asenne, vaikka liekkipaitoja nyt en itse käytäkään. Saman ajatuksen voin hyvin yhdistää itselleni paitaa tärkeempiin, eli nahkarotsiin ja tennareihin.

Beibi vei mun avaimet

Beibi vei mun avaimet -biisin lauloi Himanesista tuttu Riku Himanen. Rikun esitys toimi oikein hyvin, mutta ainakin demon perusteella kilpailija Timo Ahonen tai kuka demolla nyt lauloikin, olisi hyvin voinut biisin esittää itsekin. Aika poppia tämä biisi, mutta hyvää sellaista, eli ramopoppia siis.

Sanoitus toimii minusta oikein loistavasti. Tykkäsin kovasti. …mutta näikö se käy? Pääseekö beibi siitä omasta pikku ramopossustaan eroon noin helposti? Avaimet vaan pois ja converset pihalle. On se niin väärin! Mutta hienosti kokoaa biisin ramopunkki rappukäytävässä vietetyn yön jälkeen itsetuntonsa ja ylpeytensä. Sen verran voi beibille vielä antaa periksi, että takaisin tuun jos avaat oven… Hey ho-huutelut tuntuu vähän päälle liimatulta ja turhalta, mutta kyllä se ainakin livenä  toimi sekin.

Kesä-Vantaa

Kesä-Vantaa -biisissä on mukava kesä-fiilis. Tulee mieleen sellainen kuuman ”pysähtyneen” kesäpäivän tunnelma, kun kaupungissa on hiljaista ja kellään ei ole kiire minnekään. Ihan tekisi melkein mieli päästä Vantaalle kesällä. Mukavaa kesä-huumoria. 

Sekin aina hymyilyttää kun biiseissä uhotaan ja ylpeillään vähän överisti jollain pienellä vähäpätöisellä asialla. Tässä Ilkka Hendolin tekemässä biisissä on sellainen oma juttu, jota aina hyvään biisiin kaipaa. 

Biisin lauloi  mainiosti Rehtorien uusi laulaja, mutta jo pitkään bändissä kitaraa soittanut Rehtori Reponen Jr.  Esikarsinnassa meillä tuomareilla oli tästä voittajaviisusta ”mies ja kitara”-tyylinen demo, joten aika merkittävä oli ero loppukisassa esitetyllä "bändiversio"-kappaleella ja esikarsinnan demolla. Pakko vielä todeta, että  pelkistetty demo-versio toimi myös erinomaisesti. 

Suen nettiartikkelista selvisi minullekin, että biisin tekijä Ilkka Hendolin onkin sama mies, joka edellisestä Converse-kerhossa esitti stand up-koomiikkaa.

Tää kesä

Tää kesä oli Bull ja Shit –kaverusten kolmas kisaan selvinnyt biisi ja jälleen pääsivät herran estradille biisiä esittämään. Ihan biisin soitanto kulki hyvin ja ihan kohtuullisen mukavat on sanatkin. Pientä epäloogisuutta tekstissä oli. Miksi juuri tätä kesää piti odottaa monta talvea? Ramoviisujen esisoittelussa radiossa Converse-kerhon edustajat panivat saman merkille ja keksivät sinne aika pitävän selityksen: Biisin päähenkilö on ollut vankilassa ja ilmeisesti vielä monta vuotta.

Aikuisten oikeesti

Aikuisten oikeesti iski minuun kovasti ja oli myös viisutuomariston suosikki. Nahkarotsit, tennarit ja Ramojen soittaminen vastakohtana aikuisuudelle on aika mainio huomio ja aikuisuuden rinnastaminen tuulipukuiluun jo loistava vertaus! Taisi koskettaa minua aika hyvin. Inhoan tuulipukuja, eikä tuo aikuistuminenkaan ole vielä lähtenyt kunnolla käyntiin. Biisin koomisesta kapinallisesta asenteesta tykkään myös. Komiikasta huolimattahan on kyseessä hyvin vakava asia! Olen nähnyt liian monen kunnon rokkarin sortuvan… ei niinkään huumeisiin tai muihin päihteisiin, vaan aikuistumiseen (RIP – rapistukoon ikäisekseen rauhassa). 

Ramopunkin kliseitä on mukana, mutta omaa jujua on vielä enemmän. Biisihän suorastaan sisältää uuden suomenkielen sanan ”tuulipukuilu”!  En ole ainakaan minä kuullut sellaista aikaisemmin, mutta nyt se jo kuuluu perussanastooni! Aikuisten oikeesti on myös asiallisen nopea ja energinen. Ramo Sapiensin ja Finskin tulkinta meni tosin ehkä turhankin paahtamiseksi verrattuna siihen mihin olin demoa kuunnellessa tottunut.

Sekaisin Marista -kappaleen laulanut Danny Ramone. 

(Kuva: Ville Vee)

Sekaisin Marista

Radiossa päivää ennen loppukilpailua olleen esittelyn jälkeen Sekaisin Marista tuntui olevan monen ennakkosuosikki loppukisassa. Biisin esitti kappaleen tekijän Markus ”Max” Rikbergin bändikaveri Danny. Onneksi ei kuitenkaan se Iso-D Danny. Tämä Danny oli pieni hurjan näköinen punk-nainen, josta lähti aivan hirmuinen ääni, samaan tyyliin kuin Liskomäkien levylle yhden biisin laulaneesta Mariskasta. Mukavan nopea ja hauskasti sanoitettu kappale. Tekstissä on yhdistetty hienosti suomalaisen ramopunkin kliseitä. Biisin teksti on tehty mielenkiintoisesti naisnäkökulmaan, mikä on ramopunkissa ollut harvinaista.

Ramoviisujen taso oli korkea, kuten tuomarit lupailivatkin ennakkoon. Mikään biisi ei ollut muita selvästi parempi, eikä mikään muita huonompi selvästi. Tasaista kamaa.

Mutta tiedättekös mitä? Mun suosikkibiisi voitti, joten taidankin olla varsinainen asiantuntija! Hah hah!

Robi 

Ramopunk-vieraskirjassa 23.5.05

Ramoviisujen voitto 19 pisteen erolla

Kun viimeinenkin viisu oli kuultu alkoi äänestyslippujen täyttely ja äänestystulosten odottelu. Kupongin täytettyäni suuntasin innokkaasti baaritiskille, kun viisujen esityksen aikaan sinne ollut malttanut pahemmin piipahdella. Valitettavasti kaikki muutkin olivat keksineet saman idean, mutta onneksi jättivät jotain minullekin. Sitten alkoikin jo tulosten julkistaminen.

Liipolaatio jäi kymmenenneksi. Olikohan biisi liian rankkaa rockin ramopunkkien makuun, vai jäikö kappaleen hauskat sanat hieman epäselviksi, vaikea sanoa. Aikuisten oikeesti -kappaleen jääminen yhdeksännelle sijalle oli minulle pienoinen pettymys. Kolme biisiä loppukisaan saaneen Bull & Shit -kaksikon Tomi Karjalaisen ja Riku Salmisen paras biisi Liekkipaita selvisi hienosti neljännelle sijalle 628 pisteellä.

Kärkikolmikon pisteet olivat tasaiset. Eroa ensimmäisen ja kolmannen välillä oli vain 57 pistettä. Kolmas oli Beibi vei mun avaimet 691 pisteellä ja toinen Sekaisin Marista 728 pisteellä. Sekaisin Marista -biisin jääminen kakkoseksi onnistui yllättämään minut, kun ihmisten puheiden perusteella olin jo alkanut pitää sitä varmana voittajana.

Voiton vei Ilkka Hendolinin Kesä-Vantaa vain 19 pisteem etumatkalla. Dramaattisen pieni piste-ero, kun ottaa huomioon, että jokainen äänestäjä sai antaa parhaaksi katsomalleen biisille 10 pistettä.

Toiseksi tuleen Sekaisin Marista-biisin palkinnon kävi pokkaamassa Danny. (Kuva: Ville Vee)

Tiukka voitto kuvaankin hyvin kisaa. Suotta oli joku kilpailuja hyvin pettyneen oloinen biisinsä saamaan sijoitukseen. Tosiasia on, että loppukisaan ei huonoja biisejä mahtunut. Se, että pääsi loppukisaan oli jo voitto ja niin tuntuivat useimmat kilpailijat ajatelleenkin. 

Toinen kilpailija oli pettynyt kappaleensa saamaan käsittelyyn, ei niinkään sijoitukseen. Sen ymmärrän paremmin. Sellainen riski on tämmöisessä kisassa aina olemassa ja ensi kerralla siihen osaa ehkä varautua paremmin. Sillä ensi kertahan tulee, eikös niin Converse-kerho? Eikös vaan päästäkin kuulemaan myös Ramoviisut 2006. 

Toivottavasti tämä on vain alkusoittoa. Veikkaan, että nyt kun viisu-idea on tullut tutuksi, niin ensi kerralla kisa kiinnostavat biisin tekijöitä ja yleisöä vieläkin enemmän.

Ramoviisujen voittaja Ilkka Hendolin (keskellä). 

Kuvassa näkyvät myös Ramoviisujen juontajat ,tyylikkäästi ranskaa puhunut "Zaida" ja suomeksi puhunut Kimmo Liskomäki.  (Kuva Ville Vee.)

Himanes loistava. Keikka mahtuu varmaan jätkien keikoista kautta aikojen mitä olen nähnyt top neloseen. Viisu värssyt oli kans hyviä. Rehtorit loistava keikka, ennen kaikkea loistava laulaja. 

Ja lopukshan meno ylty vallan mahdottomaksi, kun Ne Luumäet hyppäs lavalle on Ne vaan niin loistavia jäbiä lavalla, vaikkei Ne enää soitakaan. Eli oli mahtavat kinkerit toivottavasti homma jatkuu uusilla ideoilla, mut silti yhtä rentona. Kiitos järjestäjille, yyykaakoonee..

Vilkki 

(Ramopunk-vieraskirjassa 23.5.05)

Rehtoreiden tuore laulaja Rehtori Reponen Jr. Taustalla Rehtori Mikkola. (Kuva: Ville Vee)

Rehtorit

Viisuilun jälkeen lavalle nousi Rehtorit. Jännitti aika tavalla. Rehtorien laulajaksi Pajusen jälkeen ryhtyneellä kitaristi Reponen Jr:llä oli edessään toinen keikka ja ensimmäinen Helsingissä. Tätä keikkaa pitikin katsoa vähän tarkemmin. Miten lähtee Rehtorien tähän mennessä aika miesvetoisesti laulettu musa toimimaan naislaulajalla? Pelotti, että meneekö tulkinta popinpaan suuntaan. Tai no, ei nyt pelottanut! Pöh! Minähän en pelkää mitään, mutta silleen niinku…

Näytti Repostakin aluksi vähän jännittävän, mutta varmaan eri asia kun minua. Minun jännitys laukesi heti ensimmäisessä biisissä Punk rock. Ei todellakaan mitään popinpaa tulkintaa! Ei sinne päinkään. Keikkaa kuunnellessa alkoi koko ajatuskin tuntua naurettavalta. Tuntuu Reposelta poweria löytyvät. Täyttä punk rock asiaa koko keikka. Hyvä! Toivottavasti Rehtorit pysyvät tässä kokoonpanossa vähän aikaa. Jatkuvat laulajan vaihdokset kun alkavat pikku ramopunkkia ahdistaa ja koko maailma näyttää epävakaalta…

Jossain vaiheessa keikkaa oli taas pakko hiipiä kohti baaritiskiä. Juuri kun olin pääsemässä tilaamaan, joku tuli huiskimaan taakse, että pois edestä! Hekohan se siinä, ties miten kaukana lavasta matkalla baaritiskille. Mitä oli äijällä mielessä, hoppu oluelleko? No, pitihän sitä väistää, kun miehellä oli ilmiselvästi kiire, mutta ei näköjään oluelle ja soittamaan baaritiskille. Ihailtavan rippelästi ja tottuneen näköisesti Heko tiskille kipusi! Ei tainnut olla ensimmäinen kerta Hekolta? Hekon soittaessa baaritiskillä minulle tuli mielleyhtymä Angus Youngiin, onkohan Heko löytänyt sisäisen Anguksensa? ...tai ehkä olin sittenkin eksynyt baarin puolelle muutaman kerran liikaa.

Reksien keikalta jäi harmittamaan vain se, ettei uusimmista biiseistä Muistokirjoitus
3X1X2,40
oikein jäänyt mielikuvaa, kun keskityin seuraamaan niin paljon Reposta ja sitä miltä bändi nyt kokonaisuutena kuulostaa. Muutenkin Rekseillä alkaa olla jo niin paljon uusia biisejä keikkaseteissä mukana, että niitä varmaan riittäisi kevyesti yhden levyn tekoonkin. En mitenkään ahdistele bändiä menemään studioon, mitä nyt vähän vihjailen… R:n kohdalla olisi levyhyllyssä vielä ihan mukavasti tilaa.

Viimeisenä biisinä kuultiin ramoväen ”kansallislauluihin” luettava Mä uskon meihin. Mainio biisi lopettaa näin hieno ilta, mutta eihän se mikään illan lopetus vielä ollutkaan…

 

Jåey Ramåne tuulipukuilee. 

(Kuva: Ville Vee)

Ramånes & Ne Luumäet

Pian Rehtorien lavalta poistumisen jälkeen sinne ryntäsi joskus aikaisemminkin Converse-kerhossa esiintynyt "ruotsalaisryhmä", jonka mielikuvituksellinen nimi on Ramånes! Ensiksi luulin Niiden Luumäkien ilmestyneen lavalle, niin hämmästyttävän saman näköisiä nämä Ramånesin ruotsalaiset ovat. Mutta ei, ei sentään. Melkeinpä Joey Luumäen kaksoisolennon näköinen Jåey Ramåne oli pukeutunut mitä naurettavimman näköiseen tuulipukuun! Miettikää nyt! Tuulipukuun! Joey Luumäki ei ryhtyisi ikinä tuulipukuilemaan. Ei ikinä! Olen varma ettei Joey Luumäki edes omista tuulipukua. Jos ramopunk-väki kuulisi, että hänellä olisi tuollainen Jåey Ramåne-tyylinen tuulipuku, he kuolisivat epäilemättä nauruun. Mutta ei pelkoa, Joey Luumäki ei tuulipukuile! Eihän Joey?

Mitä typerimmästä ulkoasustaan huolimatta Ramånes veti täysillä. Yhtä täysillä kun Ne parhaimmillaan, mutta lauloivat vaan ruotsiksi. Harmillisen lyhyt oli tämä keikka. Encoreetakaan ei herunut, vaikka kovasti mölistiin sen puolesta.

Ramånesin encoreen sijaan lalalle ilmestyikin Ne Luumäet! …ja veikkaan että Semifinaalin seinät natisivat kun Ne soittivat biisit Motelli (kutsukaa poliisi), Maauimalaan ja viimeisenä vielä Onnellinen perheen. Eipä voisi paremmin tämmöinen ilta päättyä paremmin!

M!ka

Ne Luumäet. (Kuva: Ville Vee)

 

Himanesin kommentteja

Riku:

Ramoviisut ja sen aattoilta Himanesin poikain matkassa

Pe, klo 23.15- Super Sunday (Riku) esiintyy Mikkelissä

                        Insert Remedy (Sutinen) esiintyy Tampereella

La, klo 8.00    Lähtö Stadiin

      klo 11.30- Himanesin treenit Sörkässä

      klo 13-      Aki roudaa Bad Machinen Wäiskin keikkaa varten

      klo 14-      Sakulla roudauskeikka  Itäkeskuksessa  Viisuja varten

      klo 16-      Ramoviisu-kenraaliharjoitus Semissä

      klo 17-      Insert Remedy roudaa ja tsekkaa soundit Gloriassa, BM:llä soundcheck

      klo 20-      Himanesilla soundtcheck

      klo 21.30- Himanes esiintyy upealle Converse-kerhon yleisölle

      klo 22.30- Ramosapiens Orchestra säestää Ramoviisut

      klo 23-      BM esiintyy ravintolalaiva Wäiskissä

      klo 23-      Insert Remedy esiintyy Gloriassa

Kaikki kasautu samalle viikonlopulle. Humpan juoni meni suunnilleen näin: Perjantaina mulla oli harvakseltaan toimivan cover-bändin Super Sunday:n keikka Mikkelissä. Aamulla Helsinkiin ja pikatreenit Himanesin kans klo 11.30. Klo 16 mentiin  Semiin treenaamaan Ramoviisuja. Laulajat kävi vuorollaan tekemässä kenraaliharjoituksensa. Tällä välin puolet Himanesia eli Aki ja Sutinen kävivät  roudaamassa ja soundtsekkaamassa toisaalla Wäiskissä Bad Machinea ja Gloriassa Insert Remedya.

Klo 20 testattiin Himanesia Semin lavalla. kamat oli hyvin tällingissä, kun Ramosapiens ja Rehtorit oli jo lämmitelleet paikat.

Himanesin keikka oli varmaankin 2000-luvun paras, meno on kyllä äitynyt joskus riehakkaammaksikin, mutta eihän se ole tärkein kriteeri. 90-luvun juttuihin on vähän vaikee verrata. Keikalla tuli semmosia hienoja hetkiä, soitossa kliimakseja ja miehissä kylmiä väreitä. Eikä mikään häirinny menoa, soittimet ja tekniikka pelasi upeasti. Biisilista tais olla kans hyvä.

Viisuorkka oli treenannu Hesassa pariin kertaan biisit läpi, minä tein samaa etätyönä. Eihän biisit ollu mitään vaikeita, eikä saakkaan olla, mutta niissä meinas mennä todella sekaisin mitä tapahtuu missäkin biisissä. Niihin ei päässy samalla tavalla käsiks, kun omiin tai puhkikuunneltuihin kovereihin. Hyvät lunttilaput auttoi ymmärtämään missä mennään, eikä se varmaan yleisöökään haitannu, oli tavallaan ”heitto” studio/orkesterimuusikoita kohtaan. Biisit toimi hyvin, hämmästyin suuresti että lähes kaikki tekijät oli tuntemattomia näissä piireissä. Mä luulin tietäväni Cisse H:n kenkien, Sekaisin Marista ja Kesä-Vantaan tekijät, mutta kaikki ne arvailut meni pieleen. Pasia epäilin kanssa ja se sattu oikeeseen.

Täytyy todeta, että neljä ensimmäistä sijaa meni mun mielestä oikeisiin osoitteisiin, niistä minäkin tykkäsin eniten demoa treenatessa.

Rehtorit veti kanssa hienon setin, Sannan laulu toimi niin, ettei kukaan ulkopuolinen voinu sanoa että laulaja on vaihtunu äskettäin. Hekon baaritiskillä soittaminen on loisto idea. Vähän showta Mike Monroen tai Campinon tapaan. Liskomäen Tonin kanssa kehuttiin Samia, että on Basisti! Toivotan hyvää jatkoa ja lisää hienoja keikkoja Rehtoreille!

Ramånes ja Luumäet tottakai kruunasi illan, siitä varmaan muutkin kirjottaa, joten ei siitä enempää. Hyvät Beachboys-taustat oli muuten Maauimalaan-biisissä. Katoin että mistä ne kuuluu, niin meijän Sakuhan siellä lavaa vasten nojaili mikki kädessä! Kyl mää sanon että parhaimmillaan Luumäkiä ois vaikee pistää paremmaks.

Riku (Himanes)

Saku:

Ramoviisut 21.5.2005

Toinen keikka heti putkeen Helsingissä, edellinen Lepakossa huhtikuussa 1992, molemmat oli muistaakseni (ainakin lähes) loppuunmyytyjä! Meistä taidetaan digata(=tykätä) siellä isolla kirkolla.

4,5 tunnin yöunien jälkeen Mikkelistä Tsadiin vetämään treenit Bad Machinen treenikselle, sit roudaamaan Semiin ja odottelemaan illan kekkereitä raittiiseen ilmaan ravintola Ilvekseen. Mannehan on alkanut hengittämään ilmaa paksujen ruskeiden patukoiden kautta, jotka eivät lienee Pandan tuotteita. Pikkuhiljaa alkoi perheen jäseniä valumaan paikalle, kuten M!kan vieraskirjassa männeellä viikolla oli sovittu. Sehän nostatti tietysti lisää jo ennestään hyvää fiilistä, kun pidin vielä tuopillista olutta suussani oli ilmassa suurta rock(-perhe)juhlan tuntua!

Keikkamme alkoi niinkuin pitikin, vähän myöhässä ja aloitusbiisi levyltä soi ennen tervetuliais-puhetta, kun ei tiedetty sellaista tulevan... Eipä tuo menoa haitannut.

Soittoaika ennen kymmenen uutisia taisi olla hyvä, ihmiset olivat vielä lähes järissään ja kenties muistavat mitä lavalla teimme, moni näki meidät ekaa kertaa. Oli kertakaikkiaan mukava soittaa, nuorenimme monta vuotta lisää, nyt on intoa todella paljon jatkaa kivaa?!?

Viisut oli hieno homma, bändi toimi, biisit toimi, olut toimi, toimi!

Rehtorit veti kanssiisa erinomaisen keikan, Reponen jr:n esiintymisessä oli jotakin, ei ehkä munaa, mut jotain mieleen painuvaa. Mielestäni onnistunut ratkaisu kokoonpanovaihteluiden ratkaisemiseksi.

Yllätysesiintyjistä The Ramånes ei oikein vakuuttanut, kovin oli norjalainen aksentti laulajalla, mut sehän taisi olla suomalaiseen kansallispukuun pukeutunut Geir Rönning! Muuten ihan ok bändi.
Sitten Ne Luumäet! Olipa mukava laittaa jalalla rumasti lavan edustalla, hitto ku hyvä bändi! Mannen kanssa taidettiin laulaa vähän taustojakin, (Niitä) näitä tällaisia lisää.

Jos Rikulta katosi rotsi ja ständi, multa hävis rahaa Ilvekseen, Semifinaliin, Manalaan, snakarille ja taksiinkin. Volvo tai Mersu vai oliks se Nissani, no punainen kuitenkin vai oliks se harmaa? onko kukaan nähny rahoja?

Kiitos kaikille osapuolille! Myöki halutaan lissää! Tavataan keikoilla.

Saku Himane (Himanes)

 

Ramoviisujen taustaorkesteri 

Ramo Sapiensin kommentteja

Ramoviisut oli mainio juttu. Soitto sujui ilman suurempia kompurointeja, vaikka biisit oli ennen keikkaa soitettu vain n. 3,5 kertaa ilman laulajia ja n.2 kertaa laulajien kanssa. Biisit ja niiden laulajat oli hyviä ja meininki yleisön puolella myöskin mainio. Ensi vuonna uudestaan?

Kari "Kai" Ramo alias Rehtori Mikkola (Ramo Sapiens)

 

Ramoviisujen tulokset

Ramoviisukappale

pisteet

tekijä

1. Kesä-Vantaa 747 Ilkka Hendolin
2. Sekaisin Marista                       728 Markus Rikberg
3. Beibi vei mun avaimet                       691 Timo Ahonen
4. Liekkipaita                         628 Tomi Karjalainen-Riku Salminen
5. Cisse Häkkisen kengät                       605 Pekka Töyry   

6. Kaks kaveria 

587

Tomi Karjalainen-Riku Salminen

7. Tää kesä 570 Tomi Karjalainen-Riku Salminen
8. Hetki hiljaa 545 Pasi Nyyssönen-Harri Tuuva
9. Aikuisten oikeesti   481 Pasi Nyyssönen-Harri Tuuva
10. Liipolaatio 421 Joni Virtanen
      

Esikarsinta-raadin suosikki: Aikuisten oikeesti

Erityismaininta finaalista karsiutuneelle kappaleelle Surf-tyttö 

RamoSapiens-orkesterin suosikki: Beibi vei mun avaimet

 

Ramoviisujen kilpailijoiden kommentteja

Sisältäni Geirin löysin

Tunnelma oli riehakas ja lämpöinen. Viisuorkesteri oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja viisukisailijoiden oli helppo käydä antamassa tyylinäytteensä lavan edessä innokkaana vellovan viisuyleisön edessä...
Itsekin, oman "lavakipsini" murrettuani, sain jopa kisaesitykseen laulunlisäksi sisällytettyä yhden "popsika"-hypyn johtuen ehkä siitä ,että sisälläni asunut norjalainen Geir-sammakko tahtoi niin...

Sitä kotimatkallani mietin ,että olisko "Geir Rönningin virsut/viisut" ollut parempi kisabiisi-idea...

Pekka / Cisse Häkkisen kengät, sija 5.

Loppukisaan pääsy oli voitto

Omista biiseistä Hetki hiljaa ja Aikuisten oikeesti pääsi Ramoviisuihin. Se oli jo voitto tällaselle kevyelle ramokaverille. Olin siis kovin iloinen ja voittaja jo silloin 16.4., kun kuulin biisien
menevän jatkoon. Tottahan se jännitti, et miltä biisit kuulostaa Semissä. En lupautunut laulamaan omia juttujani. Halusin kuulla miten joku muu vetää biisit joskus. No, olis ehkä pitäny ite hypätä puikkoihin. Olis ainakin sen illan osalta säästynyt jälkipuinti omassa mielessä.
Ramo Sapiens bändi oli loistava. Ei epäilystäkään, etteikö mikä tahansa alan hitti taittuisi tältä ryhmältä. Loistava sekoitus hyviä soittajia. No, kuitenkin Hetki hiljaa ja Aikuisten oikeesti.
Finski esitti ne ja kyllä. Ne esitettiin. Tulkinta oli mielestäni täydellisesti PUNK. Kaikilla mittareilla
mitattuna. Hyvä meno päällä, vaikka noin 3/4 osaa jäikin sanoista laulamatta. Muuten ok.
Jäin hieman kaipaamaan jotain siihen esitykseen? No tää on tätä jälkipeliä joka aina paikallaan. Heh.

Aivan loistavat kisat! Kuuntelin jo radiosta viisu finalistit ja olin ihan ällikällä. Parasta vielä, ettei siel ollu mitään ihan perus naamoja biisien takana. Biiseille siis on tälläkin rintamalla leveyttä.
Tuskin oli häviäjää tai voittaa. Nekin biisit on ollu taatusti hyviä, mitkä jäi ulos 10 sakista. Noi biisit kuulleena olisi hullua luulla, että 11 biisi olisi jo ollu huono! Toivottavasti kuulisin näitä biisejä vielä jossain muodossa ja mielellään pikaisesti. Älkää hyvät ihmiset tunkeko näitä komeroon. Esille keinolla millä hyvänsä.

Omia suosikkejani oli Liipolaatio, Sekaisin Marista, Kesä-Vantaa... Oliko joku muu kuitenkaan heikompi? Eih! Parasta Ramoviisua ikinä 10 biisin voimalla.

Toivottavasti ensi keväänä uudet viisut ja eka kisoja viisaampana hieman funtsitaan sääntöjä. Kaikesta huolimatta täydellinen avaus. Pientä kritiikin ääntä kuuluu mun tekstissä, mut se ei ole pahansuopaa. Asioita voi kehitellä eteenpäin ja se on musta jees, et mietitään asioita eteenpäin.
Pitäisikö kuitenkin olla 1 laulaja kaikkiin finaali biiseihin? Pitäiskö jokaisen sittenkin esittää omat rallinsa? Miten pisteytys pitäs oikein järjestää? Paljonko ääniä tuollakin jäi antamatta? Ym.

Toi seiska kerho oli kyllä 1-2-3-4 vuoden(lue lukuvuosi) paras kerho. Kuulostaa varmaan kornilta, mutta on mukava oottaa, et kesän jälkeen tulee syksy. Silloin tulee uudet kerhot!

Iskuryhmä Pasi / Hetki hiljaa, sija 8. & Aikuisten oikeesti, sija 9.

 

Esikarsinta-raadin suosikki:

Aikuisten oikeesti

Sinä päivänä
Kun alan huomata
Että aikuiseksi alan taantua
Vedän rotsin tiukempaan
Ja Ramot stereoista soittamaan

Kamoon taas mennään
Tennarit jalkaan vedän
Ei meitä enää pidätä mikään
Kamoon....Mukaan vaan

En varmasti rupee tuulipukuilee
En varmasti rupee aikuista leikkii
En varmasti, niin aikuisten
Elän tyyliin Ramojen rok, rok, rok, rok!
En varmasti rupee tuulipukuilee
En varmasti rupee aikuista leikkii
En varmasti, niin aikuisten

(Pasi Nyyssönen-Harri Tuuva)

 

Ramoviisujen tuomareiden kommentteja

Ramoviisutuomaroinnissa oli vaikeinta pitää mielessä, että kyseessä on biisikilpailu, jossa pitää kuunnella nimen omaan biisiä, ei esitystä tai demojen tasoa.  Loppukilpailussa kuullut versiot poikkesivat usein kovastikin demoista, ja esiintyjävalinnat sekä biisien esittämisjärjestyskin armaan vaikuttivat äänestystulokseen.  Jäin myös miettimään musiikkikilpailujen mielekkyyttä, sillä maailman paras ramoviisuhan on mikä milloinkin, eli juuri se kappale, joka määrättynä hetkenä kolahtaa juuri tiettyyn hemmoon tai mimmiin.

Tuomari Leena Lehtolainen

Ramoviisukisan taso oli kova. Hyvät biisit pääsivät kärkeen, mutta loppukilpailussa olikin vain hyviä biisejä. Ensi vuoden ramoviisuja varten täytyy varmaan loppukilpailua jotenkin kehittää. Nyt oli esityksissä huimia eroja demoversioihin nähden, eikä aina suinkaan parempaan suuntaan.

Tuomari Joey Luumäki

Minä jo kommentoin tuossa keikkaraportissani kaikenlaista ihan liian kanssakin, joten tässä en enää senkummenpia, mutta sen voisi vielä sanoa, että kokonaisuutena Ramoviisut oli piristävän erilainen, hauska ja hieno juttu jolle toivon kovasti jatkoa.

Tuomari M!ka

 

Rehtorien kommentteja

Tunnelma oli katossa jo ennen kuin päästiin lavalle. Niin kauhee meininki, että löin ekalla iskulla kielen poikki-sellaista on Punk Rock. Rri Reponen jr on erinomainen laulaja ja bändi toimii. Soitettiin aika paljon uusia biisejä. Se on kivaa. Muistokirjoitus on Del Shannonin Runaway ja 3x1x2,40 on kooltaan eräs tila, johon suurin osa meistä päätyy - vaikkei sinne kukaan haluakaan.

Baaritiskillä soittamisesta sen verran, että valokuvat tänne! M!ka Vesterinen oli muuten juuri tilaamassa, eikä siis nähnyt kun poistuin lavalta kohti tiskiä. Soitto soi ja pyysin M!kaa väistymään. Ilme oli luokkaa aha. Just.

Lopuksi oli tosi nastaa soittaa Mä uskon meihin -pitäähän se soida joka kerta!

Mikko sanoi, että taisi olla paras ja hauskin Rehtorit-keikka. Fiksu kaveri.

Rehtori Heko (Rehtorit)

Keikka sujui yli odotusten ja yleisöäkin oli tupa täynnä. Sannan laulusuoritus oli loistava, olosuhteet huomioon ottaen. Flunssan oireista tai rasituksesta ei ollut tietoakaan ja laulu raikasi ja ihmiset tuntui tykkäävän. Keikka muutenkin oli ehkä paras kaikista tai ainakin parhaimmasta
päästä. Alussa oli jotain hässäkkää Hekon kitarassa? Taisi siinä kieli katketa heti alkajaisiksi mutta vällä häliä, se kuuluu rock `n` rolliin.

Himanes oli kanssa loistava. Odotan innolla että päästään keikoille. Takuuvarma keikkakone. Ramoviisu voittajalle vielä onnittelut! Tack och adjö Ramånes! Ja Ne Luumäet veti vielä ässän hihasta, joten ilta kruunaantui ja sai arvoisensa lopun. Kiitos kaikille mukana olleille ja hyvää kesän odotusta!

Mikko ( Rehtorit)

Semissä oli verrattoman hauskaa. Runsas ja riehakas yleisö oli siihen enimmäkseen syypää. Myös Himanes, Ramånes ja "Ne Puupäät" (vai mikä se vika esiintyjä nyt olikaan. Ei se ainakaan Ne Luumäet voinut olla, koska Ne on  lopettaneet soittohommat jo kauan sitten. Olivat kaikki osaltaan  aiheuttamassa hyvää meininkiä. Alkoholillakin saattoi olla hivenen osuutta asiassa, sillä aamulla päätä särki ja lompakko oli tyhjä. Voihan tosin olla, että minut ryöstettiin kotimatkalla.

Rehtorit-keikka sujui varsin mainiosti, vaikka sävellajeja oli taas vaihteeksi muutettu ja lihasmuistin kanssa sai riidellä käden liikkeistä jatkuvasti. Minä kuitenkin voitin ja sain soitettua biisit ainakin suunnilleen oikein. Uusia biisejä oli erityisen mukava soittaa ja laulaa, varsinkin kun yleisökin tuntui pitävän niistä. Mukavaa oli soittaa myös Mä uskon meihin.

Kaiken kaikkiaan ilta oli erittäin onnistunut jos lasketaan pois ranteeseen jo sound checkissä syntynyt kivulias hankauma, piinaava päänsärky Rehtoreiden keikan aikana, illasta (ei siis suinkaan alkoholista) aiheutunut krapula  ja äänihuulten paha rasitusvamma, joka aiheuttaa tälläkin hetkellä kipua, joka muistuttaa yhtäaikaista kurkkukipua, hammasärkyä ja korvatulehdusta.
Syksyllä lisää kerhoilua.

Rehtori Mikkola (Rehtorit)

 

Ramånes-kommentteja

Ramånes tackar och rockar! Världen bästa publik är Ni! Ingenting vet Ni om ishockey, men rock'n'roll heter Converse-Klubben!

Gitarr-Jonny (Ramånes)

Jag kunde inte höra mig själv, och inte trummorna heller - i Sverige har vi bättre stagesound. Men publiken och stämningen, de var nog jättefina! Grattis och lycka till vinnarna!

Jåey Ramåne (Ramånes)

 

Niiden Luumäkien kommentteja

Sitä luulis jo osaavansa nämä biisit, mutta ei. Ja sitä luulis jo osaavansa ottaa vettä mukaan lavalle, mutta ei. Kurkku ja ääni meni ihan ruvelle siinä hoilatessa. Kiitos yleisölle, joka ei ollut turhan kriittinen. Kivaahan se silti oli.

Jossain vaiheessa levitin tollaista "SHEENA är en punkare" -biisinnimeä - siinä oli unohtunut vaihtaa naisennimi.

Joey Luumäki (Ne Luumäet)

Kiitokseksi ihanille ihmisille keksittiin tämmönen. Vanhat jätkät ja vanhat biisit vanhasta muistista. Hymyilytti kovasti. Olo oli jo koko illasta euforian puolella.

Heko Luumäki (Ne Luumäet)

 

Converse-kerhon kommentteja

Converse VIII kuuluu ElämäTop10:n kärkisijoille! Tunnelma oli liki maaninen. Tässä oli jotain oikeaa, mukavaa ja kivaa: Hyvä fiilis, vastaanottavainen mieli ja tuvallinen mukavia converseja! Kyllä tämä on paras kerho, mihin minä olen kuulunut!

Kiitos Nokialle ja Kustantajalle viisuäänestyksen aikataulullisesta pelastamisesta. Ilman näitä upeita kynätuotteita olisimme olleet hukassa. Hallusinaatiokin sai kynän ja äänestys päätyi tapahtuvaksi.

Kisa oli tiukka ja biisit hyviä. Jälkipyykkiäkin on pesty, mutta se kuuluu asiaan. Geir kaikille!

Anu (converse-kerho)

Finaali oli arvoisensa tapahtuma. Himanes oli jälleen kerran Himanes. Hieno bändi ja mukavia miehiä.Viisufinaalin solistit vetivät osuutensa komeasti. RamoSapiens-orkesteri säesti mahtipontisen vauhdikkaasti. Rehtorit oli ns. kovassa iskussa ja Rehtori Reponen Jr. sopii laulusolistin tontille, kuin laulusolisti mikrofin taakse.

Illan ensimmäinen yllätysesiintyjä Ramånes oli vähintään Volvo-tasoa.Illan päättänyt Ne Luumäet välitti kiitokset yleisölle tästä lukukaudesta. Erityisesti mieleen jäi Onnellinen perhe, joka sai tällä kertaa aivan uusia ulottuvuuksia.

Erityiskiitos menee Zaidalle, joka hoiti juontojen tulkkaukset. Suurkiitos myös Mannelle, joka hoiti Dj:n hommat. Kiitän omasta ja edustamani organisaation puolesta kaikkia, jotka ovat
olleet jollakin tavalla mukana toiminnassa.

Hauskaa on ollut joka paikassa ja se on ollut ihan oma syy.

Kimmo Liskomäki (Converse-kerho)

On siinä hommaa kun hauskaa järjestää, mutta kyllä se kannattaa!

Hippakunta on nyt järjestänyt 7 Converse-kerhoa. VII-ilta oli kaavailtu kevätkauden huipentumaksi ja sellainen siitä tuli. Kiitos läsnä olleille, olette ihania.

Lauantaina meni kaikii nappiin kohdalleen loistavasti. Himanes oli erinomainen, Ramoviisut oli KULTTUURITEKO ja juontajakaksikko taidetaankin palkata televisioon... Viisuorkesterille hatun nosto - siis cowboyhatun! Ramo Sapiens-konsepti muuten jatkaa - syksyllä tehdään suberbändillä jotain muuta kivaa! Rehtoreiden keikka oli näin järjestäjän näkökulmasta aukoton kokonaisuus-vaikea uskoa että bändissä on "uusi" laulaja!

Ramånes-Ne Luumäet-kombinaatiota ei voi taatusti nähdä missään muualla  kuin Converse-kerhossa. Se oli kiitos Teille, jotka käytte kerholla.

Rehtori Heko (Converse-kerho)

 
 

Näin soiteltiin

Himanes:

Tuusniemen tyttö
Oon vaan ja ihmettelen
Kellarista studioon
Matkalaulu
Sähkis
Ei enää koskaan
Kylä
Maanantaiaamu
Rock`n´roll lukio
Mitä välii silläkään
Johnny Hallyday
Mikä siinä maksaa?
Nuoruusmuistoja
encore:
Ei mulla elämää varten oo kaavaa
Kyyvesi kutsuu

Ramoviisut:

Cisse Häkkisen kengät

Hetki hiljaa

Aikuisten oikeesti

Beibi vei mun avaimet

Lippolaatio

Kaks kaveria

Liekkipaita

Tää kesä

Sekaisin Marista

Kesä-Vantaa

Rehtorit:

Punk rock

Kevättä rannassa

Poliisi on sankari

Ikuisesti teini-ikäinen

Tiedän kaiken

Selvää jälkeä

Muistokirjoitus
3X1X2,40
Aika kohauttaa olkiaan
Leena tahtoo kiljua

Uimavalvoja

Nuorempi kuin koskaan

encore:

Maailman Huonoin TV

Mä uskon meihin

Ramånes

Sussi har huvudvärk
Stina är en punkare

Ne Luumäet

Motelli
Maauimalaan
Onnellinen perhe