www.ramopunk.com

Ramopunk.com -kannatusyhdistys

Kannatusyhdistys -etusivulle

Share |

Ramopunk-uutiset 27.9.13:

Vuoden 2014 Ramopunk-kalenterissa seikkailee Dee Dee Ramone

Ramopunkin kannatusyhdistys tuotti vuosi sitten seinäkalenterin, joka meni ”kuin kuumille kiville”.  Kalenteri-idealle haluttiin jatkoa, mutta pienennä ongelmana oli, löytyisikö bändejä joka kuukaudelle, jos kalenteribändeiksi ei otettaisi samoja orkestereita, kun viime vuonna…

”Pyöritettiin ajatusta, ja ihan muista yhteyksistä nousi esiin italialaisen The Manges -yhtyeen rumpalin Manuel Cossun Dee Dee Ramone –aiheiset maalaukset. Ja eiku kysymään, voisiko kuvia saada suomalaisen ramopunk-yhdistyksen käyttöön. Myöntävä vastaus tuli nopeasti, kiitos Killer Recordsin Ramin yhteyksien, joten ei siinä kauaa tarvinnut miettiä, tehdäänkö kalenteri vai ei, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Minna Wee, omaa sukuaan ja vielä aika äskettäin Minna E.

Killer-Ramilla on kontaktit The Mangesiin sen ansiosta, että Killer Records on julkaissut The Mangesin levyn ja vaihtanut levyjä yhtyeen laulajan kanssa jo muinaisella kirjeenvaihtoaikakaudella.  ”Tutun tutulta oli helppo asiaa kysyä”, hymähtää Minna Wee. Kalenterin hinta ja koko ei ole vielä selvillä, mutta tietoa tulee sitä mukaa kuin homma etenee. Valmista kuitenkin mitä todennäköisemmen ennen seuraavan kalenterivuoden alkua.

Bändikalenteri-ideaakaan ei ole kokonaan luovuttu. Sellainen saattaa nähdä päivän valon enkä sitten taas vuonna 2015.

Manuel Cossu

Suomalaisittain hauskan sukunimen omaava Manuel Cossu on siisnItalian ehkä suosituimman punkrockyhtyeen, The Mangesin, rumpali. Hän on maalannut Dee Dee –aiheisia maalauksia jo vuodesta 1993, ja kuvittanut myös levyjen kansia. Maalaukset ovat kysyttyjä ja niitä myydään ympäri maailmaa.

Tässä muutamia luonnehdintoja Manuelista ja hänen taiteestaan:

“Manuel's imagination is closely connected to the spirit of the Ramones. He really captures a very cool funny escence in his paintings” (Arturo Vega, The Ramones logon suunnittelija) .

“This Manuel….he’s a man of many talents.” (Joe King, The Queersin laulaja).

"His art captures all the sweet knucklehead charm and punk poetry of the Ramones, particularly focused around the spirit of one Douglas Colvin, a.k.a. Dee Dee Ramone" (Kepi Ghoulie, punkmuusikkoa ja taidemaalari) .

"There's something magic about Manuel's art. It's rudimental, merciless and spot-on just like the songs of his main subject Dee Dee Ramone. Therefore the style and themes of his work are always in perfect harmony." (Stefan Tijs, Stardumb Recordsin perustaja).

Manuelin töitä voi käydä tutkailemassa täällä.

The Manges.

Ramopunk-uutiset 27.9.13:

Vuoden 2014 ramopunk-kalenteri tilattavissa

Vuoden 2014 ramopunk-kalenteri alkaa olla valmis. Hintaa sille  tulee 12 euroa (+postikulut n. 1,50€). Kalenterin koko 24cm x 21cm pystymallinen, nelivärinen, kierresidoksella ja vahvempaa pahvia kuin vuoden 2013 kalenteri.

Kalenteria voi tilata ennakkoon osoitteesta ramopunk.ry(ät)gmail.com. Kalenteri tulee painosta joulukuun alussa ja tilaukset postitetaan niin, että ne ehtivät perille jouluksi.

Kalenterin kuvat ovat italialaisen punkrock-bändi The Mangesin rumpalin Manuel Cossun Dee Dee Ramone-aineisia maalauksia, jotka hän antoi suomalaisen ramopunk-yhdistyksen käyttöön. Kalenterin visuaalisesta suunnittelusta vastaa suomalaisen The Anderssonsin basisti Tee Dee Andersson.

Ramopunk-uutiset 23.12.13:

Ramopunk-kalenteri herätti unohtuneen mielentilan

Pyytämättä ja yllättäen löytyi postilaatikosta paketti, josta kuoriutui ulos Ramopunk-kalenteri 2014.  Liekkö hienompaa kalenteria nähtykään? Häh? Kuvia ja tekstejä silmäillessä heräsi vanhoja, jo vähän unohtuneita tuntemuksia ja fiiliksiä eloon ajoilta ennen internetin ja facebookinkaan keksimistä. Fiiliksiä siitä, miten Ramones olikaan aikoinaan siihen tutustuessa jotenkin niin kokonaisvaltaisen jännittävä, kiehtova ja mielenkiintoinen bändi. Kalenteria ihmetellessä palasivat samat tuntemukset päähän. Ei se ollut pelkkä bändi, tyyli, musiikki, loistava biisi tms, mistä kicksit tulivat. Ramones oli silloin enemmänkin mielentila ja kalenteri toi sen takaisin. Kiitos. Taidan laittaa Ramonesia soimaan…

 

Kävijälaskuri