www.ramopunk.com

Ramopunk.com -kannatusyhdistys

Kannatusyhdistys -etusivulle

Share |

Miten, miksi ja mitä?

Haastattelussa yhdistyksen perustajista Minna E

 (Julkaistu 12.9.12)

Ramopunk.com -tukiyhdistys perustettu Porissa. Pakkohan siitä on kysellä, että mistä tässä on kysymys... Vastaajana idean äiti Minna E.

Miten tuollainen idea on syntynyt ja mikä antoi tarmoa lähteä sen toteuttamiseen. Samantyyppisiä ideoita on joskus ennenkin noussut esille, mutta jääneet vaan toteutumatta.

Ramopunk.com -sivuista on kymmenen olemassa olo vuotensa aikana kehittynyt ramopunk-musiikin tärkeä tiedonjako- ja kohtaamispaikka. Sivut ovat nostaneet ihmisten tietoisuuteen useita uusia bändejä, ja kertoneet aktiivisesti ja kattavasti koko genren uutisia ja tapahtumia. Sivujen ympärille on muodostunut kohtuullisen suuri yhteisö, joka käyttää sivustoa aktiivisesti ja jolle sivuston olemassa ololla on suuri merkitys. Sivujen ylläpito on kuitenkin ollut kokonaan yhden miehen harteilla, ja varmasti välillä käynyt myös voimille ja miksei kukkaronkin päälle. Ite olen reilun viiden vuoden ajan saanu sivujen kautta oikeesti sisältöö elämääni, joten voisin kait mä tehdä jotain sivujenkin eteen…

Mietin, et mitä mä voisin tehdä ramopunk-sivujen eteen. Ja kun mä en osaa laulaa enkä soittaa enkä varsinkaan tajua mitään tekniikasta, niin tää kannatusyhdistyksen perustaminen oli jotain, mihin mä pystyin. Toivon mukaan tää antaa sivustolle lisävuosia ja muutenkin jotain uutta säpinää koko genrelle.

Haetaanko jäseniksi vain sellaisia jotka ovat yhdistyksessä aktiivisia toimijoita vai voiko siihen liittyä kuka vaan, vaikkei olisi innostunut toimimaan yhdistyksen sisällä?

Jäseneksi pääsee kuka vaan, joka haluaa tukea ramopunk-sivujen olemassa oloa. Lisäks yhdistykselle valitaan hallitus, joka pyörittää paperit ja talousasiat.

Jäseniltä tullaan keräämään pieni, vuosittainen jäsenmaksu, joka käytetään ramopunk.com -sivuston tukemiseen. Lisäksi ihan takuulla jokainen kiinnostunut pääsee ideoimaan, suunnittelemaan ja järjestelemään yhdistyksen tapahtumia ja muita juttuja. Eli jokaisella, joka kokee tärkeäksi ramopunk.com -sivuston olemassa olon, on tästedes helppoa tehdä jotakin auttaakseen sivuston ylläpitoa; jäsenmaksun maksaminen lienee se helpoin. Mutta toki myös ihmisten erilaisille taidoille ja halulle antaa aikaansa tulee olemaan kysyntää. Mun toiveena onkin, että yhdistyksestä tulisi ramopunk.com-sivuston käyttäjien yhteinen juttu eikä mikään sisäpiiri - keskustelua ja ideoiden vaihtoa vartenhan meillä on jo loistava foorumi Ramopunk.comin viekussa.

Yhdistyksen pyöritys vaatii kuitenkin jonkin verran paperihommia, ja siinä astuu kuvaan hallitus, johon valitaan yhdistyksen jäsenistä 3-5 henkilöä vuodeksi kerrallaan. Hallitus vastaa siis byrokratiasta, eli tekee tarvittavat päätökset, hallinnoi yhdistyksen taloutta ja hoitaa muunkin paperin pyörityksen. Hallitus kokoontuu tarvittaessa - ja myös etäosallistuminen kokouksiin on mahdollista, vaikka skypen kautta. Eli kiinnostuneet vaan ilmoittautumaan.

Miten yhdistyksen toiminta tulee näkymään ulospäin?

 Kannatusyhdistyksen oleellisin homma on tietty tukea niin henkisesti kuin taloudellisesti ramopunk.com -sivustoa. Varainhankinta ja markkinointi vois Toivottavasti näkyä esim. tukikeikkoina, lehtijuttuina, tuotteina, tapahtumina, tapaamisina jne …mitä kaikkea nyt keksitäänkään!

Mitä hyötyä yhdistyksen perustamisesta on, eikö samoja asioita olisi voinu hoitaa epävirallisestikin?

Tärkein juttu on se, että yhdistys mahdollistaa ihan virallisen varainhankinnan, eikä mahdolliset rahat kiertele ihmisten omien tilien kautta. Lisäksi toivon tietenkin, että kannatusyhdistys toimii myös henkisenä tukena ramopunk.com -sivuston ylläpidolle, tyylin: "Me oikeesti halutaan, että sä M!ka jatkat sivuston pitämistä".

Onko jotain toimintaideoita paljastettavissa tällä hetkellä?

Ideoita kyllä liitelee tuolla kupolissa, mutta ootellaan ny ekaks, että saadaan se hallitus kasaan, joka rupee sit tekemään päätöksiä, mitä yhdistys tulee tekemään.

 

Kävijälaskuri