www.ramopunk.com

Joey Luumäki & Tappajatomaatit

Takaisin Tappajatomaattien etusivulle

Ramopunk-uutiset 24.5.10:

Havana Bananas: "Tappajatomaatit ovat löytäneet oikean tien. Rivimme taajat uljaat on!" 

Vallankumous elähdyttää Tappajatomaatteja

Joey Luumäki & Tappajatomaatit -yhtyeen Villi Itä -levyn kansi huokuu Havana Bananas lehden tapaan pohjoiskorealais -neuvostoliittolaista vallankumousromantiikkaa, jota lännessä kuvataan myös sanalla propaganda. Vallankumouksen liput liehuvat ja taisteluvalmiiden tykkien piiput on suunnattu kohti länttä valmiina puolustamaan rauhaa ja vallankumousta. Vallankumouksen nuoret sankarit katsovat ylväästi yläviistoon edessä siintävään voittoon nyrkit uhmakkaasti pystyssä ja oikean ja oikeuden mukaisen opin sisältämä kooltaan pieni, mutta sisällöltään suuri kirja loistaa kirkkaimpana tähtenä.

Tappajatomaatit ja Maailman rauha.

Promokuvia Rauhan patsaalla

Promokuvia ottaessaan Joey Luumäki & Tappajatomaatit -yhtye löysi eräänä kylmänä ja tuulisena kevätpäivänä itsensä Helsingin Hakaniemen rannasta taiteilija Oleg Kirjuhinin veistämän Maailman rauha -patsaan juurelta. 

Patsashan on Neuvostoliiton lähes viimeisillä voimillaan Suomelle lahjoittama taideteos, jonka kopioita löytyy lukemattomista edes menneen Neuvostoliiton kaupungeista ja sen sateelliittivaltioiden pääkaupungeista. Suomi sai kunnian olla ainoa ns. länsimainen demokratia, jolle tämä patsas lahjoitettiin.

Valitettavasti patsaan uljaiden rauhanpuolustajien käsistä oli Suomi-versossa riisuttu pois Kalasnikov-rynnäkkökiväärit, jotka heiltä löytyy useimmissa muissa Maailmanrauha-patsaiden versioissa. Mutta ilman niitäkin patsaan rauhantahtoinen sanoma kyllä välittyy katsojalle. "Maailman rauha on intohimoinen, selkeä ja konkreettinen vetoomus rauhan puolesta." Luonnehti Raimo Ilaskivikin Maailman rauha-patsasta sen paljastustilaisuudessa 14. tammikuuta 1990 Hakanimessä.

Oleg Kirjuhinin mestariteoksen henki näyttää tarttuneen myös Tappajatomaatteihin ja Mikko Meriläisen ottamissa promootiokuvissa välittyy ehkä juuri siksi aito sosialistinen realismi.

Vallankumouksen nuoret sankarit katsovat ylväästi yläviistoon ja edessä siintävään voittoon. Oikean opin sisältämä kooltaan pieni, mutta sisällöltään suuri kirja näyttää sankareille oikean tien.

Joey Luumäen Punainen Kirja.

 

Kävijälaskuri