www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Taustatietoa ja lehtileikkeitä

Taustatietoa ja lehtileikkeitä -etusivulle

Punk Kuopio ja Elämä on Punk vol. 14 

Verkko - Savon Sanomissa 5.9.13

   

Share |

   

Veera Jääskeläinen Savonsanomat.fi 5.9.2013

Resistorin lopettaminen 

suisti punkin alamäkeen

(Eri otsikolla oleva lyhennelmä seuraavan päivän lehdessä julkaistusta artikkelista)

Elämä on Punk -tapahtumien järjestäjän Mika Vesterisen mukaan paikallisten bändien pääsy keikkalavoille olisi tärkeää punk-skenelle. Kuva: Tomi Glad

Kuopiolainen punk ehti elää muutaman lihavan vuoden K-klubin ja sen seuraajan Resistori Klubin aikoihin. Vuorikadulla sijainnut klubitila toimi kohtaamispaikkana sekä ennen kaikkea paikallisten bändien esiintymispaikkana. Elämä on Punk -tapahtumien järjestäjä Mika Vesterinen kertoo, että Resistorin lopetettua toukokuussa 2012, ovat punk-piirit joutuneet hajalleen.

– Ihmiset ovat vain tuttujen kanssa tekemisissä. Kun keikkoja on vähän, ei pääse näkemään ihmisiä ja kuule asioita. Punk on niin katutason meininkiä, että asiat leviävät ihmiseltä ihmiselle, Vesterinen sanoo.

Nykyisin paikallisia punk-bändejä on Vesterisen arvioiden mukaan kymmenkunta. Punk Kuopio -nimisessä Facebook-ryhmässä on kolmisensataa ihmistä.

– Facebook ja internet ovat hyviä välineitä, mutta se on helposti passiivista olemista. Punk vaatii melkein sen keikkapaikan, mutta ei sen tarvitsisi olla niin loistava kuin K-klubi oli, Vesterinen toteaa.

Tärkeintä olisi hänen mukaansa säännöllinen keikkatoiminta ja paikallisten bändien esiin pääsy. Tunnetun nimen vierailu ei aiheuta samanlaista pysyvää vaikutusta paikalliseen kulttuuriin.

Lauantaina 7.9. Vesterinen järjestää reilun vuoden tauon jälkeen uuden Elämä on Punk -tapahtuman. Tällä kertaa keikkapaikkana on Kaivuri Pub. Esiintymässä tilaisuudessa ovat Kohu-63, The Heartburns, Kiljuset, Ratkaisu, The New Classmate ja WC Räjähtää.

 

Kävijälaskuri