www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Taustatietoa ja lehtileikkeitä

Taustatietoa ja lehtileikkeitä -etusivulle

Pandaluola arvioi Havana Bananas Vol.6:n  23.2.11.

Piparnakkelin Pandaluola 

kirjoittaa mm. punkista ja metallimusiikista

The Havana Bananas # 6

 

Suuri Johtaja on kuollut! The Havana Bananasin toimitus – varsinkin ulkomaankirjeenvaihtaja Kim Jor-El – on todennäköisesti vielä pitkään aivan murheen murtamina tapauksen johdosta. Täällä Pandaluolassa on päästy jo Kim Jong-Ilin kuolemasta yli, joten aikaa on jäänyt lukea pitkään aamiaislukemistona olleen The Havana Bananasin kuudes numero loppuun asti, kun ajan hupeneminen on rokottanut zinejen parissa vietettyjä tuokioita rankalla kädellä. Saamarin Joulu.

Ennen tuota suurta Korean kansan kokemaa kolahdusta The Havana Bananasin toimitus sykki kuitenkin entiseen tapaansa ja riemu-uutisia Korean kehittymisestä ja Suuren Johtajan huolenpidosta kansalaisiaan kohtaan voidaan lukea vielä ainakin tästä numerosta, tulevista en mene takuuseen. Mutta sensuuriosasto on päästänyt läpi jopa yhden lukijakirjeenkin, jonka kirjoittaja on mitä ilmeisimmin lähetetty uudelleenkoulutusleirille. Sille samalle, jolle Örda-Jormakin (joka höpisee nyt safkanatsisafkoista) muinoin passitettiin.

Bändijuttujahan on sitten todella paljon. Harmillista sikäli, että lähes kaikki jutut ovat lyhyitä, mutta ehtiipä ne lukea yhden jugurttipurkin syömisen tai wc-istunnon aikana ilman, että juttu jäisi pahasti kesken. Edellisessä numerossa alkanut The Brats –historiikki pääsee finaaliinsa, ja haastateltavien joukossa on ollut 70-luvun Vihanneksia, Lahtarit, Rikoslaki, Neljäs Tuoppi, The Prostidudes, Kauneus ja Terveys sekä Distreat. Ja porilainen Demokratia, joka on mennyt itseltäni likipitäen täysin ohi. En edes tiennyt täällä olevan kyseistä bändiä. Rattus-jutusta pitää antaa propseja, kun siinä ovat molemmat osapuolet huomioituna. Lokaa ei viskota suuntaan tai toiseen eikä itse toimituskaan ota kantaa puolesta tai vastaan. Mitä Jaken uuteen bändiin – Ahneuteen – tulee, niin en ole itse nähnyt sitä vielä keikoilla enkä kuullut musiikkiaankaan vielä. Sama pätee Jopon fronttaamaan Rattukseen.

Lisäksi ovat myös Punk Kuopio –osuus (Lobotomia näemmä vaihtoi nimensä Lobo-tomiaksi), Rehtori Hekon soittolaitteita käsittelevä haastattelu ja kirjoitus keikkojen välispiikeistä. Mielenkiintoisena levynä taas oli Me Wokkivihannesten Sä & Mä. Tällä kertaa ei kokkailtu mitään, mitä nyt Örda-Jorma turisi sapuskasta. Ja Ingvar Kampradia ja tämän Ikea-pöytälaatikkofirman ympäristölupauksia ei juurikaan pidetä suuressa arvossa. The Havana Bananasin toimitukselle tiedoksi, että tämä lehti päätyy Ikeasta ostettuun hyllyyn. Vai pitääkö toimitusta lähestyä kirjeellä, jossa informoidaan asiasta? Lopuksi pitää mainita Vihannes Pajusen rustaama “Kovan punkkarin ABC”, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan kertoo siitä millainen on todellinen punkkari. Ottakaa oppia, varsinkin kun itse reputan ja pahasti.

The Havana Bananas näyttää edelleen marssivan voitokkaasti vallankumouksen puolesta. Mutta alkaako vallankumouksen voima ehtyä ja kone yskiä, kun lehti on edelleen 56-sivuinen, eli The Havana Bananas ei kutosnumerollaan lyönyt aiempien numeroiden asettamia tuotantoennätyksiä. Voihan kehveli!

Ps. Tällä kertaa jaettiin Reilun Nurson merkki.

 

Kävijälaskuri