www.ramopunk.com     Ramopunk-uutisia

Taustatietoa ja lehtileikkeitä

Taustatietoa ja lehtileikkeitä -etusivulle

Pandaluola arvioi Havana Bananas Vol.4:n  20.12.10.

Piparnakkelin Pandaluola 

kirjoittaa mm. punkista ja metallimusiikista.

The Havana Bananas #4

The Havana Bananasin neljäs numero se vasta onkin vallankumouksen riemujuhlaa! Vallankumoukselliset voimat saavuttivat samalla uuden tuotantoennätyksen lisäämällä sivumäärän 52:een. Imperialistisille saatanoille mainostajille on annettu taas tilaa ja siitä hyvästä Reilu norsu-merkki. Edellisen numeron kirjoitusvirheestä on päästy yli, mutta nyt kyseisessä merkissä lukeekin “Reilu norsi”.

Nelosnumerossa on taas vaihteeksi enemmän luettavaa, mutta nyt on astuttu junaan ja matkattu pois Kuopiosta. Kuopion tapahtumille on edelleen annettu sivutilaa, ja tuossa kaupungissa on näemmä perustettu taas yksi uusi bändikin. Enpä tosin saanut Kuopio-sivuista paljoakaan irti, minulla kun ei ole mitään siteitä Kuopioon. Itse asiassa en ole koskaan edes käynyt siellä. Porilaisia bändejä sen sijaan on haastateltu kaksi kappalein; Wolfmen ja Appendix ovat kumpikin kypsään ikään ehtineiden miesten bändejä. Wolfmen on tätä kirjoittaessa minulle edelleen melko tuntematon (Boothill Express on tosin vieraillut pari kertaa soittimessa), vaikka olen asunut Porissa jo 1,5 vuotta. Appendixia taas kuuntelin jo herkässä teini-iässä, ja olikin jokseenkin mielenkiintoista lukea Mikki Borgensenin mietteitä 80-luvun (turhasta) ihannoinnista. Onpas siis Pori-keskeinen numero, vaikka sitä tuskin M!ka ja kumppanit tavoittelivat. Ja jos jotain lisäyhteyksiä halutaan väkisin Poriin kehitellä, niin haastatellun Kivesveto Go Go:n Saatana kutsuu minua –seiskan julkaisi porilainen Morjekords.

Haastateltavina ovat myös Valium Kiharat, James Puhto-Ren sekä Himanes. Himanesin haastattelun olisin varmasti muuten jättänyt lukematta, mutta Haukivuori-teema oli piristävä näkökulma. Haastateltu Neuroosiliitto ei ainakaan Puntalassa napannut. Mutta miten minä muistin, että bändissä oli naislaulaja? En ole ottanut kyseisestä keikasta kuviakaan Puntalassa, joten en voi omaan muistiinikaan epäilevästi suhtautuen sanoa enää yhtään mitään. (Tässä kohtaa oli epäasiallista arvailua laulajan sukupuolesta. t: Sensuuriosasto)

The Havana Bananas koukuttaa jälleen omaperäisellä lähestymistavallaan. Levyarvioita ei tainnut olla ensimmäistäkään, mutta lehdessä on jälleen “ulkomaantoimitusta” Pohjois-Koreasta, mutta Jamaikan kirjeenvaihtaja on mystisesti kadonnut jonnekin. Soittakaa poliisi, palokunta tai 007! Kim Jor-Elin tarinat Rakkaasta johtajasta muuttuvat yhä naurettavimmiksi ja typerimmiksi koskettavammiksi. Esimerkiksi lause “Viranomaiset liikuttuivat hänen rakastavasta huolenpidostaan kansaa kohtaan” on jotain sellaista, mitä lehden lukijat haluavatkin lukea.

Edellisessä numerossa alkanut Örda-Jorma –spektaakkeli on puolestaan saanut uusia käänteitä. Tämä on nimittäin palannut uudelleenkoulutusleiriltä ja kirjoittanut uuden artikkelin. “Erittäi Halpoje Juomie Maistelu” eli E.H.J.M. on kirjoitettu harvinaisen kryptiseksi (onkohan se salakoodia?), onko tämä uudelleenkoulutuksen syytä? Ja tätäkin artikkelia on sensuuriosasto peukaloinut. Kaiken kukkuraksi lehti kirjoittaa “Kyynelehtien pyysi virheensä tunnustanut Örda-Jorma anteeksi koko toimitukselta [sic] ja aitoina vallankumouksen sotureina olimme valmiit antamaan anteeksi väärille poluille hairahtuneelle taistelutoverillemme…”. Ai se olikin nyt Örda-Jorman vika, että tämän nimi kirjoitettiin kakkosnumeroon väärin? Tätä ei aidosti vallankumouksellinen PPL hyväksy! TOTUUDEN TORVI EI VAIKENE! HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!

Muistuttaisin vielä lukijoita, että 7. elokuuta vietetään The Havana Bananas-päivää, joka on julistettu kansalliseksi vapaapäiväksi. Tätä arviota on sensuroinut PPL:n oman sensuuriosaston lisäksi myös skenepoliisi.

 

Kävijälaskuri