Himanes

Himanes etusivu

Ramopunk-uutiset 8.12.06

Himanesin Riku julkaisi kitarakirjan

Himanesin Riku on tehnyt  joulukuun alussa ilmestyneen Suomalaisen kitarakirjan yhdessä Markku Koivuniemen ja soitinrakentaja Jussi Ala-Kuhan kanssa. Se on tarkoitettu oppaaksi ja käsikirjaksi aloitteleville ja jo asiaan perehtyneillekin kitaristeille. Kirjassa on tietoa kitaroiden ominaisuuksista, rakenteesta ja tekniikasta sekä vahvistimista ja lisälaitteista.

Soitinrakentaja Jussi Ala-Kuha opettaa kirjan sivuilla havainnollisesti sähkökitaran rakentamista alusta loppuun, lankusta valmiiksi kitaraksi. Kirjassa on myös sointuluettelo ja ohjeet kitaran 1:1 piirustusten tilaamiseksi.

Haastateltavina on useita erilaisia kitaristeja, jotka kertovat näkemyksiään kitaransoitosta, omista soittimistaan ja siitä, kuinka he aloittivat kitaran parissa. Haastateltavista löytyy mm. Miika Söderholm. Muutenkin sivuilla vilahtelee  tuttuja naamoja, mm. Rehtori Hekon ja Himanesin Akin kuvat. "Vaikka Suomalainen kitarakirja on etupäässä aloittelevan kitaristin opas, niin haastatteluosuudet ja esim. soitinrakentamis- ja huolto -osiot ovat kyllä jo ihan perehtyneemmillekin soittajille mielekästä luettavaa. Haastateltavat kitaristit olivat nähneet vaivaa ja vastailleet hienosti," kertoo Riku Himanen.