Himanes

Himanes etusivu   Historiikki

Himanesin erikoisin keikka Toijalassa

"Meidät pyydettiin synttäribileisiin soittamaan. Kyseltiin, että missä se keikkapaikka mahtaa olla? Selvisi, että se on kerrostalon kaksiossa. Seuraavana päivänä olisi keikka Toijala-Pubissa. Me roudattiin ihan kunnon kamat sinne kämppään ja aloitettiin kun synttärisankari tuotiin side silmillä olkkariin..."

(Riku Himanen, Himanes)

Tapahtuma on  jäänyt myös päivänsankarin mieleen:

Vuoden -93 syksyllä kävimme poikain kanssa Pieksämäellä läsnärockissa, näimme mm. Himanesin, tykästyimme ja jossain määrin tutustuimme tyyppeihin. Saman vuoden lokakuussa täytin 30. Kaverit kutsuivat mun kunniakseni Himanesin paikalliseen baariin soittamaan. Edellisenä iltana mut kutsuttiin naapuriin.

Kun pääsin sisään Himanes rupes soittaan Paljon onnea vaan... Kerrostalokaksion olohuoneessa. Jätkät heitti kokonaisen keikan siellä, mitä nyt väliaika oli pidettävä koska poliisit olisivat myös tulleet paikalle. Ei päästetty sisään. Myöhemmin selvisi että poliisi oli soitettu naapuritalosta. Olikohan siellä meteliä? Paikalla oli lähes kaikki kaverit ja tuttavat. Siinä olis saattanu herkemmälle tyypille tulla jo tippa linssiin. Mukava yllätys.

Seuraavana iltana Himanes soitti vielä keikan siellä paikallisessa keskiolutkuppilassa. Meikäläiselle soittivat uusilla sanoilla Ramonesin Merry Christmasin (Hyvää syntymäpäivää, tai jotain). Kerrassaan mukava ja mieleen jäänyt viikonloppu. Himanesin tyyppejä tuli sen jälkeen nähtyä usein festareilla.

Näin muisteli,

Kalle-setä