Himanes

Himanes etusivu

Share |

Ramopunk-uutiset 20.12.12:

Himanes  7” uutta vanhaa tuotantoa

Woimasointu julkaisi 1. joulukuuta Himanes 7” ep:n, joka sisältää mielenkiintoista uutta-vanhaa Himanesia. A-puolella on kaksi aikanaan 90-luvun alkupuolella julkaisematta jäänyttä ja nyky-Himanesin uusiksi muokaamaa biisiä ja b-puolella varsin tuoreet liveversiot 90-luvun hittibiisistä ja 2000-luvun comeback:n levyn ehkä verevimmästä rallista.

Levyllä oli koossa jo julkaisuhetkellä varsin pitkä tarina, joka alkoi jo vuoden 2010 lopulla. Himanes juhli tuolloin 20 vuotissynttäreitään "Vuodesta '90" -juhlakeikalta 20.11.2010 ja Woimasoinnun Hannu lupasi kustantaa synttärilahjaksi 7” vinyylin.

Himanesilla oli noihin aikoihin studio jo varattuna Rajanylitys-pitkäsoiton äänityksiä varten ja biisit jo aika pitkälle työstettyinä. Bändi päätti sitten nauhoitella biisejä sekä pitkäsoitolle, että ep:lle ja sen verran yli, että voisi vielä jotain karsia kokonaan poiskin.

”Keväällä 2011 studioon lähtiessä ajateltiin, että irrotamme sessioista pari nimenomaan vinyylille sopivaa biisiä”, kertoo rumpali Saku, ”Kaksi vanhaa naftaliinista poimittua ja uudelleen sovitettua 90-luvun biisiä, Punk’n’roll ja Unohdetaan kaikki muut pois muotoutuivat tällaisiksi. Tyyliltään ne eivät mielestämme sopineet pitkäsoitolle”. Nämä biisit päätyivät ansaitusti ep:n a-puolelle.

Mikkelin Naisvuoritalon 20-vuotiskeikka myös äänitettiin ja basisti Sutinen oli käynyt live tallenteen läpi ja poiminut sieltä ep:n b-puolelle mukaan livenä mukavasti onnistuneet Matkalaulu ja Törnävänsaarella –biisit.

Sutinen oli noihin aikoihin aloitellut oman studion rakentamisen ja sai studiomiehenä hoitaa myös levyn miksaamisen.  ”Sutisen ja hänen yhtiökumppani Silventoisen Anan käsittelyssä biiseihin saatiin oikeat 77 meiningit kaikuineen”, kehuu Saku.

Kannet levyyn taiteili Petteri Tikkanen, joka teki samaan aikaan myös Rajanylitys cd:n kannet. Sitten ep olikin valmis painoon ja julkaistavaksi…

Mutta sitten painohommat ja aikataulut eivät tahtoneet oikein aina natsata. ”Kaiken lisäksi tein ekat label tiedostot väärillä mitoilla! Eka suunnitelma julkaisuajankohdaksi taisi olla alkusyksy 2011, mutta loppuen lopuksi ep tuli painosta joulukuun alussa 2012”, kertoo Saku, ”No, eipä asian takia panikoitu, tärkeintä, että se saatiin tehtyä! Kiitos vielä Hannulle! Näitä on mukava katsella ja kuunnella kiikkustuolissa ja toki tietysti jo sitä ennenkin.”

 

Kävijälaskuri