Himanes

Himanes etusivu

Share |

Rajanylitys -levyarvosteluita

(Julkaistu 7.12.11)

Himanesin Rajanylitys sai Rumbassa Markku Halmeelta neljä ja Lammaszinessa Jouni Parkulta kolme ja puoli tähteä:

Markku Halme, Rumba No 15/2011

Jouni Parkku, Lammaszine 29.11.2011

Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

Haukivuorelainen Himanes ei ole koskaan ollut itselleni niitä bändejä, joiden levyjä tai keikkoja odottelisi innolla. Mutta niinpä vaan Himanet puskevat aina vain eteenpäin, vaikka Haukivuorella ei juna pysähtyisikään ja kunnan tarjoamat palvelut pelaisikaan niin hyvin kuin olisi mahdollista.

Eiväthän Himanesit oikeasti ylitä mitään rajoja. Soittosuoritukset eivät vilahtele ulos raameistaan eikä levy yritä kaataa musiikillisia raja-aitoja. Himanesit ovat tietyssä lokerossa ja tuntuvat viihtyvän siellä. Rajanylitys ei siltikään pyri kuulostamaan tiukasti Ramonesien levyltä, vaikka ramot ovatkin moppitukkineen taustalla lymyilemässä. Levy on keskiverto ramopunk-levyä reippaasti rokimpi ja letkeämpi, mikä on sen suurimpana vahvuutena. Toinen vahvuus ovat biisit, joista useampikin tarttuu kuin purkka merkkitennarin pohjaan. Esimerkiksi Talveksi Espanjaan voisi toimia matkatoimiston tunnarina aurinkorannoille halajiville ja olisi vielä keskivertomainosta houkuttelevampi.

Monta kertaa huomasin itse vaivaantuneeni pääasiallisen laulajan (lauluvuoro vaihtuu levyn edetessä pari kertaa, voitteko uskoa?) äänestä, joka suurin piirtein yhtä värikäs ja monialainen kuin tv-sarjan Karvisen. Levy oli siltikin kovempi luu kuin mitä odotin, ja harkitsen nyt tosiaan tämän kaamosahdistuksen keskeltä pakenemista Espanjaan… tai Haukivuorelle, vaikkei siellä olisi himanesejakaan.

 

Kävijälaskuri