Himanes

Himanes etusivu

Share |

Ramopunk-uutiset 1.9.11:

"Rajanylitys uudelle tasolle"

Himanesilta pitkäsoitto 21.9.

Killer Records julkaisee Himanesin Rajanylitys -pitkäsoiton 21. syyskuuta. 

"Rajanylitys nimi syntyi päälimäisenä siitä syystä, että koimme nousseemme studiossa uudelle tasolle ja ylittäneemme omia rajojakin," kertoo Saku levyn nimestä, "Yhdestä eräänlaisesta rajanylityksestä haaveillaan myös Talveksi Espanjaan biisissä, jossa talvipakkasen keskellä tekee kovasti mieli Espanjan aurinkorannikolle flamenkon ja cervesan äärelle.

Levytysprojentia Saku valottaa näin: "Pohjolaisen Seppo repi joka hepusta kaikki irti, jopa enemmänkin. Seppo oli napakymppi valinta tuottajaksi, hän ei puuttunut itse biiseihin juuri yhtään, mutta piti huolen siitä, että kaikki tehtiin niin hyvin kuin mahdollista. Sepon miettimä alkulähtökohta projektille oli Pelle Miljoona 1980 meets Bad Religion

Sakulla oli levytysprojektissa suuri rooli: "Pohjasoittojen ja miksauksen aikaan oltiin studiolla kaikki hetkittäin paikalla, muuten aina pari heppua kerrallaan studiossa tekemässä omia osuuksiaan. Saku on pitänyt langat käsissä projektin alusta asti ja oli myös eniten paikalla, Seppo oli kans melkein koko ajan," kertoo Riku.

Himanes äänitti studiossa 17 biisiä niistä pitkäsoitolle päätyi 12. Biisejä karsittiin jotta bändi sai kasaaan mieleisensä mahdollisimman tiiviin paketin. "Levyllä kuitenkin himanesmaiseen tapaan monipuolinen kattaus himanestyylistä punk´n´rollia, toteaa Saku, "Musiikillisia rajoja bändi on rikkonut jo aiemmin ja ehkä nyt ei sillä saralla ole mitään niin mullistavaa uutta.Luvassa on erittäin tiivis 35 minuutin pläjäys taatusti tiukinta Himanesia, mitä tähän mennessä on tehty." 

Kun tiedossa on, että lauluvastuuta kantaa bändissä kolme henkeä, niin sitäkin piti selvitellä. Kuten aikaisemminkin, on lauluvastuu on pääosin Akilla, mutta lisäksi  Riku laulaa kaksi biisiä ja Saku yhden. Taustalaulut on etupäässä Sakun ja Akin vetämiä. "Yhdessä he Sepon kanssa miettivät ja äänittivät stemmat yhtenä päivänä," kertoo Riku, "Raakademo oltiin tehty talvella Haukivuorella, se oli tietenkin lähtökohta." 

Mielenkiintoisena taustatietona kerrottakoon, että mukana on myös Sutisen ensimmäinen kokonainen Himanesille säveltämä ja pääosin myös sanoittama biisi.

35 minuutin mittaiselta levyltä löytyy tusinan verran biisejä, joista osaa on keikoillakin kuultu. Haukivuori taitaa taas olla bändin levyllä mukana sillä levy alkaa biisillä Kantatie 72. Kaikkihan tietävät, minne Kantatie 72 johtaa? Levyn biisilista näyttää tältä:

Kantatie 72

Fobia

Oikea väärästä

Talveksi Espanjaan

Kaukana

Tyhjä pää

Yöt kaduilla

Timantinkova ideologia

Nousen uuteen aamuun

Periaatteesta

2000-luvun nuoret

Teiniangstia

Kantatie 72 - Highway to Haukivuori (kuvat: M!ka).

Odotettavissa tiivistä keikkailua

Julkaisua seuraa varsin vilkas keikkasyksy, ja tiivis keikka tahti jatkuu myös ensi vuoden puolelle. Sovittuja keikkoja bändillä on sovittuna jo ensi kesään saakka. 

Kotisivuilla näytteitä ja uutta ilmettä

Himanesin kotisivuille on tulossa ennakkoon näytteitä muutamasta levyn biisista, sekä Studiossa osa 2 -video. Uuden lvyn myötä on myös kotisivuja uudistettu ankaralla kädellä.

Ennakkomyynneillä Top40 albumilistalle?

Levy on ennakkomyynnissä Levykauppa X:ssä. X:stä saa ennakkotilauksella levyn hintaan 12.90 euroa, kun on julkaisun jälkeen hinta on 15.90 euroa. Ennakkoon tilaamalla levyn kotiinsa julkaisupäivänä 21.9. ja osallistuu samalla arvontaan, jossa palkinnot viidelle onnekkaimmalle. Palkintoina 50 euroa lahjakortti X:ään, Himanes -tuotteita ja Killer Recordsin levypaketteja.

Himanesin tähtäimessä on se, että mahdollinen ennakkomyynti rekisteröityy myydyksi yhdelle päivälle. Jos siihen perään tulisi vielä jokunen hyvä myyntipäivä, niin Himanes voisi näkyä levymyynti-listoilla, kunhan vaan myyntipiikki sattuu lyhyelle ajalle. Himanesin edellisen pitkäsoiton Retropunkin kohdalla yritettiin samaa ja ennakkomyyntimäärä jäi vain muutaman kappaleen vajaaksi Top40 albumilistasijoituksesta.

"Eipä oo montaa punk tai ramopunk levyä listoilla lähiaikoina näkynyt..." pohtii Saku. Jos Himanesin levy on muutenkin hankintalistalla, niin sijoittakaapa rahanne jo ennakkomyyntiin. Jos vaikka tuo listasijoitus saavutettaisiin tällä kerralla.

 

Kävijälaskuri