Himanes

Himanes etusivu

Share |

Ramopunk-uutiset 16.8.11:

Himanesilta tulossa 7" ep

Woimasointu julkaisee Himanesilta 7” vinyyli-ep:n 20-vuotissyntymäpäivä lahjaksi. Bändi oli varautunut jo hyvissä ajoin ennen studioon menoa siihen, että nauhoitettavia biisejä tulisi enemmän kuin tulevalle pitkäsoitolle mukaan mahtuu. Touko-kesäkuun studioreissulta EP:lle päätyivät biisit Punk´n´Roll ja Unohdetaan kaikki muu pois, ”Nää kaksi valikoitui helposti vinyylibiiseiksi.  Biisit ovat mielestämme tunnelmaltaan tähän sopivia ja taas turhan erilaisia pitkäsoitolle,” kertoo Himanesin rumpali Saku Himane.  Molemmat biisit ovat Himanesin 90-luvun aikaansaannoksia, jotka on sovitettu ja sanoitettu ”2000-luvun muottiin”.

Himanes nauhoitti viime syksyn 20-vuotissynttärikeikkansa Mikkelin Naisvuoritalolla. ”Haluttiin myös sieltä jotain pysyvämpää muistoa”, Saku toteaa. Noista livenauhoista on tälle levylle pysyvämmiksi muistoiksi laajempaankin levitykseen valittu Matkalaulu  Mykkäkoulun päättäjäiset -levyltä ja Törnävänsaarella Pinnalla –kokoelmalta.

Kansitaide lähti liikkeelle erään toisen sessioissa olleen biisin aiheesta, jonka graafikko Petteri Tikkanen (mm. Tehosekoitin) väänsi Himanesille mieleiseksi. Levyn kannesta ja nimestä Saku kertoo näin: ”EP:n nimi 7" tuli myös samaisen biisin nimessä olleesta numerosta, joka tietysti käy tuohon kuvaan hyvin. Eikä ainakaan äkkiseltään löydetty, et kellään olis ollu tätä nimeä käytössä. Samasta vaakuna -teemasta hieman eri sisällöllä tehtiin myös taustalakana ja eiköhän se kuva päädy vielä syksymmällä paitoihinkin.”

Biisit on miksannut bändin basisti Sutinen yhdessä ystävänsä Antti Silventoisen kanssa. Soundiin on tietoisesti haettu 77-meininkiä rosoineen ja kaikuineen. ”Lopputuloksen kuulee parhaiten vinyylisoittimesta. Tosin sitähän emme tiedä vielä itsekään,” Saku miettii.

Levy on jo lähetetty painoon ja sitä odotetaan Suomeen ja myyntiin syyskuun loppupuolella.

 

Kävijälaskuri