Himanes

Himanes etusivu

Retropunk

Himanesin Retropunk-levy Ramopunk-uutisissa 19.5. - 16.6.09

Sisällysluettelo:

Himanes aloittaa uuden levyn nauhoitukset (21.4.09)

Himanesilta retropunkkia (19.5.09)

Ramopunk-levy albumilistalle (2.6.09)

Retropunk ennakkomyynnissä (5.6.09)

Retropunk painoa vaille valmiina (16.6.09)

Katso myös:

Tulevasta Himanes-levystä oli tarinaa Ramopunk-uutisissa jo 14.11.08, jolloin bändi oli aloittelemassa Retropunk-levyn äänityksiä.

 

Ramopunk-uutiset 21.4.09:

Himanes aloittaa uuden levyn nauhoitukset

Himanes aloittaa pitkäsoiton nauhoitukset 1. toukokuuta. Uusi, järjestyksessään toinen Himanes pitkäsoitto julkaistaan heinäkuussa. Levyn äänittäjä-tuottajana toimii Rattuksen laulaja-kitaristi Jake Marjamäki, tallennukset tehdään pääosin bändin treenikämpällä Haukivuorella. "Sessioissa äänitetään noin 15 biisiä, joista vain parhaat päätyvät levylle, ehkä kaikki, ehkä ei," kertoo Saku Himane, "Edellisen Seitsemäs aalto -levyn tapaan, myös tulevalla tullaan kuulemaan vierailevien muusikoiden taidonnäytteitä."

Studiopäiväkirjaa kuvineen ja videoineen pääsee seuraamaan Himanes Blogissa täällä.

Levynjulkaisukeikka Hummeripoikarockissa

Levynjulkaisukeikka on Haukivuorella Hummeripoikarockissa lauantaina 11.7.09 Hummeripoikarockissa nähdään Himanesin levynjulkkareiden lisäksi myös mm. Pojat ja Klamydia ja sen ohessa järjestetään myös Ramopunk-piknik, joten varsin mielenkiintoiset bileet on Haukivuorella luvassa ensi kesänä. Lisää tietoa Hummeripoika rockista ja Piknikistä toisaalta Ramopunk-uutisista täältä.

Ramopunk-uutiset 19.5.09

"Muutama biisi punkeinta Himanesia ikinä"

Himanesilta retropunkkia

Himanesin heinäkuussa Hummeripoika rockin yhteydessä julkaistava on saanut nimekseen Retropunk. Parhaillaan äänitettävä, järjestyksessään toinen Himanes -pitkäsoitto on saanut Sakun Himanen mukaan paljon vaikutteita mm. 70-luvulta, muutama biisi on punkeinta Himanesia ikinä! Levylle on tulossa myös perinteisiä Himanes -ralleja, jopa suomirockiksi tituleerattua "uus -Himanesia" sekä pari hitaampaakin biisiä on tallennettu." Studiossa on työnalla 16 kappaletta, joista 12-14 päätyy tulevalle CD:lle.

Äänitykset on toteutettu uudella metodilla, josta Saku kertoo näin: "Pari ukkoa on kerralla tulessa, pidetään parin viikon tauko ja seuraavat jatkavat. Tästä on ollut mm. se hyöty, että toukokuun alussa nauhoitetut rumpu-bassopohjat oli kitaristien kotitreenien tukena lähes kahden viikon ajan. Nyt laulamattomat pohjat soivat taustalla, kun kultakurkut kodeissaan availevat äänijänteitään ja tapailevat kuhunkin biisiin sopivia sanoituksia ja melodioita."

Bändin sisäinen tiimityö tuntuu pelaavan paremmin kuin koskaan aikaisemmin. "19 vuotta on kulunut bändin perustamisesta, nyt tuntuu, että kemiat alkavat vihdoinkin toimia," kehuu Saku nykytilannetta ja antaa tunnustusta bändin kuopukselle Sutinen-Himanelle: "Bassoneuvos Sutisenkin erinomaisia ja erilaisia ideoita on tullut läjäpäin mukaan. Ollaan yritetty pitää mielessä Sami Hyypiän syksyllä 2006 EM-karsintapelin yhteydessä sanomaa neuvoa; 'pidetään vaan pakka tiiviin!'. Kuinka tiiviin pakka on ollu, selviää viimeistään heinäkuussa."

Himanes (kuva: Viljo)

Ramopunk-uutiset 2.6.09

Ramopunk-levy albumilistalle?

90-luvulla pystyi ramopunk-levyjä bongailemaan listoilta, mutta onko sama mahdollista vuonna 2009? Hengenheimolaisista on listoille noussut Klamydia, mutta eipä ole listoilla tungosta ollut noin kotimaisen punkin saralla laajemminkaan.

Nyt siihen voisi olla mahdollisuus. Himanesin tuleva  Retropunk -albumi on ennakkomyynnissä Levykauppa X:ssä ja mahdollinen ennakkomyynti rekisteröityy myydyksi yhdelle päivälle. Jos siihen perään tulisi vielä muutama hyvä myyntipäivä, niin Himanes voisi jopa listoilla näkyäkin. Ajankohta voisi olla aika optimaalinen, kun kesällä uusia julkaisuja on vähän ja Suomen kokoisessa maassa myyntimäärien ei tarvitse muutenkaan olla suuria, kunhan vaan myyntipiikki sattuu lyhyelle ajalle. 

Mitään suurta kaupallista menestystä tai kultalevyjä ei tässä havitella, sillä Himanesin leirissä ei uskota kokonaismyyntimäärän nousuun verrattuna edellisiin levyihin. Retropunkin painosmääräkin tulee olemaan pienempi kuin esimerkiksi Seitsemäs aalto -levyllä. "Olisihan se hieno juttu ja tietysti hyvää mainosta koko ramopunkille, jos tällainen marginaalimusan omakustanne yltäisi käväisemään listalla", pohtii Saku Himane, "tää on kuitenkin sellainen varovainen haave, tärkeintä on, et saa tehdä omaa musaa ja keikkailla hyvässä seurassa, parempaa vastapainoa arjelle ja perhe-elämälle en tiedä, vaikka artisti saakin maksaa."

Eli, jos ja kun olet ostamassa Himanesin tulevaa levyä, tee se jo ennakkoon Levykauppa X:ssä täällä. Lisähyötynä saat levyn ennakkotilauksena halvemmalla, heti julkaisupäivänä ja osallistut vielä Himanes-kamojen arvontaan.

Ramopunk-uutiset 5.6.09

Retropunk ennakkomyynnissä

Juuri ennen Hummeripoika rockia ja Ramopunk-piknikiä 8.7. julkaistava Himanesin Retropunk-albumi on nyt ennakkomyynnissä Levykauppa X:ssä täällä.

Ennakko-ostajat saavat levyn edullisemmin ja se tipahtaa postiluukusta kuunneltavaksi heti julkaisupäivänä, lisäksi heidän kesken arvotaan mm. MP3-soitin ja Retropunk t-paitoja. Bassoneuvos Sutinen-Himane lupasi vielä ladata soittimeen Himane-materiaalia, myös harvinaisempia otoksia vuosien varrelta.

Levyn kannet teki turkulaistunut ex-kuopiolainen graafikko Sami Wundergrafiks, joka on valmistanut kansia mm. Micragirlsille ja Flaming Sideburnsille. Samin tekemisiä voi käydä tutkailemassa osoitteessa www.wundergrafiks.com

Mitkä biisit Samin tekemän ulkoasun sisään päätyvät, ratkeaa viimeistään juhannusviikolla, jolloin levy masteroidaan. "Varsin mielenkiintoinen ja monipuolinen levy on tulossa, nauhoitetuissa 16 kappaleessa on 6 eri laulajaa, joista noin puolet on bändin sisältä, pari vierailevaa artistia sekä yksi varsin tunnettu amerikkalainen, jonka suoritus on kuitenkin lähempänä lausumista", kertoo Saku Himane

"Levy on toisaalta punkeinta, mutta toisaalta melodisinta, rockeinta, jopa popeinta himanesia tähän mennessä. Eli tosipunkkarit ärsyyntyy ja vanhat fanit katsoo kieroon, mutta onnistunut tekele se on", pohtii Riku Himanen, "Pari biisiä tiputetaan vielä tulevalta levyltä pois, kun eivät mahdu mukaan. Mitä ne ovat, sitä emme tiedä vielä mekään." 

Lisää tietoa Retropunk-levystä toisaalla Ramopunk-uutisissa täällä.

Himanes-blogissa seurataan levyn tekoa

Himanes-blogissa seurataan Retropunk -levyn teon etenemistä. Blogissa on  tarjolla tarinaa, kuvia ja video-klippejä. Blogiin päivitetään jatkuvasti levynteon edetessä. Käykääpä tutustumassa täällä.

Ramopunk-uutiset 16.6.09

Retropunk painoa vaille valmiina

Himanesin Retropunk-levy on miksattu valmiiksi 13.-14.6. ja Saku Himane kävi 15.6. masteroimassa sen Sundi Coop -studiossa Savonlinnassa. "Monipuolinen levy, mutta mahtuu saman sateenvarjon alle", oli kuulemastaan todennut studion omistaja Tuomo Valtonen. Nyt albumi on  lähetetty painoon. Julkaisupäivähän oli keskiviikkona 8.7. ja levynjulkaisukeikka saman viikon lauantaina 11.7. Hummeripoika rockissa bändin kotikylällä Haukivuorella.

Levyn biisilista näyttää tältä:

Intro

Hei!

Tää tulee sydämestä

Yhteiskunta pysyy pystyssä

Luomurock

Sä puhut puille

Ole hyvä nyt

Raha ja valta

Mä haluun elää

Rokkikukko

Kiellettyjä tunteita

Retropunk

Tahdoit mennä

Reissuromantiikkaa

Vierailevina artisteina laulavat Rattus -yhtyeen Jake Marjamäki kappaleessa Retropunk ja Hanne Pesonen kappaleessa Rokkikukko. Molemmissa kappaleissa laulaa myös Aki ja taustalaulelee Saku. Loppujen yhdentoista kappaleen lauluvastuut jakaantuvan Akin, Rikun ja Sakun kesken. Aki laulaa niistä kuusi, Riku kolme ja Saku kaksi kappaletta. Soittopuolella levyllä kuullaan vierailevana artistina Seitsemäs aalto –levyltä tuttua Tapio Nykästä pianossa ja uruissa.

”Monipuolinen levy, mutta mahtuu saman sateenvarjon alle”

Tuomo Valtonen - Sundi Coop studio

Levyn kappaleita Himanesin Myspacessa

Himanesin Myspace-sivuilla on kuultavissa jokunen näytekappale tulevalta levyltä. Näytekappaleita vaihdellaan muutaman päivän välein. Kannattaa surffailla kuuntelemaan. Himanesin Myspace-sivut löytyvät täältä.

 

Katso myös:

Himanes äänittää 15.-16.11.08

Tulevasta Himanes-levystä oli tarinaa Ramopunk-uutisissa jo 14.11.08, jolloin bändi oli aloittelemassa Retropunk-levyn äänityksiä.

 

Kävijälaskuri