Himanes

Himanes etusivu

Ramopunk-uutiset 14.11.08

Himanes äänittää 15.-16.11.08

Samaan aikaan kun Rehtorit aloittelee uuden levyn tekoa Itäkeskuksen uumenissa, suuntaa Himanes äänityshommiin Haukivuorelle. Jos Rehtoreilla onkin jo selvät suunnitelmat, on Himanesilla vielä tulevat kuviot vielä vähän auki...

"Luettiin ramopunk-uutisista, että Rexit äänittää nyt, joten niin mekin... Nämä viikonlopun äänityshommat liittyy johonkin, mikä ei ole meillekään ihan selvää," pohtii Riku Himanen , "Ollaan huomattu, että äänes.. eiku äänittäminen kannattaa aina. Siinä äänitystilanteessa, ennen sitä tai sen jälkeen, kotikuuntelussa, biisit saa lähes lopullisen muotonsa. Selviää myös, että tekeekö biisillä mitään. Nyt on vuorossa kolmen biisin sessio."

Himanesilla käsittelyssä Oulun Jeken tekstejä

Himanesin käsittelyssä olevan kolme biisiä Tää tulee sydämestä, Sä puhut puille ja Sä tahdoit mennä ovat ramopunk-kirjan teosta tutun Jeke Marjalan sanoituksia. "Käytiin nippu Jeken tekstejä läpi ja nämä siivilöityivät mukaan yksimielisesti. Niitä ollaan sitten sävellys-sovitustilanteessa tarvittaessa muokattu kappaleen rakenteen edellyttämällä tavalla. Yks on mun, toinen Akin, kolmas Sakun säv-sov. Proggis nopeutti biisintekoa ja potki sopivasti perseelle, joten pian meillä oli nämä kappaleet koossa", kertoo Riku.

Äänittäjäksi Himanesin treenikämpälle tulee Rattus ja Lizzy Jones -kuvioista tuttu Jake. Himanesin Sutinen ei pääse paikalle ja hänen basso-osuutensa joudutaan äänittämään myöhemmin. "Onkohan rexit ostanu sen sessioihinsa?", Riku kyselee pilke silmäkulmassa.

…ja minne biisit päätyvät?

Tulevatko uudet biisit Himanesin mahdollisesti tulevalle pitkäsoitolle, ep:lle, nettisinkulle vai minne, on epäselvää. Epäselvää on vielä sekin, tehdäänkö samat biisit uudelleen vielä oikeassa studiossa.
Myöhemmin, ehkä tammikuussa, Himanes äänittää jälleen muutaman biisin nipun. Silloin on vuorossa uusia, sanoituksia myöten omia kappaleita.

 

Kävijälaskuri