www.ramopunk.com

Hintit

Hintit-etusivulle

Share |

 Ramopunk-uutiset 12.2.14:

Hinteillä tähtäimessä pitkäsoitto

Hintit –yhtyeellä on koossa jo 30 julkaisematonta biisiä, josta bändi aikoo koota noin kahdenkymmenen biisin pitkäsoiton. Formaattina tulee olemaan cd ja julkaisijakin on jo varmistettu. ”Onhan se vähän hengetön formaatti, mutta vinyyli on taas kallis”, naurahtaa Hinttien Jane vastassa oleville realiteeteille. Bändi testailee lähiaikoina äänittämistä omalla treenikämpällään, minkälaista laatua siellä syntyy: ”Katsotaan kelpaako vai pitääkö alkaa studiota varaamaan”. (12.2.14)

 Ramopunk-uutiset 11.5.14:

Hinteiltä pitkäsoitto 13.6.

Hinttien debyyttipitkäsoitto Passiivinen agenda lähti painoon toukokuun alkupuolella ja vielä julkaisuun kesäkuun 13. päivään perjantaille.

”Päätettiin äänittää levy treenikämpällä ja katsoa millainen siitä tulee. Varasuunnitelmana oli, että jos tulee huono, niin mennään ns. oikeaan studioon”, Hintti-Jane kertoo. Juuso Vuorinen sai tallennettua ja miksattua biisit sellaisiksi, mitä bändi oli niistä kaavaillutkin, joten kalliimpaan varasuunnitelmaan ei tarvinnut tarttua.

Kun äänityshommiin kerran ryhdyttyyn, niin bändi sitten äänittelikin ihan urakalla, vajaa 30 kappaletta. ”Varmuuden vuoksi, jotta oli sitten varaa valita sopivimmat kappaleet levylle ja jättää vielä pari biisiä ramoviisuehdokkaiksi ja loput sitten mahdollisia tulevia projekteja varten”, Jane kertoo.

Levyn julkaisee Killer Records, Keikka Kerosen tuore Suppolevyt ja bändin vanha tuttu levynjulkaisijakaveri Silakka. Formaattina on cd. Levyltä löytyy 16 kappaletta, joista pääosa on omia, mutta mukaan mahtuu myös kaksi lainabiisiä, yksi The Queersilta ja toinen The Donnasilta. 16 biisit setti on pakattu 24 minuuttiin, joten ainakaan mitään turhan pitkiä biisejä ei bändi ole väsäillyt. Tämä lämmittää mieliä Ramopunk-uutisten toimituksessa.
Bändi julkaisee biisejä biisi per päivä tahtiin Facebook-sivuillaan. Ensimmäinen näytebiisi levyltä löytyy täältä. Älkää kuunnelko, vaan ostakaa levy. Sillä tavalla vanhanaikaisesti tulisi punk-äänitteitä kuunnella.

Levyn biisilista näyttää tältä:

Mä en pelkää pimeää
Tänään ei murjoteta
Texasin seksikkäin punaniska
Peke
Iddqd
Timo Soinin näköinen mies
Juon vain Pirkkaa
Kangasalan pojat
Maailmanloppu
Saara bailaa (666)
Mennään sukeltamaan
Poppers-bileet
Espanja
Teemu sammui Mixein vessaan
Mennään uimaan Pyhäjärveen
Kesä (sha-la-la)

Bändi kävi myös ensimmäistä kertaa oikeassa valokuvastudiossa ottamassa kansikuvat levyä varten. Kuvauksen hoiti valokuvausta ammatikseen tekevä bändiläisten kaveri, joten kuvauspalkaksi irtosi vain Pirkka-olutta. Siitä huolimatta lopputulos on asiallista jälkeä. Tarkkasilmäisimmät ja suomirock-tietoisimmat saattavat huomana kansissa yhdennäköisyyttä erääseen suomirockin klassikkolevyyn.

Tätä kirjoitellessa Hintit valmistautuu kuumeisesti tuleviin Ramoviisuihin, mutta miten, jäi Ramopunk-uutisille hieman epäselväksi. No, päämäärähän on keinoja olennaisempaa. Viisuvoiton lisäksi bändillä on suunnitelmissa myös musavideoita levyn kappaleisiin… ”Kunhan tulee edes jonkinlainen idea videoita varten”, tarkentaa Jane. Yksi bändille sopiva idea voisi olla Pirkka olut –tölkki… jota bändi on viljellyt liikkuvan kuvan esityksissään aikaisemminkin. Kannattaa kierrättää vanhaa ideaa. Melkein yhtä hyvä kun aito (Olvi), mutta paljon halvempi.

Passiivinen Agendan levynjulkaisukeikka on 14. kesäkuuta Varjobaarissa Tampereella. Mukana tulee olemaan myös muita bändejä. (11.5.14)

Ramopunk-uutiset 15.5.14:

Perjantai 13:

Hintit ja V-osasto luottavat epäonnen päivään

Häiriköt liitti on numerologien epäonnen päivän, 13. ja perjantai, osaksi suomalaista ramopunk-perinnettä vuonna 2004 julkaistun Perjantai 13-kappaleen myötä. Vuosikymmen on kyseisen kappaleen julkaisusta jo vierähtänyt, mutta aina kun perjantai on sattunut 13. päivän kohdalle, on tämä Erkko Häirikkö Salosen tekemä hieno biisi noussut ajatuksiin ja puheisiin ramopunk-piireissä.

Nyt Perjantai 13. on nousemassa uudelle tasolle skenen sisäisenä mustan huumorin pilkahduksena, kun kaksi ramopunk-bändiä on valinnut päivän levyn julkaisun ajankohdaksi. Hintit-yhtyeen Passiivinen Agenda ja V-osaston Pakkohoito tulevat julkaisuun perjantaina 13. kesäkuuta

"Perjantai 13 on tietty tommoinen ramopunk -päivä tavallaan", miettii levyn osajulkaisijana Suppolevyjensa kautta toimiva Keikka Keronen.Toivotaan, että perjantai 13. löytyy jatkossakin levynjulkaisupäivämääristä. Ei kun vaan kalenteria selaamaan sopivan julkaisuaikataulun löytymiseksi.

 

Ramopunk-uutiset 1.8.14:

Hinteille kehut Desibeli.netissä

Mika Roth antoi kevyet kehut ja kolme tähteä Hintit -yhtyeen Passiivinen Agenda-levylle Desibeli.netissä. Käykääpä lukemassa levy-arvio täältä.

 

Kävijälaskuri