www.ramopunk.com

Hintit

Hintit-etusivulle

Share |

Ramopunk-uutiset 5.8.12:

Uusi ramobändi Tampereella:

Hintit syntyi tarpeesta soittaa ramopunkkia

”Meidän idea on ramopunkin rämpyttely ihan oikeasti”, selvittää bändin kitaristi Jane ja kumoaa epäilyksiä, että kyseessä olisi joku vitsi.  ”Hintit perustettiin, kun tarpeeksi kauan oltiin ensin jauhettu Ravintola Vanhassa Montussa siitä, että ois siistiä soittaa ramopunkkia”, kertoo Jane bändin synnystä, ”Lopulta kun päästiin treeneihin, olin tehnyt pari biisiä, Tarja sammui baarin vessaan ja Queers-coveri Mennään panee saunaan (Idiot savant). Tuosta sitten otettiin bändille nimikin ja muokattiin Tarja-biisi muotoon Teemu sammui Mixein vessaan. ”

Janen taustalta löytyy sellaisia bändejä kuin The Sörsselssöns, Ärsyke, Kauniit poliisit ja Melena. Hänen lisäksi bändissä soittavat myös Dynamo bassossa, Tuma rummuissa ja Tim laulamassa. Dynamo ja Tuma soittavat Manbööbseissä ja Tuma myös  bändissä nimeltä Ripulivaroitus. Laulaja Tim huutaa Rankka päivä -bändissä.

Jane on kunnostautunut aikoinaan ramopunkin parissa myös Ne Luumäet-nettisivujen ylläpitäjänä ja ramopunk-biisien tabulatuurien julkaisijana. valitettavasti taitaa nuo tuotokset olla nykyään kadonneet netistä. Janella on myös ollut alkuun sysäävää roolia koko Ramopunk.comin synnyssä, sillä häneltä tuli aikoinaan 2000-luvun alussa Kuopion suuntaan lainaan mapillinen Ne Luumäet –artikkeleita täydentämään jo koossa ollutta artikkelikokoelmaa ja niiden julkaiseminen netissä loi ensimmäisen tarpeen avata ramopunk-aiheiset nettisivut.

Hintit.

Keikkasetti koossa

Hinteillä on takanaan neljät treenit ja bändillä alkaa olla keikkasettikin koossa. Omia biisejä on kahdeksan ja niiden lisäksi setissä on mukana tuo aikaisemmin mainittu Queers-coveri ja Screeching Weaselin I wanna be homosexual -kappaletta.

”Koko ajan syntyy uusia hittibiisejä. Lauletaan kaikesta mitä mieleen tulee. Jos rakkauslauluja luritellaan niin niissä on yleensä sitten seksuaalivähemmistöt pääosassa, kertoo Jane. Hirveän ryppyotsaisesti ei Hintit ole liikkeellä. ”Jos koko ikänsä on kuunnellut Ramonesia, Luumäkiä ja Häiriköitä, niin ei tässä nyt kovin vakavissaankaan voi olla”, Jane miettii, mutta tarkentaa, ettei tarkoituksena ei kuitenkaan ole laskea leikkiä homoista ja homoudesta.

Nimestä ehti tulla noottia Piffillä heti kättelyssä. ”Eipä tuohon nimeen nyt sen suurempaa ideologiaa tai muuta liity, kunhan vaan napattiin The Queersilta nimi. Mun mielestä ihan hyvä nimi. Harmi toki jos joku siitä nyt mielensä pahoittaa.”

Bändillä on takaan yksi keikka Tampereella, tupa oli täynnä ja Janen mukaan yleisö ”ainakin väitti pitävänsä”. Keikoille voi bändiä kysellä osoitteesta jankhner(at)gmail.com.

 

Kävijälaskuri