www.ramopunk.com

Kimmo Kalaja & Friends

Kimmo Kalaja & Friends -etusivulle

Share |

Surfpunk!

Ramopunk-uutisten artikkeleita Chemon Surfpunk! -levystä.

Ramopunk-uutiset: 27.7.12:

Chemo Tappajatomaattien Tavastia-keikalla 2009  

(Kuva: Heidi Korsman-Hirvonen).

Chemolta tulossa soololevy

Joey Luumäki & Tappajatomaatit  ja The Silver Hawks -yhtyeistä tuttu Chemo  "Kimmo Kalaja" Tomato  on tekemässä soololevyä. Levyn työnimenä on Chemo and Friends: Surfpunk!

Biisimateriaali tulee olemaan nippu tiukasti sävellettyjä instrumentaalikappaleita, joissa putkivahvistimet saavat kyytiä särölle asti. Mukana on useita tuttuja keskeisiä soittajahahmoja surf- ja ramopunk-piireistä.

Julkaisijana toimiva levy-yhtiö on Twangsville, jonka ansiolista instrumentaalirokin saralla on komea. Twangsvillen levyjä jakelee VL-Musiikki Oy, jonka kautta surf- ja rautalankalevyt ovat saaneet laajan jakelun mm. Anttiloissa ja Prismoissa.

Ramopunk-uutiset 4.9.12:

Haastattelussa

Chemo "Kimmo Kalaja" Tomato

Tappajatomaattikitaristi Chemo "Kimmo Kalaja" Tomato  on toteuttamassa varsin erilaista ramopunkkista levyhanketta, Hänellä on nimittäin suunnitelmissa punksurframo -instrumentaalilevy ja levy-yhtiökin on jo hankkeessa mukana... Lue haastattelu Ramopunk.comin Kimmo Kalaja & Friends -osiosta täältä.

Ramopunk-uutiset: 30.11.12:

Chemon Great White Mosrite.

Chemo "Kimmo Kalaja" Tomaton Surfpunk! -levy:

Painovoima vetää ramopunkin suuntaan

Ramopunkkia ja surfmusaa sekoittava Surfpunk!-instrumentaalilevyn linja on kuulemma tekemisen edetessä suuntautunut yhä enemmän kohti ramopunkkia. "Painovoima vetää sinne suuntaan, joten mitä sitä pidättelemään", kertoo Chemo ”Kimmo Kalaja" Tomato. Alkuunsa hän suunnitteli, että levyn musiikki  tulisi olemaan enemmän tyylien yhdistelmä, mutta lopputulos on alkanut tuntua joltain muulta: ”Aika monet biisit nyt vaan toimivat paremmin kun ne soittaa kovaa ja suoraan. Melodioista ei silti ole tingitty. Tämä tulee siis olemaan erittäin vahvasti tämän meidän ramopunk-porukan levy. Odotan suurella mielenkiinnolla miten levy otetaan vastaan.”

Soittajia on Chemon lisäksi levyllä mukana kahdeksan, mukana ja heistä kolme tuttuja naamoja ramopunk-piireistä ja loput surfväkeä. ”Olen saanut paljon hienoja soittajia mukaan levylle,. Useimpien kanssa olen soittanut samoissa bändeissä”, hehkuttelee Chemo, jonka uusimpana kuviona surf-osastolla  The Charadesien ensivuoden keikkailut aina Japanissa ja Meksikossa saakka.

Nyrkki ja Chemo.

Surfpunk! -levyn soittajat

Surfpunk!-soittajakaarti, sukunimien mukaisessa käänteisessä aakkosjärjestyksessä:

Jarmo Uimonen - The Silver Hawksien rumpali.

Pekka Roni - mm. The Nightcreepersien rumpali.

Kaide Luumäki - Mm. Ne Luumäkien, Poikien ja Tappajatomaattien rumpali, ex-Rehtorit.

Jari Moberg - The Charades-yhtyeen rumpali ja voimahahmo. The Charades on tämän ajan rautalankamusiikin klassikko, jonka levyt ovat saaneet monta ulkomaista palkintoa. The Charades on myös esiintynyt useiden The Ventures- ja The Shadows-legendojen kanssa, ja on kiertänyt ulkomailla mm. Meksikossa, Japanissa, Italiassa ja Englannissa.

Timo Korhonen - Tappajatomaattien basisti. Entisiä bändejä mm. Mopot, Usher Boys ja Rehtorit.

Jaakko Kiikeri - The Silver Hawksien kitaristi joka soittaa levyllä mandoliinia. Jaakko on kitaroinut myös mm. Ile Kallion, Hectorin ja Pave Maijasen bändeissä.

Jari Hussi - The Silver Hawks-basisti.

Petri Hirvonen - 70-luvun Vihannesten basisti ja levynkansitaiteilija

Ramopunk-uutiset: 29.1.13:

Chemon Surfpunk! masteroitu

Chemo ”Kimmo Kalaja” Tomaton Surfpunk! –levyn master on valmiina ja levy menossa pian painoon, mutta tarkempi julkaisuaikataulu ei vielä ole selvillä. Kannet alkavat myös olla valmiina ja mainittakoon, että kansitaiteilijanahan toimii tällä levylläkin soittava 70-luvun Vihannesten basisti Vihannes Pete Hirvonen.

Levyllä ei ole mukana yhtään coveria ja kaikki biisit ovat kokonaan Chemon omia sävellyksiä. ”Sovituspuolella kaikilla levyn soittajilla on ollut oma panoksensa annettavanaan ja he saavat krediitit työstään niinkuin pitääkin”, toteaa Chemo. 

Surfpunk! -levyn biisilista:

The Embarrassing Dad Strikes Again

Return to the Black Lagoon

No Rocks

The Speed Limit is Just a Suggestion

Stones on Bones

Freeway Hypnosis

Fire Coral

Vodka Tourist

Moon C8

Gone With the Sun

Baby Habanero

Sunflower Beach

Mandolin Morning

The Cleopatra Treatment

Ramopunk-uutiset: 15.7.13:

Chemo Tomaton Surfpunk! 

myyntiin Ramopunk-piknikille

Chemo "Kimmo Kalaja” Tomaton Instumentaalilevy Surfpunk! on tullut painosta ja ensimmäisenä sitä pääsee ostamaan Ramopunk-piknikillä Haukivuorella.

Kansiin tehtiin vielä viimeisiä viilauksia viime hetkillä, koska levyä jakeleva VL-Musiikki Oy on muuttanut nimensä VL Media Oy:ksi. ”Sehän jakelee mm. YLEn dvd:t joten ihan johdonmukainen muutos on tuo. Mutta sen takia logo pitää päivittää kansimatskuun jne", kertoo Chemo Tomato.

Ramopunk-uutiset: 20.7.13:

Surfpunk! -arvio Rajatapauksia-blogissa

Ramopunk-levyjen arvosteluissa aiemminkin kunnostautunut Rajatapauksia-blogi ehti ensimmäisenä tekemään arvion Chemo "Kimmo Kalaja” Tomaton Surfpunk!-levystä. Käykääpä lukemassa täältä.

Ramopunk-uutiset: 7.8.13:

Varoitus!

Ramopunk.com katsoo asiakseen ilmoittaa, että Chemo "Kimmo Kalaja" Tomaton Surfpunk! -levyn sanoitusten on havaittu sisältävän "epäasiallista ja rienaavaa kieltä sekä seksuaalisia viittauksia".

Ramopunk-uutiset: 7.11.13:

Desibeli.net Kimmo Kalaja & Friends-levystä:

Uniikki soundi, jota kannattaa ehdottomasti jatkojalostaa

Mika Roth arvioi 6.11.13 Desibeli.netissä Kimmo Kalaja & Friends -nimen taakse piiloutuvat Chemo Tomaton Surf punk-levyn ja arvio alkaa näin:

Omien sanojensa mukaan ”järjettömän paljon instrumetaalisurffia ja ramopunkkia” elämänsä aikana soittanut Kimmo Kalaja on julkaissut ensimmäisen sooloalbuminsa. Arvatkaapa noin kerran minkä kahden tyylisuunnan liitto tuo levy pitkälti on?

Jos vastaus kysymykseen on epäselvä, niin kattava kuvaus löytyy Desibeli.netin  Kalaja & Friends – kokoonpanon artistimääritelmästä: ”Surfin, rautalangan ja ramopunkin yhdistelmä, jossa ei tarvita sanoja”. 

Mika Roth arvioi levyn kolmen tähden arvoiseksi ja kehaisee kappaleita Return to the Black Lagoon, Fire Coral ja Baby Habanero, jotka kieltämättä ovat kehaisun arvoisiakin. Gone With the Sun ja Mandolin Morning –biisejä kriitikko pitää väärään seuraan joutuneina kummajaisina. Pitääkin kuunnella ko. biisit uudelleen tästä näkökulmasta katsottuna...

Roth kaipailee levyyn myös vähän jyrkempiä aaltoja ja punkimpaa otetta. Eipä haittasi minuakaan, jos punk olisi Chemon seuraavalla soololla tuhdimmin esillä.

...mutta onpa kriitikolla sana ja levy hyvin hallussa arvion loppupäätelmissä: ”Surfpunk seisoo omilla jaloillaan” ja ”pyrkiessään olemaan mahdollisimman uskollinen eri palasilleen Kalaja on luonut uniikin soundin, jota kannattaa ehdottomasti jatkojalostaa.” Moiset kommentit lämmittäisivät varmasta kenen tahansa muusikon mieltä. Arvio on luettavissa Desibeli.netissä täällä.

Ramopunk-uutiset: 22.12.13:

Surfpunkille neljä tähteä Lammaszinessä

Lammaszinen levyarvostelija Timo Pääkkö ei ole ihan turha heppu levyarvostelijana, kun tietää, että Kimmo Kalaja & Friends kokoonpanon taustalta löytyy oikeasti mies nimeltä Chemo Tomato.

Pääkön mielestä Surfpunk!-levyn biisit ovat, reilusti parempaa keskitasoa kaikin puolin. Varsinainen kuningasbiisi hänen mielestään puuttuu, mutta  hän kehuu Chemon onnistuneen lupauksia herättävästi. Tähtiä levy saa komeasti neljä ja sellaisia kommentteja kuin ”oikein mukava levy ilmauksen positiivisimmassa mahdollisessa  merkityksessä”, ”omassa sarjassaan äärimmäisen hyvin tehtyä tavaraa”. Levyarvion voi käydä lukemassa Lammaszinessa täältä.

Ramopunk-uutiset: 23.3.14:

Surf Rock Music.com Surfpunk!-levystä:

”An amazing CD

by a phenomenal talent”

Amerikkalainen surfiin, garageen ja hot rod-musaan keskittynyt Surf Rock Music antaa kovat kehut Chemo "Kimmo Kalaja" Tomaton Surfpunk! -soololevylle. Tässä muutama sitaatti:

”Kimmo Kalaja is definitely a force to be reckoned with and will someday soon be a household name if his solo CD, Surfpunk!, is any indication”

”One of the ten best surf tunes I've ever heard, period. Words do not do Fire Coral justice”

Surfpunk! has the ability to, once again, make surf mainstream”. Tässä on suora linkki arvosteluun. Kannattaa käydä lukemassa! (23.3.14)

Ramopunk-uutiset: 30.3.14:

Surfpunk!-arvio Big Beat-lehdessä:

"Tekijöidensä näköinen ja hyvä sellainen"

Rockabillyyn, rock & rolliin, rhythm and bluesiin,revival rock & rolliin ja surfmusiikkiin erikoistuneessa Big Beat-lehdessä 12014 oli Janne Örnbergin arvio Chemo ”Kimmo Kalaja” Tomaton Surfpunk! –levystä. Positiiviset arviot irtosi Örnbergilta. Arvostelu ei ole luettavissa netistä, mutta se löytyy nyt Ramopunk.comin Chemo Tomato –osastolta täältä.

Ramopunk-uutiset: 22.6.14:

Surfpunk! -arvio brittiläisessä Pipeline Magazinessa

Alan Taylor arvioi kehujen kera Chemo "Kimmo Kalaja" Tomaton Surfpunk! -levyn brittiläisessä Pipeline Magazine -lehdessä. Arvio on luettavissa Ramopunk.comissa täällä.

 

Kävijälaskuri