www.ramopunk.com

Me Wokkivihannekset

Me Wokkivihannekset-etusivu

Share |

Levyä tehdessä Häkli opetti Otolle twistin salat!

Haastattelussa:

Me Wokkivihannekset

(Minna E - Julkaistu 28.10.12)

Kuvailkaa, millaista musiikki tulevalla levyllä on.

- Levy on kuin Wokit tällä hetkellä: nopeaa kaahausta täydellä energialla ja kuullostaa täysin meikäläisille, kuvailee Eetu.

- Ep:hen verrattuna tässä on triplasti lisää musaa! Silti se ei tunnu liian pitkältä. Kai se on merkkinä siitä, että biisit ovat tarpeeksi erilaisia ja monipuolisia, ramopunkin rajoissa tietty, jatkaa Lauri.

- Tää levy kuullostaa aivan erille kuin EP, mutta silti sieltä löytyvät ne samat elementit kuin EPstä. Jätkien innostus on vain kasvanut ja halu ois tehdä vaikka mitä, mutta se vaatisi osaavien ihmisten apua, Eetu miettii.

- Parasta levyllä onkin sen energian saaminen talteen, Lauri jatkaa.

Nuoret, innokkaat ja lahjakkaat Wokit ovat halunneet kuunnella myös tämän levyn teossa kokeneempien ramopunkkareiden neuvoja. Levyn tuottajana toimi Vandaalien Vesa Häkli ja masteroinnista vastasi puolestaan Himaneksen Perttu Sutinen.

Miten tuottajan kädenjälki näkyy levyllä?

- Häkli vaikutti erityisesti biisien alkutuotannossa. Ehdotti erilaisia muutoksia sävellyksiin, sovituksiin ja sanoihin. Niitä sitten tsekattiin yhdessä ja tulos on levyllä. Häkli piti samalla lankoja käsissään. Äijä piti nuoret junnut aisoissa ja vaati tulosta mutta antoi silti vapaat kädet meille, kertoo Eetu.

Tuliko ensimmäisen pitkäsoiton tekemisessä vastaan sitten jotain yllättävää?

- No ainakin se, kuinka vaikeaa on saada viisi äijää samaan paikkaan samaan aikaan, Eetu sanoo.

- Yllättävää oli myös se, miten helposti itse musa saatiin purkkiin. Valmiilla biiseillä oli suuri vaikutus, Lauri tuumii.

Levyn päätösbiisi on aika yllättävä valinta: Yyteri Twist. Miten se päätyi levylle?

- Ensimmäisen studiopäivän aikana Häkli alkoi vihjailla hyvästä coveri-ideasta, joka tullaan nauhoittamaan seuraavana päivänä. Illalla Häklin johdolla tutustuttiin biisiin tarkemmin ja aamusta pohjat olivat valmiit. Myöhemmin Häkli opetti Otolle kuinka twistiä tanssitaan ja laulutkin saatiin purkkiin. Yyterin twist levyllä on kunnianosoitus levynsuunnittelun aikoihin edesmenneelle Timo Jämsenille. Toiseksi, mikä olisi parempi lopetusbiisi Yyterissä nauhoitetulle levylle, Ville kertoo.

Wokkivihannekset odottavat jännittyneinä ihmisten reaktiota ensimmäisestä pitkäsoitostaan.

- EP sai niin paljon kehuja, että saa nähdä päästäänkö samaan. Uuden levyn myötä olisi tietty hienoa saada lisää nimeä myös skenen ulkopuolella, Lauri kuvailee odotuksiaan.

- Nyt on monta kovan luokan julkaisua samaan aikaan. Samalla toivon, että meidän levy toimis ponnahduslautana erityisesti nuorille rokkenroll hauskan pariin ja voisivat sen avulla innostua lähteä katsomaan livemusiikkia, Eetu toivoo.

Lue myös:

Wokit studiossa

Wokkituottaja Vesa Häkli kertoo, mitä Wokkivihannekset studiossa puuhastelevat...

 

Kävijälaskuri