www.ramopunk.com

Sanktio

Sanktio etusivulle

 

Share |

"Sanktiossa on viisi jäsentä, joista kolme on aika lihavia ja kaks tosi laihaa". 

Kuva Ramopunk.com 10v-synttäreiden keikalta (kuva: Hartza).

Kolme on aika lihavaa ja kaks tosi laihaa julkaisemassa levyä syksyllä:

Haastattelussa Tommi Moilanen

(Julkaistu 1.6.2012)

Miten Sanktion äänitykset Orimattilassa sujui?

- Äänitykset Orimattilassa sujui hyvin. Kitarat ja rummut purkkiin reilussa päivässä ja laulut perään päivässä. Luukkonen kävi seuraavalla viikolla hinkkaamassa bassot ja nekii meni ihan kivuttomasti vajaassa päivässä. Kaheksan rallia nauhotettiin ja niistä seittemän on nyt jo valmiina ja miksattuna odottamassa masterointia.

"Puoliks rakkausmussua ja loput jotain vähän ärhäkämpää"

Alun perin bändi päätti mennä äänittämään levyn loppupuoliskon Orivedelle, mutta tämä suunnitelma peruuntui, miksi?

- No lähinnä se kaatu meidän sisäisiin aikatauluropleemiin. Piti miettii sellasta ratkaisuu, että kaikki pääsis olemaan messissä ja niin, ettei tarviis miettii mitään majoitus juttuja ja niin, että mä voin hoitaa mun päiväduunit samalla. Juho on myös niin perillä meidän musasta ja siitä mitä halutaan, että on jopa luonnollista että se nauhottaa ja miksaa levyn loputkii biisit.

Juho on siis tuo studiomestari Orimattilasta, joka on ollut mukana tekemässä Sanktion viimeisimpiä levyjä. Minkäs takia äänityksiä ei muuten tehty loppuun Orimattilassa, niin kuin nuo edellisetkin?

- Juho meni ja valmistu superäänittäjämiksaaja-ammattimieheks, joten ilmasta studioaikaa ei ollu enää saatavilla.

Uusi äänityspaikka on Kuopion kupeessa Siilinjärvellä oleva Studio 33. Miten tähän päädyitte?

- No se on melkein Kuopiossa, eli voin duunien jälkeen mennä studiolle ja siellä oli sellaset laitteet jotka on Juholle tuttuja ja sen sai vuokrattua suhteellisen edullisesti. Lisäksi jätkät voi nukkuu mun parvekkeella.

Se on kiva, että parvekkeelta löytyy tilaa bändikavereille.

Elokuun alussa taisi olla studiopäivät varattuna. Viisi päivää? Tarkalleen milloin?

- Juu elokuun 8-12 päivä ollaan nauhottaa. Studioaikaa on ruhtinaallisesti lopuille biiseille... yhtä paljon kun kahelle edelliselle levylle yhteensä.

"Neljäätoista ei laiteta, ku se on jo niin öyld njyys"

Montako biisiä on tarkoitus äänittää? Montako tulevalle levylle tulee päätymään?

- Nauhotetaan vielä seitsemän - kahdeksan biisiä eli yhteensä 15-16 joista levylle tulee varmaankin 12-13, neljäätoista ei laiteta, ku se on jo niin öyld njyys.

Mitäs vielä voisi muuta Sanktiosta kertoa?

- No Sanktio on perustettu vuonna 96 ja siinä on viisi jäsentä, joista kolme on aika lihavia ja kaks tosi laihaa. Keikkoja tehään sillon ku niissä on jotai järkee.

Uus levy tulee olemaan puoliks rakkausmussua ja loput jotain vähän ärhäkämpää. Levyn julkasee Killer Records ja jälleen kerran on liikkeellä isot massit. Rami on kiinnittäny lähes koko omaisuutensa tän levyn tiimoilta ja Minna tekee aikakin kolmee duunii, että saatas painettua uusia bändipaitoja ja levyyn värilliset kannet.

Levy tulee muuten taas värivinyylinä ja mukana ceedee. Sit varmaankin tulee myös ihan erillinen painos ceedeenä, koska noi muut myydään loppuun. Sinkkukin tulee kesällä kai...?

Ollaan myös palkattu ihan oma tiedottaja ja radiosetien nuoleskelija. Annetaan sille platina-kortti, jolla se lahjoo meidät radiohin. Sen tiedottajan nimi on Hartza Hani Puppeli Miettinen. Levyn kannet piirtää Juho Juntunen, joka teki aikoinaan meidän ekan sinkun ja levyn kannet.

No niin, siinä tuli faktaa ja fiktiota...  Tietääkö Hartza Miettinen jo uudesta pestistään?

- Kyllä Hartza tietää ja onkii jo katellu vissii itelleen uutta merenranta-asuntoo Tsadista, koska miljoonia on luvassa. Hartza oli jo kuulema hankkinu lemmikki lampaalleen Late Pekonille uuden timanttikaulapannan.

Jokos Juho Juntusella on kansipiirros valmiina? Ja joko levyn nimi on paljastettavissa?

- Ei ole vielä kannet valmiina kun aikaakin on vielä vaikka kuinka, levy tulee pihalle joskus syksyllä. Levyn nimeksi tullee “Lisää paskaa housuun”!

 

Kävijälaskuri