www.ramopunk.com

Pykimät

Pykimät-etusivulle

Ilmainen lounas

Ramopunk-uutisten artikkeleita Pykimien Ilmainen lounas -levystä  

Ramopunk-uutiset 12.8.10:

Pykimiltä levy marraskuussa

Pykimien debyyttilevyn äänityksen lähestyvät loppua. Ensimmäiset levytyssessiot olivat jo tammikuussa ja levy oli "melkein valmis" jo viime keväänä. 

Nyt levy on jo sitten enemmän kuin melkein valmis... mikä tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että homma on paria rumpu- ja triangelisooloa lukuun ottamatta purkissa. "Tai no, pitäähän se miksata, masteroida ...ja nimetä! Ja tehdä taidetta kansiin," listaa Pykimä-Teemu tulevia hommia.

Levyä on äänitelty silloin tällöin useana viikonloppuna. Studiona on toiminut Iskuryhmän Ihmemies-nauhoitteluista tutun Olli Huttusen koti Varkaudessa ja nauhoitukset ovat kuulemma sujuneet leppoisissa merkeissä. 

"On ollut sekä aikataulullinen, että logistinen pakko tehdä silloin tällöin 2-20 tunnin sessioita, välillä pitkäkin tauko, Ollinkin menoista riippuen," Teemu kertoo, "Puolitoista viikkoa sitten vedettiin taustalaulut, en nyt muista mones kerta oli studiossa. Haitanneita asioita ovat toistaiseksi mm. ilmastomuutos, hirmumyrskyt, muutot, sairaudet, musiikilliset erimielisyydet, sovituksellinen kunnianhimo ja rahantekohimottomuus. Ei lainkaan oma syy."

Studiossa on työstetty 16 biisiä, joista levylle pääsee mukaan tusina. "Mukavan nyrjähtäneitäkin slaagereita kuullaan perinteisiin kumartavien ramorallien lisäksi ja ihan uudenlaisia soittimiakin kokeillaan," kuvailee Teemu noita biisejä. 

Julkaisijaa ei levyllä ole, mutta Pykimillä on tarkoitus tarjota sitä muutamalle taholle. Levy on tarkoitus julkaista marraskuun alussa,  "ihan aikuisten oikeesti", lupailee Teemu.

Ramopunk-uutiset 27.10.10:

Pykimiltä debyyttialbumi 6. marraskuuta

Iskuryhmän raunioista syntyneen Pykimien ensimmäinen levy Ilmainen lounas julkaistaan Voimasointu-klubissa Semifinalissa Helsingissä 6. marraskuuta. Julkaisijana on Woimasointu ja jakelusta huolehtii Supersounds. Levyltä löytyy tusina biisiä ja lista näyttää tältä:

Loppu hyvin, kaikki ei
Pakoon vaan
Kyllä vanhuus haisee
Matomies
Siiderivalas
Tuhlaajapoika
Elämämme kesä
Kutosdivariin
Läppäri
Banzai!
Psykoosi
Sanottu on

Bändi on sitä mieltä, että levy "soundaa hyvältä". Bändin kitaristi Teemu kertoo etukäteen, että levyltä voi ramopunkin seasta löytää vähän synkempääkin sointia. Mitä se nyt tarkoittaakaan, sillä synkät sävyt ovat tuttuja monelta bändiltä ja sopivat hyvin alan henkeen. Vähän löytyy kuulemma myös ska:ta, vähän Kauko Röyhkää ja kenties jopa räppihenkeä. Räppiä kuulemma kuitenkin ihan vaan "ajoittain", mikä on lienee ihan hyvä ratkaisu. "Jos haluaa olla ramopuritaani, leuka voi lonksahtaa," miettii Teemu, vaikka Paleface ei levyllä vierailekaan.

Levyjen julkaisuja toisinaan häiritseviä myöhästymisiä ei tässä tapauksessa tarvitse pelätä, sillä levyt ovat olleet bändin hallussa jo huikeat kymmenen päivää ennen julkaisuajankohtaa. 

Pykimien Eppu Normaalin koverointi projekti Normaaliryhmä on tarkoitus jäädyttää Mikkelin Himanes-bileiden keikan jälkeen. "Keskitymme Pykimiin ja keikat on tervetulleita," Teemu toteaa.  Kalenterissa bändillä on keikkaa kaksipäiväisissä Himanesin 20-vuotisbileissä 19.11. BlackOutissa Mikkelissä, Hartzan Birthday Bashissa Vastavirta-klubilla 27.11. ja ensi vuodellekin on jo muutama keikka lisää, mutta missä ja milloin, sitä tietoa ei Ramopunk-uutisille vielä annettu.

 

Kävijälaskuri