www.ramopunk.com

Pykimät

Pykimät-etusivulle

 

Ramopunk-uutiset 29.5.09:

Pykimät ensimmäistä kertaa livenä (kuva: Hartza).

Iskuryhmän raunioilta nousee uusi bändi:

Pykimät – Nyrjähtänyttä ramopunkkia

Neljä hajonneen Iskuryhmän jäsentä, Teemu, Markys, Wepi ja Tuuska ovat pistäneet pystyyn uuden Pykimät -bändin. Iskuryhmän jatkumosta eri nimellä ei ole kyse: ”Pykimät aloittaa Pykiminä, ei jatka Iskuryhmästä,” korostaa Tuuska painokkaasti, joten esim. Iskuryhmän levytetty tuotanto ei bändillä ole ensimmäisenä keikoilla esillä. Uusia biisejäkin on Pykimillä jo valmiina. ”Onhan niitä nelihenkisillä Iskari-keikoilla esitettykin. Mielestämme uusi biisimateriaali rokkaa oikein hyvin,” Teemu pohtii.

Tavallaan Pykimien syntyminen on kestänyt jo vuoden verran soittajanelikon kehitellessä uusia biisejä epätietoisena Iskuryhmän tulevaisuudesta. Jonkinlaisena syntyhetkenä voidaan kuitenkin pitää Ramoviisujen loppukilpailua 23.5.09. ”Eka kertaa soitimme livenä ko. nimellä siellä, olkoonkin, että poikkeuksellisesti triona”.

Pykimät (kuva: Jeke).

Musiikillista linjamuutosta on myös tulossa, jos Pykimiä verrataan Iskuryhmän levytettyyn tuotantoon. ”Pykimät soittaa nyrjähtänyttä ramopunkkia”, toteaa Teemu ja kuvailee nyrjäntäneisyyttä näin:  ”Sointu-, melodia- ja biisirakenteissa pyritänä pikkisen normaaleista poikkeaviin ratkaisuihin, säilyttäen kuitenkin ramopunkin tai vaikkapa No Means No:n tietyn räväkkyyden. Sanoitukset lienevät teräviä tosielämään perustuvia tarinoita jatkossakin.”

Ramopunk-uutiset 29.5.09:

Alku-Pykimät toimi jo 90-luvulla

Pykimät toimi vähän aikaa jo 90-luvulla, silloinkin Iskuryhmän jälkeen ja sen riveistä löytyi  Ramopunk-scenessä tuttuja naamoja, Markys, Pasi, Tuuska, Teemu... Omien biisiensä lisäksi Pykimät soittelivat mm. vanhoja Eppu Normaalia ja Hanson Brotherseja. Keikkoja bändi teki eri lähteiden mukaan jotain parin ja puolen kymmenen väliltä. Jotain aluperäistä Pykimät-tuotantoa löytynee myös Iskuryhmän Ihmemies-levyltä.

 

Kävijälaskuri