www.ramopunk.com

Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

Psykoterapia-etusivulle

Share |

Ramopunk-uutiset 18.4.14:

Psykoterapia:

Kitaristiksi löytyi PsykoEppu

Tommin jätettyä Psykoterapian 9.4. alkoi täydennysmiehen haku bändiin saman tien. Jo muutamaa päivää myöhemmin tuli ensimmäinen yhteydenotto, joka johti koesoittoon 14.4. ja Tommin tilalle oli sen jälkeen värvätty uusi kitaristi Eppu Salolahti, joka nykyään tottelee nimeä PsykoEppu.

”Kun näin ilmoituksen, niin muutaman päivän asiaa mietin ja aluksi hieman epäilin, kun kuuntelin Psykoterapian biisejä, enemmän niin alkoi homma kiinnostaa ihan tosissaan”, kertoo Eppu.

”Eppu kyseli bändistä ja että olisko mahdollista päästä kokeilemaan. Muutamia sanoja siinä vaihdeltiin ja sovittiin koesoitot. Eppu kertoi musataustoistaan ja että on soitellut enimmäkseen metallimusaa. Mulle on aivan sama mitä muissa bändeissä touhuaa, vaikka olis iskelmämies. Hyvin selkeesti kävi ilmi Ramones-pohjaisen musiikin ymmärtäminen ja kyseisen musalajin kuuntelukin. Kertoipa Eppu jopa olleen Psykoterapian ekaa keikkaakin kattomassa Elämä on Punk-bileissä marraskuussa 2011. Äijä tuntui tosi mukavalle ja just sellaiselle iloiselle veikolle, joka osaa myös hymyn hyydyttää tarvittaessa. Psyko-ainesta selkeesti”, kertoo värväyksestä huolehtinut IR-Pasi.

IR-Pasi oli antanut Epulle ennakkotehtäväksi neljän biisiä koesoittoa varten. ”Jännitti aivan helvetisti lähteä kokeilemaan, varsinkin kun en jätkiä entuudestaan tiennyt”, muistelee Eppu, joka oli läksynsä opetellut varsin hyvin ainakin IR-Pasin kommentin perusteella: ”Hitto nehän polkas just käyntiin. Olipa hymy herkässä, kun jäbä klaaras heti muutamat rallit ehkä jopa paremmin kuin minä.”

Testibiisien jälkeen bändi kävi Epun kanssa läpi Psykoterapian keikkasettiä. ”Treenit menivät mukana soitellessa ja tyypit olivat todella mukavia, Todella hyvät fiilikset jäi”, Eppu toteaa.

”Jokainen biisi soitettiin pariin kertaan ja ...hey! Se oli siinä”, kertoo valinnan jo kesken treenejä mielessään tehnyt IR-Pasi, ”Hieman jutustelua ja kerroin Epulle meidän tavan toimia ja mistä on kyse. Bändiin ei tulla soittamaan puolella teholla, vaan sitoutuminen on tärkeää. Kaikki natsas ja olin jo tupakkitauolla päättänyt, että siinä on PsykoEppu. Muodollisesti kysäsin vielä muilta, että mitä mieltä ootte? Otetaanko Eppu messiin ja kuinka ollakaan, kaikki oli täysin yksimielisiä. Hyvä nuori osaava kitaristi, joka haluaa soittaa, niin mitä siinä sitten muuta enää miettimään.”

”Tervetuloa Eppu Psykoterapia-perheeseen. Uskon että meillä tulee huisan hauskaa ja PsykoEppu nähdään ekan kerran livenä jo toukokuussa Semissä Ramoviisuissa. Sitten ruvetaan levynteko puuhiin”, hehkuttelee Pasi.

Takataskussa deathmetallia

Aikaisemmin Eppu on soitellut lähinnä metallibändeissä, joista hän nostaa esille yhden. ”Soittovuosien aikana on tullut useammassa kokoonpanossa vaikutettua mutta vain yksi, Kruor on oikeasti mainitsemisen arvoinen. Bändi soittaa alavireistä deathmetallia vanhan liiton hengessä.
Mulla taitaa tulla kohta seitsemän vuotta täyteen tuossa orkesterissa. Viimeiset pari vuotta ovat olleet hieman hiljaisempia, mutta rytinällä tullaan takaisin.”

Kruor on julkaissut yhden cd-pitkäsoiton 2011 ja toinen levy on suunnitteilla: ”Seuraavan levyn materiaali on hieman vanhaa raaempaa ja monimutkaisempaa. Alkuperäinen suunnitelma oli julkaista levy viime kesänä, mutta sitten vaihtui rumpali ja basisti. Uuden suunnitelman mukaan levy on tulossa vuoden loppuun mennessä. Kaikki nauhoitetaan itse ja omilla kamppeilla. Tuttu kaveri hoitaa miksauksen ja masteroinnin.” Bändin musiikkiin voi käydä tutustumassa osoitteessa www.kruor.webs.com

Ensimmäisenä musiikkimuistona Luumäkien c-kasetti

Vaikka Eppu on metallin soittoon ollut kallellaan, niin punk-taustaakin löytyy. Kiinnostusta ja biisejäkin olisi ollut omaan punkbändiin, mutta bändiviritelmät ovat kaatuneet aikaisemmin rumpalin ja/tai laulajan puutteeseen.

”Punk on mulle ollut musiikillisessa mielessä aivan helvetin tärkeä vaikuttaja, itse asiassa ensimmäinen muisto joka liittyy musiikkiin on Ne Luumäkien c-kassu, jota kuuntelin penskana. Samaisen valkean c-kassun omistan muuten vieläkin”, toteaa Eppu. Ramopunk-skeneen hän on tutustunut lähemmin lähinnä Kuopion mittakaavassa ja Elämä on Punk- tapahtumien kautta. ”Toki Pojat, Ne luupojat Surf, Luonteri Surf, Kakkis ja Pää kii ovat uudempina tulleet esille ja niitä on huudatettu hartaudella.”

Nyt Eppu pääsee jatkossa kitaroimaan enemmän tai vähemmän tuo ensimmäisen musiikillisen muistonsa tahdissa. Ensiesiintyminen ramopunk-jengille tulee olemaan Ramoviisuissa 16. toukokuuta Helsingissä. ”Odotan innolla mitä tuleman pitää, tästä se lähtee”, pohtii Eppu.

 

 

Kävijälaskuri