www.ramopunk.com

Neljäs Tuoppi

Haastattelussa Archie:

"Keskitemponen akuankkapunk ei ole meidän juttu"

Julkaistu 19.1.11

Lahden suunnalta kuuluu mukavia. Monroes-yhtyeestä monelle ramopunkkia vähän tarkemmin seuranneelle tuttu Archie on pistänyt pystyyn uuden Neljäs Tuoppi -nimisen ramopunk-bändin. Siinä määrin mielenkiintoinen tapaus, että siitä piti heti kysellä lisää...

-M!ka-

PS. Jos Monroes ei ole ennestään tuttu yhtye, niin siitä löytyy asiaa Ramopunk.comin Monroes-osiossa täällä.

Share |

Archie soolokeikalla Hartza's Birthday Bash-bileissä 27.11.2010 (kuva M!ka).

Milloin Neljäs Tuoppi on perustettu?

- Bändi on perustettu Vastavirta-klubilla Hartzan viime synttäribileiden yhteydessä.

Ketä bändissä soittaa?

- Bändissä soittaa Jermu: kitara, Eetu: laulu, basso Archie: kitara, laulu ja Jere: rummut. Eetu hoitaa pääasiallisesti laulun ja mä pyrin jodlaamaan taustoja.

Soittajien mahdollisia muita yhteyksiä punkkiin voisit vähän esitellä...

Eetu ja Jere on soittanut yhdessä joskus sen nimisessä bändissä kun Ladykiller. Lisäksi kaikilla on ollut kaikkia muitakin pikkubändejä erilaisten reenikämppien hämyissä. Mulla nyt on edelleen tuo The Prostidudes ja menneisyydestä löytyy tietenkin myös Monroes ja My Nasty.

"Tarkasti, nopeasti, suoraan ja melodisesti niin kuin Ne Luumäet parhaimmillaan"

Neljäs Tuoppi on varmaan sinun perustama bändi?

- No oikeestaan mun ja Eetun. Eetu ehdotti, että pitäiskö sitä mennä soittelemaan joskus vähän ramopunkkia ja mun mielestä se oli hyvä idea.

Mikä innosti perustamaan ramopunk-bändin?

- Onhan se ollut jo pitkään mielessä, mutta nyt asia lähti eteenpäin kun oikeat tyypit osui oikeaan paikkaan. Lopulta bändinperustamispalaveri kesti minuutin ja meni suunnilleen näin:

Eetu: Archie tossa on Jermu ja se on soittaja ja ramopunkkari..
Archie: Ok. Mitä sä soitat?
Jermu: Kitaraa..
Archie: Selvä. Ota sä kitara, mä otan toisen, Eetu rupee vetää bassoa.. Tunteeks kukaan ketää hyvää rumpalia?
Eetu: No Jere mun entisestä bändistä on aika kova, mä voin kysyy sitä huomenna.
Jermu: Mikä me laitetaan bändin nimeks?
Archie: ...Neljäs Tuoppi!

Se oli helppoa niinkuin Heko sanoisi.

"Lyhyttä, nopeaa ja tarttuu kun purkka perseeseen"

Mitä biisejä Monroesin tuotannosta on päässyt mukaan?

- Toistaiseksi diskattu ramoviisu Sanna ja Sä puhuit sateenkaarelle. Ehkä niitä vielä jotain muitakin tulee harjoiteltua, mutta lähtökohtaisesti yritetään kuitenkin tehdä uusia biisejä.

Mites paljon omia biisejä on jo koossa?

- Onhan niitä muutama. Toistaiseksi ne on Eetun käsialaa. Varsinkin sellanen biisi kun Lennokkiliimaa on kova. Siinä on kaikki palikat joita hyvä ramobiisi vaatii. Lyhyt, nopea ja tarttuu kun purkka perseeseen.

On mullakin pari biisiä valmiina, mutta niitä ei ole vielä päästy treenaamaan kun ei ole sanoja. En ole tehnyt moneen vuoteen sanoja suomeksi niin lyriikoiden teko on lähtenyt vähän takkuillen käyntiin. 

Omien uusien ja vanhojen Monroes -biisien lisäksi ollaan harjoiteltu sellasen kalifornialaisen ramopunk-bändin kun Groovie Ghouliesin The Highway Man. Siihen olisi tarkoitus vääntää käännös. Ne Luumäet -covereita  tullaan varmasti myös harjoittelemaan.

"Pullanmurut lähtee aika monen jätkän rinnuksilta, kun me soitetaan"

Milloin bändi nähdään keikoilla?

Kunhan saadaan tarpeeksi biisejä esityskuntoon ja setti niin tiukaksi, että sitä kehtaa lähteä esittämään yleisölle. Onneksi kasassa kuitenkin hyviä ja kokeneita soittajia, että paketti saadaan varmaan kevään mittaan kasaan.

Meillä kaikilla on kuitenkin omat kiireemme joten mitään keikkajyrää meistä ei tule. Pikemminkin niin, että laatu korvaa määrän. Ramopunkbileisiin ja vastaaviin tullaan pyydettäessä jos päivämäärät natsaa.

Muutamien treenien perusteella uskallan luvata, että pullanmurut lähtee aika monen jätkän rinnuksilta, kun me soitetaan. Tarkotus on vetää tarkasti, nopeasti, suoraan ja melodisesti niin kuin Ne Luumäet parhaimmillaan. Keskitemponen akuankkapunk ei ole meidän juttu.

Oletteko suunnitelleet jo jotain levyn tekoa tai edes jakeluun tulevan demon tekemistä?

Ollaan suunniteltu, että mennään nauhoittamaan joitain biisejä kun löydetään kalentereista yhteista aikaa ja saadaan valmiiksi tarpeeksi kovaa materiaalia. Eetun jollain kaverilla on kotistudio ja sinne mennään jossain vaiheessa kevättä mäiskimään. Jos tänä vuonna järjestetään esim. Ramoviisut niin eiköhän me niihin osallistuta ainakin ja sinnehän pitää olla biisejä nauhalla.

Milloinkas bändille ilmestyy nettisivut? MySpaceenhan se onnistuisi helpostikin.

Me ei olla ehditty miettiä vielä noin pitkälle, mutta Myspace-sivut tulee luonnollisesti heti kun saadaan nauhoitettua jotain materiaalia. Kaikki aikanaan sitten kun aika on kypsä.

 
 
 

Kävijälaskuri