www.ramopunk.com

Monroes

Monroes-etusivu

Share |

Ramopunk-uutiset 17.12.2007:

Monroes Häiriköiden lämppäriksi

Vuosina 2002-2004 Monroes ja Monroe54 nimillä toiminut lahtelainen ramopunkretkue toimii Häiriköiden lämppärinä Torvessa Lahdessa 12.9.08. Viimeksi Monroes nähtiin pari vuotta hajoamisensa jälkeen Ramopunk-piknikillä 2006, missä päästiin todistamaan bändin toista hajoamista kesken keikan, joka ei oikeastaan ollut keikka sanan varsinaisessa merkityksessä. Tuosta kakofonisesta, mutta viihdyttävästä performanssista kannattaa käydä lukaisemassa tarkkakuvaus toisaalta Monroes-osiosta täältä

Tällä kertaa Monroes on päättänyt treenata keikkaan ihan tosissaan ja aikaakin on kuukausikaupalla. Ennustaisin, että tulossa on hyvin viihdyttävä keikka, tavalla tai toisella. 

Miten tämä "ramopunkin Sleepy Sleepers" sitten päätyi kasaantumaan jälleen lavalle...

Monroesin vuoden 2006 Ramopunk-piknikin "keikan" loppuhetkiä  (kuva: M!ka)

Comeback 2008

Väärin ja kovaa, vielä kerran?

Eipä tiennyt Harza kuinka hänen näennäisen mitätön ja tahaton nousuhumalainen tarjous vaikuttaisi neljän ihmisen elämään. Hartza kysyi Archielta olisiko hän valmis vielä kerran valmis kaivamaan Monroes merkkisen laulu- ja soitinyhtyeen luurangon haudasta, pyyhkimään pölyt sen päältä ja asettamaan sen Torveen näytille Häiriköiden lämmittelijänä syyskuussa 2008.

Aikaa olisi runsaasti, joten Archie oli heti mukana, mutta olisiko muut Monroet valmiit unohtamaan omat arkirutiininsa, palaamaan bändikämpälle juomaan ruskaa, sekä soittamaan väärin ja kovaa? Oli syytä suorittaa numerovalintoja ja tehdä soittokierros.

Ensimmäisenä vuorossa oli Antsa. Nuori insinööriopiskelija, joka oli lopettanut kitaransoiton jo kahdesti. Ensin epäonnistuneen poikkitaiteellisen, humalaisen ja pierunhajuisen alastonesiintymisen jälkeen Heinolassa, ja toisen kerran Ramopiknikillä 2006 saatuaan potkut kakofonisesta Monroes-performanssista kesken keikan. Vieläkö tämä nuori porvari jaksaisi kiinnostua pienten ihmisten asioista ja ilmestyä Torveen soittamaan. Ei hätää, Antsa lupasi tulla ja iloitsi, että kerrankin on kunnolla aikaa harjoitella keikkaa varten. Hän tosin painotti, että toivottavasti ensimmäiset harjoitukset ei ole päivä ennen keikkaa ja toiset soundchekissä.

Seuraavana vuorossa oli "Lahden Cisse Häkkinen" Long Tall. Mies joka oli jo vuosia sitten vaihtanut ramopunkin hard rockiin ja Ne Luumäet Peer Güntiin. Suostuisiko hän riisumaan teräväkärkiset käärmeennahka buutsinsa jalastaan ja kaivamaan Converset kaapista? Pienen epäröinnin ja Ramopiknik-aiheisen päivittelyn jälkeen hän sanoi olevansa mukana sillä ehdolla, että asiat hoidettaisiin kerrankin kunnolla, eikä mentäisi aina perse edellä puuhun.

Viimeisimpänä ja vaikeimpana vuorossa oli Banjo. Mies joka nykyisin on sitä mieltä, että kaikki muu paitsi jazz on turhaa. Hän oli vaihtanut Before The Dawnin Euroopan kiertueet ja energiset Hard Core keikat perhe-elämään ja keskittyi kasvattamaan tytärtään. Tuskin häntä enää kiinnostaisivat ramosaunan löylyt ja muut epämusikaaliset haihattelut. Pelko pois. Banjo ilmoitti, että jos kaikki muut on mukana, niin hänkin on ja kyseli heti perään, koska olisivat ensimmäiset harjoitukset.

Koko hullu remmi siis suostui paluukeikkaan. Kaikki neljä astuisivat samaan huoneeseen yli neljään vuoden tauon jälkeen ja vielä soittimet kädessä. Monroesin toimiessa aktiivisena poikien yksi tavoitteista ja haaveista oli päästä Torveen soittamaan, mutta se ei koskaan toteutunut. Nyt olisi viimein aika korjata tuo virhe. Ja miten Monroet tällä kertaa tyrii, selviää syyskuussa 2008, kun Hartza saa taas kerran bileet pystyyn ja ramokansan yhteen.

Ja sitä odotellessa kaikki voivat käydä fiilistelemässä Monroesin musiikkia bändin Myspace-sivulla täällä. Tulevalla keikalla tullaan kuulemaan ainakin ensi kertaa livenä dopingista kärähtänyt ramoviisu Sanna, sekä pari uutta iskusävelmää, joista Darra Sunnuntai niminen teos on jo valmiina. 

Onneksi Monroesilla on aikaa harjoitella vielä yli 9 kuukautta.

 

Kävijälaskuri