www.ramopunk.com

Monroes

Monroes-etusivu

Share |

Comeback mahalasku -06

Monroesin keikka Ramopunk-piknikillä 23.7. 2006 on epäilemättä huonoin keikka mitä olen koskaan nähnyt. Samalla se on myös yksi parhaimmista ja epäilemättä hauskin keikka mitä olen livenä nähnyt.

Jo heti keikan alussa oli haistettavissa, että tästä tulee jotain ennalta suunnittelematonta ja poikkeavaa. Päätin jo ensimmäisen biisin aikana tallentaa tapahtuman muistiini ja kameran muistiin niin hyvin kun vain pystyisin.

Ja vaikka heti alussa osasin jo hupaisaa fiaskoa odottaakin, niin kyllä bändi silti onnistui yllättämään täysillä. Keikan aikana se ei nimittäin saanut soitettua yhtään biisiä kunnialla loppuun ja koko bändi hajosi keikan aikana...

...ja kaiken Monroesin munailun jälkeen Achiessa oli vielä puhtia ja asennetta vetää perään hieno soolokeikka.

-M!ka-

Sisällysluettelo:

M!ka: Monroes-performanssi: Punkrock-kakofoniaa

M!ka: Archie Monroe pelastaa pisteet kotiin

Archie Monroe: Kaikki mennyt ihan putkeen...

Biisilistat

 

M!ka:

Monroes-performanssi:

Punkrock-kakofoniaa

Odotin suurella mielenkiinnolla Monroesin piknik-keikkaa. Pari vuotta sitten ensimmäisellä Ramopunk-piknikillä bändin laulaja Archie Monroe ihastutti yleisöä välittömällä sooloesityksellään ja nyt odottelin ennalta jotain saman suuntaista. Monroesin jäsenten juhlahumua piknikin alkupuolella seuraillessani heräsi kyllä vähän epäilys, että aikooko lahtelaisryhmä vielä muka esiintyäkin täällä...

Epäilyksistäni huolimatta bändi sitten lopulta nousi lavalle, vaikka alkuunsa joku soittajista taisi olla hukassa. Basistia väsytti jo keikan alussa ankarasti ja hän istahti soittamaan lavan sivussa olevalle penkille.

 "Voiko joku soittaa noin huonosti?"

Jonkinmoisen pienen härdellin jälkeen kukin sitten löysi itsensä, soittimensa ja  paikkansa ja lavalta alkoi kuulua epämääristä "soittoa". Välillä soitto taisi vähän katkeilla, aloiteltiin ehkä alusta uudelleen, kuului manailua ja ohjeita jaeltiin. Ilmeisesti soittajat soittelivat vähän eri biisejä, tai ainakin se siltä kuulosti. Joku yleisössä ihmettelikin, että "voiko joku soittaa noin huonosti?"

 "painu nyt vittuun sieltä"

Kenkää saanut rumpali (vas.)  selventää vielä yleisölle omaa näkemystään...  (kuva M!ka).

Ensimmäinen biisi päättyi jotenkin sekavasti, tai ehkä se jäi kesken, kun Archie käski rumpalia häipymään lavalta. Rumpalilla oli kuitenkin soittofiilis päällä, eikä herra meinannut suostua siirtymään katsomoon. Useiden "painu nyt vittuun sieltä" -kehotusten jälkeen hän lopulta suostui poistumaan lavalta, koukaten tosin mikrofonin kautta antamassa vielä viimeisen kommentin yleisölle.

Monroesin keikan kääntyminen koomiseksi performanssiksi alkoi olla jo aika ilmiselvää ja oli hupaisaa seurailla mitä seuraavaksi tapahtuisi...

Monroes lavalla esittämässä toista "biisiään". Basisti (vas.) alkaa olla jo aika väsynyt

(kuva: M!ka).

Kun rumpalista oli päästy, Monroes jatkoi triona, mutta edelleen kakofonisissa merkeissä. Basisti alkoi olla nyt jo todella väsynyt. Sitten hajosikin Archien kitara. Kitaristi luovutti kitaran Archielle ja basisti basson kitaristille ja ankaran keikan uuvuttama basisti sai kenkää lavalta. Yleisöllä oli hauskaa.

Teknisiä ongelmia. Kitara taitaa olla rikki. Taustalla basistia väsyttää yhä enemmän  

(kuva: M!ka).

Basisti poistuu ilman vastaväitteitä (kuva: M!ka).

Kun basisti oli valunut alas lavalta, päästiin aloittelemaan kolmatta "biisiä". Rumpujen taakse oli ilmestynyt Luonteri Surfista ja Ayshire-levyistä tuttu Manne. Tällä kolmikolla edettiin yhden biisin verran. Nyt soi jo rummut huomattavasti paremmin, mutta ilmeisesti eri tahtiin, kuin muu yhtye ja Mannekin sai kenkää lavalta. Bassoon siirtynyt kitaristi totesi jossain välissä: "Vittu, tää on huonompaa kuin karaoke" ja oli enemmän kuin oikeassa, mutta oli  tämä kyllä tuhat kertaa karaokea hauskempaa!

"Vittu, tää on huonompaa kuin karaoke"

Bassoon siirtynyt kitaristi (vas.) : "Vittu, tää on huonompaa kuin karaoke".

Taustalla rummuissa yhden biisin jälkeen lavalta pois ajettu Manne (kuva: M!ka).

Kun Manne oli poistunut, alkoi väki taas Archien vastaväitteistä huolimatta lisääntyä lavalla. Alkuperäinen rumpali palasi takaisin ja kolme ihan uutta kaveria ilmaantui taustalaulajiksi. Tässä vaiheessa kitaristi päätti luopua kokonaan soittamisesta ja liittyi taustalaulajiin. 

Tällä kokoonpanolla edettiin kai yhden järkyttävän kakofonisen biisin verran. Lopputulos oli niin surkea, että Archie alkoi ajaa koko porukaa pois lavalta: "Menkää nyt vittuun siitä kaikki!"

Useimmat lavalla olleet  näyttivät ymmärtävän poistua takaisin yleisön joukkoon, mutta yksi sitkeä taustalaulaja jäi ehdotellen, että "vedetään Archie kahestaan".

"Menkää nyt vittuun siitä kaikki!"

Archien vastaväitteistä huolimatta väki alkoi taas lisääntyä lavalla... (kuva: M!ka)

Tiesin, että Archiesta irtoaisi parempaakin ja ehdotin, että hän soittaisi Monroesin Moottorisahamurhaaja-biisin yksin trubaduurimeiningillä.

...ja kun viimeinenkin taustalaulaja oli poistunut lavalta "Vittu, mä vedin ihan hyvin!" -kommenttiensa kera, Monroes-performanssi oli päättynyt ilman yhtään kelvollista musiikillista suoritusta. Archie Monroen soolokeikka pääsi alkamaan.

M!ka

"Vittu, mä vedin ihan hyvin!"

Sitkeinkin taustalaulaja poistuu protestoiden lavalta: "Vittu, mä vedin ihan hyvin!"

Monroes-performanssi on päättynyt ja Archie Monroen soolokeikka voi alkaa...   

(kuva: M!ka).

M!ka:

Archie Monroe pelastaa pisteet kotiin

Archie Monroe (kuva: M!ka).

Koomisen Monroes-keikan loputtua, Archie aloitti ehdottamallani Moottorisahamurhaaja -biisillä ja nyt kun bändi oli saanut kenkää lavalta, esiintyminen sujui hienosti. Luulisi, että Monroesin esityksen kaltaisen munailun jälkeen ei kaverissa olisi enää puhtia ja asennetta jäljellä, mutta kyllä kaverista löytyi molempia!

Yleisö alkoi taas kiinnostua lavan tapahtumista ihan musiikillisestikin. Nyt kun Archie oli saatu kunnolla vauhtiin ja tarjosin ensimmäisen biisin jälkeen soitettavaksi Kati on teologia. Hauska Monroes-biisi sekin. Äskeisestä sekoilumeiningistä ei ollut enää jälkeäkään ja Archien rento ja  ujostelematon esiintyminen toimi hyvin, eikä hänellä ollut mitään kiirettä pois lavalta.

Kolmantena biisinä hän soitti Niiden Luumäkien Ramones-käännöksen Maailman valloitus ja onnistui innostamaan yleisön mukaan yhteislauluun. Muistaakseni Archie esitti myös Leena on liimanhaistaja -biisin ja viimeinen biisi oli Sä puhuit sateenkaarelle, joka on Archien tekemä cover Ramonesin She Talks to Rainbowsta.

Jos Monroesin keikka kääntyikin surkuhupaisaksi performanssiksi, "Bändistä" eroon päässyt Archie esitti mies ja kitara -meiningillä tyylikkään punkasenne-esityksen, jolle voi antaa täydet pisteet. Hyvä Archie!

M!ka

 

Archie Monroe:

Kaikki mennyt ihan putkeen...

No.. Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua...

Monroesin keikka oli aika Sliipparit/Eläkeläiset kamaa. Tai ainakin bändin yhteenlaskettu promille määrä oli... 

Alunalkaehan oli puhe, että minä, Antsa ja Long Tall (Monroesin kitaristi, kitaristi ja basisti) vedettäisiin Moottorisahamurhaaja, Kati on teologi, Sä puhuit sateenkaarelle, Leena on liimanhaistaja ja Maailmanvalloitus silleen ihan iisisti unplugged meiningillä...(Rumpalimme Aatu ei päässyt mukaan reissuun vaikka aluksi niin olikin puhe).

Kaikki nyt ei kuitenkaan mennyt ihan putkeen... 

Kun lopulta oltiin arvottu kitarat kaikille soittajille käteen, niin lavan suunnalta alkoi kuulua jonkin sortin meteliä. Eka biisi kahlattiin jotenkin läpi ja lavalla oli futisjoukkueellisen verran porukkaa ja Pekka soitti rumpuja epätahtiin. 

Ekan biisin jälkeen Long Tall tajusi, että kun on ison pullon verran tutustunut Tapio-viinan hienouksiin, niin basso ei vain enää soi, varsinkaan kun ei muista biisejä. Eli Long Tall jätti pelikentän vapaaehtoisesti...  ja muita piti pyytää. Tosin tilanne oli sen verran sekava, etten ole ihan varma mitä oikein tapahtui, mutta kenkää tuli koko laumalle. Tai ei niitä kukaan sinne ollu pyytäny 

...ja sitte hajos kitara...

Näillä vaiheilla M!ka pyysi vetämään "hittibiisin" eli Moottorisahan kotiin trubaduurina. Moottorisahan lisäksi mä soitin... tai sanotaanko, että tulkitsin kitaran säestyksellä vielä pari laulua, muistaakseni aikalailla noi edellä mainitut biisit.

Keikan jälkeen tulikin sitten aika mennä tirsamaahan katsomaan unia. Myöhemmin illalla The Odorants-basisti Murkku kehui performanssia ja kertoi sen olleen hauskinta huumoria pitkään aikaan. Tovottavasti muutkin ajattelevat niin. Harvoin näkee yhtyettä jonka jäsenet erotetaan kesken keikan.

Kiitos ja anteeks!

Ps. Piknikillä oli kivaa ja kiitokset kaikille yhteislauluun osallistuneille..

Archie Monroe (Monroes)

 

Biisilistat:

Monroes:

Bändi ei onnistunut esittämään yhtään kunnon biisiä, mutta sen sijaan nähtiin hauska performanssi, jossa koko bändi sai kenkää lavalta laulaja Archie Monroe onnistui lopulta esiintymään hyvin itsekseen.

Archie Monroe:

Moottorisahamurhaaja

Kati on Teologi

Maailman valloitus

Leena on liimanhaistaja

Sä puhuit sateenkaarelle

 

Kävijälaskuri