www.ramopunk.com

KRETIINIT

Kretiinit-etusivu

Kretiinit - Huoleton elämä

JP Kretiini kommentoi Huoleton elämä-levyn biisejä

 

 

Lumipallo Pop

Biisi tuli mieleen, missäpäs muualla kuin talvella pakkasella. Ei tänäänkään ollut kuin -27c. Mielestäni hyvä biisi, kertsi varsinkin, mukava soitella ja lauleskella. Biisi liukuu hyvin eteenpäin.

 

Musta tuntuu siltä

Biisi on rakennettu sanojen: Musta tuntuu siltä ettei tunnu hyvältä! ympärille. Alussa kerrotaan maailman nykytilasta. Jottei liikaa kapinoida, toisessa säkeistössä valitetaan jo selkäkipua. Ytimekäs biisi. Pari laina sointua Ramonekselta. Ei mielestäni liian punk!

 

Rantaan

”Santaan menee Pojat, rantaan” Vähän hitaampi biisi joka on soitettu myös 50 v. bileissä. Basistina oli nainen. Biisi, jossa on soinnut käännetty väärinpäin. Tasapaksu biisi.

 

AMK

Kertoo ammattikorkeakoulun nykytilasta joka on oikeasti perseestä. Pakko oli tehdä edes jotain. Sanat on kirjoitettu tunnilla. Kuuluu biiseihin mistä en juuri tykkää henk koht, mutta kehuja siitäkin on tullut. Hyvät sanat ja soinnut mutta en tykkää soitella tai laulaa. Sami ja Joke kyllä tykkäävät.

 

Onni kasvaa suuremmaks

Onni voi kasvaa suuremmaksi, onni joskus potkii. Mielestäni levyn paras biisi. Hyvä riffi. Monet ihmiset sanovat Apulanta-lauluksi.

 

Veli on Rumpali

Taaskaan kaikkien ei tarvitse tai kannata laulaa Mä uskon ufoihin. Broidi on humanoidi, veli on rumpali. Sanat ovat hyvät ja todelliset.

 

Vasenkätinen

Ikuinen vaiva vasenkätisestä rumpalista. Jos joku ei vielä sitä tiedä, niin joudumme joka keikalla kääntää rummut väärinpäin, jos on muita bändejä koska meillä on siis vasenkätinen rumpali. Suomen A-maajoukkue kuulemma tarvitsee häntä...
”Ei tarvitse paljon järjestelyä kuhan soitamme ensimmäisenä tai viimeisenä”. Näihän se menee. Eli jos soitetaan yhteiskeikalla keskivaiheilla, rummut pitää kääntää moneen kertaan. Helpompi jos soitetaan siis ensimmäisenä tai viimeisenä. Tai sitten me ollaan niin paskoja ja soitetaan aina ekana. Biisi kuulosti levyllä yllättävän hyvältä.

 

Rakas kitarani

Mun rakas ei ole ruma vaikka sillä on pitkä kaula ja kuusi kieltä. Studiossa meinas mennä vit**ks soittaminen kun miksaaja rupes nauramaan sanoille. Törkeetä. Biisi on aika hyvä sanoista, soinnusta ja sovituksista mutta laulu olisi pitänyt laulaa paremmin. Lupaan livenä laulaa paremmin entä studiossa...

 

Huoleton elämä

Joken biisi. Joke näköjään ottaa varmanpäälle biisien teoissa. Bodarit ja Huoleton elämä ovat helvetin hyviä biisejä. Levyssä hieman soundit katoaa, mutta ei merkittävästi. Livenä toimii, vapautunut tunnelma kuin ei ole tarvinnut laulaa, tähän asti. Todella hyvät sanat.

 

Neljä vuodenaikaa

Durango 95. Keikan aloitus biisi. Vauhdikas ja iloinen biisi.

 

Vahingoniloinen

Kreatiinit EP:ltä. Lyhyt ja ytimekäs biisi. Ensimmäinen biisi minkä tein.

 

Bodarit

Joken biisi. Kreatiinit EP:ltä. Hyvä urheilubiisi ja onneksi olen kehunut Nätti-Jussia nätiksi.