Hevikorolla

  HeviKorolla-etusivu

Desipeli.netin arvio Kotipolttosesta

Julkaistu Desipeli.netissä 3.5.04

 

HeviKorolla: Kotipolttonen

Arvostelija: Mika Roth

Arvio: * *

Vai että kaksitoista biisiä tungettuna 22 minuuttiin? Punkissa saadaan tosiaan asiat kiteytettyä pieneen tilaan. Tämä  Hämeenlinnalainen retkue joka kutsuu itseään ”ActionRamoHiihtoPunkRock” ryhmäksi perustettiin syksyllä 2003. Bändi uskoo musiikissaan siihen kaikkein suorimpaan ja perinteisimpään toteutukseen yhdistäen vaivattomasti Ne Luumäet Klamydian kautta Ramonesiin. Laulukielenä toimii suomi ja sanoitukset ovat täynnä välillä hyvinkin kyseenalaista huumoria.

Kun viisikosta löytyy kaksi kitaristia ja laulusta oman osuutensa hoitavat kaikki muut paitsi rumpali on metakka paikoin jo melkoinen, yrityksen ollessa yleensä vielä kovempi. Pääasiallinen vokalisti Helvetin Koira omaa mukiinmenevän äänen ja tarvittavasti kredibiliteettiä jotta äijän möykkä ei kaadu vitsiksi. Runsaiden mutta ainoastaan sopivan runsaiden kitaroiden takaa löytyy mystinen kaksikko Dx Mangels ja Mr. Subwoofer, joista ainakin toinen osaa ihan oikeasti soittaa. Parhaiten talkoissa selviytyy rytmiryhmä jossa rumpupallilla istuu Coupe Furdice ja basson varresta tapaa Stevie Wunderbaumin (okei, okei onhan noi nimet aika hauskoja).

Tarkemmassa kuuntelussa paljastuu hitaasti mutta sitäkin varmemmin että kyseessä on jotain muutakin kuin vain jälleen yksi valokopio jo aikoja sitten parhaat päivänsä nähneistä esikuvista. Joidenkin kappaleiden runkoina on ihan A-luokan riffejä ja melodioita jotka alkavat pyöriä nupissa aivan arvaamatta. Myös sanoitukset sisältävät joitain todella oivallisia ideoita vaikka kieli poskella suurin osa lyriikoista onkin tehty. Todellinen koetus koittaa kun bändi aikanaan lykkää ulos seuraavan levynsä sillä vielä nyt linja on paikoin todella poukkoileva ja epätasainen. Runsaampi käyttö suositeltavaa yhdessä viikonlopun virta-avaimen kanssa, jolloin tästä saa takuulla irti eniten.