www.ramopunk.com

Blitzkrieg Boys

Blitzkrieg Boys-etusivu

Share |

Teemu Berman, Bullshit Recorsd. Tunnettu myös erinäisistä punkorkestereita, jotka eivät mahdu tähän kuvatekstiin, mutta ovat silti hyviä.

Levymoguli Teemu Bergman 

ja Blitzkrieg Boys

(Julkaistu 17.4.13)

Blitzkrieg Boysin ensimmäisen ep:n uudelleen julkaisun alkuunpanija Teemu Bergman kertoo, miten tuli sekaantuneeksi levyn julkaisuun ja omasta suhteestaan ko. levyyn. Tässä yhteydessähän hän on nimenomaan levyn osajulkaisijana toimivan Rock&Roll Bullshit Recorsd -levy-yhtiön levymoguli...

Killer Records ja sinun levylafka Bullshit Recorsd on julkaisemassa Blitzkrieg Boysin ekaa ep:tä uusiksi. Joskus Punk in Finlandissa taisit vaatia, että jonkun pitäisi levy julkaista uusiksi ja sitä kautta olit sitten koko hankkeen alkuunpanija… vai miten se alku nyt oikein menikään?

Teemu: Joo, ehkä jotenkin näin se meni. Olisihan sitä tullut julkaistua vaikka mitä muutakin hauskaa, mutta kun tuo rahahan se on ikuisena ongelmana.

Killerin Ramihan nyt tällä kertaa on tehnyt kaiken työn ja mä oon lähinnä lonksuttanut leukojani baarissa, netissä ja keikoilla että "pitäisi tehdä sitä ja pitäisi tehdä tätä", tiedät varmaan kuvion...

eikä mulla tälläkään hetkellä ole rahaa, vuokratkin on ties kuinka pitkältä ajalta rästissä jne, semmoista se on kun juo kaljaa ja soittaa punkkia "työkseen", hehe. Mutta toivotaan että Ramilla on rahaa, että saadaan levyt lunastettua. Tai sitten mitää mennä kirveen kanssa Stupidon toimistolle "pyytämään vähän kottia". Tai laittaa osa levykokoelmasta lihoiksi, vitustakos näistä tietää. Mutta levy on jo painossa/tulossa ja koelevyt kuulostivat hyvältä. Kannethan on varmaan helvetin rumat mutta niinhän ne oli siinä alkuperäisessäkin, hehe.

"Kannethan on varmaan helvetin rumat,

mutta niinhän ne oli siinä alkuperäisessäkin"

Oliko sinulla alun perin ajatuksena lähteä levyn julkaisuun mukaan ja miten Killer löytyy kumppaniksi?

Teemu: No miten nää jutut nyt aina hoidetaan… Oltiin kännissä baarissa ja alettiin örisemään miten loistava levy tuo on… Rami, toisin kuin minä, pistikin sitten pallon oikeen isolla vaihteella pyörimään. Mutta Ramihan tuntee bändin tyypit ja alkuperäisen julkaisijan toisin kuin minä, että olihan se tietty luontevampaakin.

Mites käytännön järjestelyt Killerin kanssa toimivat?

Teemu: Helvetin hyvin, se tekee kaiken ja mun ei tartte tehdä mitään, hehe.

"Ennen kaikkea helvetin hyvä

melodinen punkrock-levy"

Ep:n alkuperäisestä julkaisusta tulee sopivasti tänä vuonna täyteen 25 vuotta. Onko se sattumaa vai yksi syy uusintajulkaisulle?

Teemu: Sori mä tiedän, että sä rakastat pitkiä vastauksia mutta vastaus on silti: Ei olla edes ajateltu moista, ihan sattumaa se vaan on. Aika kuluu, hampaat tippuu, haima viheltää ja vaippojen hankkiminen lienee kohta ajankohtaista.

Mites tuota ep:tä luonnehtisit? Miksi se on uusintajulkaisunsa ansainnut?

Teemu: Se on vaan niin saatanan hyvä levy. Tilasin jostain 20 vuotta sitten ja siitä lähtien mulla on se ollut & se on tiuhaan pyörinyt.  Pitänee varmaan ottaa taas keskiviikkona mukaan kun DJ VESIPÄÄ eli allekirjoittanut hyökkää Heinikseen levyjä soittamaan. Friends, Not My Place ja War Games ovat suoranaisia klassikoita minun kirjoissani ja ei ne muutkaan nyt mitenkään päin huonoja ole.

Pakko sanoa tähän loppuun, että vaikka muuten vihaisi tota Suomiramopunkkia mikä muutamaa vuotta tämän levyn jälkeen tuli todella suosituksi, niin kannattaa silti antaa tälle levylle mahdollisuus, sillä tämä on ennen kaikkea helvetin hyvä melodinen punkrock levy.

En ole bändin myöhempiä levyjä kuullut, mutta ainakin Vaasankatu SS:n kitaristi Tommi sanoi, että se tämän jälkeen tullut LP kalpenee aika vahvasti tämän rinnalla.

Loppuun haluaisin kiittää M!ka sinua haastattelusta ja tilaisuudesta mainostaa tätä julkaisua. Plus tietysti myös bändiä, Raktor Rekordsia ja ennen kaikkea rikostoveriani Ramia. Punkrock ei kuole koskaan vaikka punkkarit kuolevatkin... PEACE!

 

Kävijälaskuri