www.ramopunk.com

Blitzkrieg Boys

Blitzkrieg Boys-etusivu

Share |

Blitzkrieg Boys 1st

Marko Tienhaara muistelee Blitzkrieg Boysin ekan levyn syntyä:

Kymmenen tuntia ja seitsemän biisiä

(Julkaistu 16.4.13)

Bändi perustettiin '85 ja kun soittajat löytyivät '86 aloimme hetimiten tekemään demoja kasettimankalla ja lähettelemään niitä kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiinkin paikkoihin. Vaikka palaute oli lähinnä negatiivista emme masentuneet ja viimein '87 tärppäsi. Raktor records niminen yhden miehen lafka ilmoitti olevansa kiinnostunut julkaisemaan meiltä EP:n.

Koska Tampereen seudulla oli vain kalliita ja vielä kalliimpia studioita suuntasimme Saloon 8-raita studioon. Studio oli edullinen, vaikkakin junamatkat tulivat maksamaan yhtä paljon kuin studioaika.

"Annoimme niin paljon hyviä ohjeita, 

että nimesimme itsemme tuottajiksi"  

Blitzkrieg Boys Tampereella 1987 - Nykyään bändissä on mukana kaksi alkuperäisjäsentä, Gil -kitara & taustalaulu ja Marty -päävokaalit.

Studiossa seitsemän biisin nauhoittamiseen ja miksaamiseen aikaa kului noin 10 tuntia. Itse nauhoituksissa ei biisejä pahemmin hierottu vaan kaikki meni pääsääntösesti yhdellä otolla sisään. 

Ja koska tämä oli eka kertamme studiossa niin äänittäjän rooli oli olla ikäänkuin äänittäjä/tuottaja samalla kertaa. Tosin me annoimme niin paljon mielestämme hyviä ohjeita, että nimesimme itsemme levyn kanteen tuottajiksi, osaksi myös siitä syystä että studion oikeaa nimeä eikä studiovelhon nimeä saanut mainita kannessa verottajan pelossa.

Nauhoitukset hoidettiin melko raittiilla otteella. Olihan se hienoo olla studiossa ku kaikki instrumentit ja laulut kuulu kunnolla. Treenikämppätempoja vähä himmattiin ku aateltiin, että siten tulee selkeemmät soundit. Kun sitten kotiuduimme ja suurimman alkuinnostuksen laannuttua kuuntelimme nauhaa (yli)kriittisin korvin emme olleet siihen täysin tyytyväisiä. Mielestämme kitarassa oli liian poraava soundi ja yleisvaikutelma kuulosti jotenkin monolta.

"Sanotaan sitä yhäkin traktorisoundiks"

Vuosien mittaan olemme oppineet arvostamaan soundien rosoisuutta -ja miksaus on kyllä kohillaan eli kaikki kuuluu. Sanalla sanoen hyvät punksoundit. Joskus olis mukava tehdä samanlaisilla soundeilla uuttakin matskua, mutta tota jäljittelemätöntä kitarasoundia on vaikee enää löytää. Sanottiin ja sanotaan sitä yhäkin traktorisoundiks. Tsekatkaa niin tiedätte mistä puhutaan... Jotkut sanoo tätä jopa klassikoks, mutta oli miten oli niin se on meidän mielestä edelleen ihan kelpo debyyttinäyttö. Oltiin tosiaan 18 ikäsiä sillon. Biiseistä vielä sen verran, että osa levylle tulleista biiseistä sävellettiin vartavasten levyä ajatellen juuri vähän ennen studioo ja osa oli "vanhempaa" matskua. Ja säv/san/sov Ramonesin jalanjäljissä koko bändin nimiin.

Marty "Marko Tienhaara" Blitzkrieg 

(Blitzkrieg Boys)

 

Kävijälaskuri