www.ramopunk.com

General Demokrazee

General-etusivulle

    

Ramopunk-uutiset 5.8.09:

General Demokrazee Ramopunk-piknikillä 2009(kuva: M!ka).

General Demokrazee tv:ssä syksyllä

General Demokrazee tullaan loppusyksystä näkemään tv:ssä useampaankin otteeseen, sillä bändi tekee Yle:n ajankohtaispuolelle 3-4 muutamien minuuttien mittaisia esityksiä, joissa sekoitetaan bändin musiikkia ja asiaa ajankohtaisista aiheista epäasialliseen tyyliin esitettynä. Ensimmäinen osa on jo valmiina ja Yle:llä editoitavana. Toisen  jakson kuvaukset alkavat 6.8.

Materiaali julkaistaan syksyllä, mahdollisesti syys-lokakuussa Yle:n A-tuubi-ohjelmassa sekä sen nettisivustolla, jonne ne jäävät ihmisten ihmeteltäväksi. Tarkempi julkaisuajankohta selviää myöhemmin.

General Demokrazee pääsi proggikseen käsiksi puolivahingossa. Bändin laulaja Juha Laukkanen surffaili toukokuun loppupuolella netissä Yle:n ajankohtaistoimituksen sivuilla ja heitti sinne aloitteen: ”Eurovaalit lähestyivät, joten ehdotin A-tuubin toimitukselle, että duunataan ohjelma meidän bändistä EU Let's Go -biisin pohjalta - niin saadaan hieman punk -särmää tasapaksuun eurovaalikeskusteluun.” 

Juha ei tosissaan uskonut, että ideaan tartuttaisiin ja oli ällikällä lyöty, kun jo seuraavana päivänä tuli sähköpostiin lyhyt vastaus ” Hyvä idea. Otamme sinuun yhteyttä seuraavalla viikolla. T. A-tuubin toimitus.”

Riemu oli tietysti suuri, kun vastaus tuli, mutta seuraavalla viikolla odotti jo pettymys: ”No meitsihän oli, että ei vittu - tää ei oo totta - ja samaan hengenvetoon, että kova juttu - no viikonloppu sujuikin sitten iloisissa tunnelmissa...”, kertoo Juha, ”Seuraavalla viikolla yhteydenottoa ei kuitenkaan kuulunut ja eurovaalitkin ehtivät mennä - ja tulin vahvasti siihen johtopäätökseen, että olin joutunut bändikamujen huijauksen kohteeksi - ja kosto tulisi olemaan karmea!”

…mutta sitten kesäkuun alussa Juhan puhelin soi: ” A-tuubista hyvää päivää...”

”Sovittiin palaveri Isoon pajaan”, kertoo Juha, ”Pian kävi ilmi, että porukat halusivat isomman pläjäyksen meidän bändiltä.” General Demokrazee sitoutui tekemään kolme-neljä 4-5 minuutin pituista jaksoa itse määrittelemistään yhteiskunnallisista aiheista biisiensä pohjalta. A-tuubi antoi bändille kameran. Käsikirjoituksen, kohtaukset, tyylin ja kuvauksen bändi hoitaisi itse. Materiaalin editoinnin hoitaisi sitten Yle.

Jokaisessa jaksossa on biisi - tai oikeastaan osia biisistä ja yhtye on pääosassa. ”…tai oikeastaan kerromme eri yhteiskunnallisista ilmiöistä General Demokrazee bändin kautta, mikä auttaa tekemisessä, kun roolit on tavallaan valmiina, ja niiden takaa voi laukoa kaikkee”, pohtii Juha. 

Tällä hetkellä ensimmäinen osa Me ollaan teevees on purkissa ja materiaali editoitavana. Ykkös- osassa hajotetaan telkkareita ja ironisoidaan demokratian tilaa ja demokratian käsitettä General Demokrazee bändi-nimen pohjalta.

Kakkososan kuvaukset alkavat 6.8.09 Riihimäellä. Dramaturgia rakentuu Vaarin saari -biisin pohjalta. Eli kyseisessä jaksossa lähestytään katoavaa kyläbaari-kulttuuria avohakkuiden perspektiivistä ja kiihotetaan kansaa. Bändin soitto-osuus ja ehkä jotakin muuta kuvataan siis huomenna torstaina, ja loput, kunhan bändi vain ehtii.

Kolmososa on Ilmastonmuutos, sekä biisi että aihe. ”Ehkäpä ajankohtaisin aihe ylipäätään tällä hetkellä,” Juha miettii. Idea on kuulemma selkeä ja kuvauspaikatkin selvillä. Neljännen osa aihe ja ideat ovat selvillä, mutta  aikataulu ja se, minkä biisin bändi ottaa käsittelyyn on vielä epäselvää.

Miten kuvaushommat sitten tuntuvat sujuvan, siitä Juha kertoo näin: Aikaa tää on vienyt helvetisti. Eipä silti, ei meillä mitään harhakuvia kuvausten yms. suhteen ole ollutkaan, sillä duunasimme 80-alussa rockvideon, josta saatu kokemus on suureksi hyödyksi tässä proggiksessa. Heinäkuu ja voi sanoa, että elokuukin menee kaatopaikka ynnä muissa kuvauksissa. Uusia biisejäkin on jäänyt kuvausten takia tekemättä, mikä harmittaa, mutta kaikkeen ei yksinkertaisesti riitä aikaa.
Mikäs siinä, jos näitä kuvauksia sais vääntää koko ajan, mutta kun kaikilla on duunit ja perheet jne - perhe kärsii, kun iskä rokkaa - mutta täytyy myös rehellisesti tunnustaa, että tää A-tuubin tarjous oli sellainen, josta ei voinut kieltäytyä - vaikka siitä ei saa killinkiäkään, niin hieno tätä on joka tapauksessa duunata - ja hauskaa!”

Ramopunk-uutiset 18.8.09:

General Demokrazeen eka A-tuubi video netissä

General Demokrazeen ensimmäinen A-tuubi prokkis on laitettu esille A-tuubin nettisivuille. Bändin laulaja Juha kommentoi prokkista näin:

"Huomasin vahingossa, että meidän kuvauksien eka osa: Me ollaan teevees on näköjään editoitu ja laitettu nettiin.  Aika huono tiedonkulku Ylestä bändiin päin. Tosin tänään toimittaja soitti mulle sieltä, mutta ei maininnut mitään siitä, että eka osa on jo netissä. Ei siinä mitään. Ihan jees - mut olis kiva ittekin tietää näistä päivityksistä. 

A-tuubissa prokkis on uudelleen nimetty mun spiikin mukaan: Tää systeemi kaipaa lekahoitoo! Musiikin osuus on näköjään supistunut editin jälkeen minimiin. Lopussa vähän. Eihän sitä pitänyt paljon ollakaan. Itse olisin ehkä laittanut hieman enemmän - mutta meitsihän olisikin tehnyt siitä ehkä liikaa rock-videotyylisen, mikä todennäköisesti ei sovi A-tuubin formaattiin."

Käykääpä katsomassa. Tää systeemi kaipaa lekahoitoo löytyy täältä.

Ramopunk-uutiset 30.9.09:

General Demokrazeen A-tuubi videot:

Ilmastonmuutos netissä

General Demokrazeen A-tuubille tekemistä videoista on nyt toinenkin laitettu esille ko. ohjelman nettisivuille. Tällä kertaa on vuorossa Ilmastonmuutos. "Musaakin oli laitettu kiitettävästi - eikä lopputulos ole omasta mielestäni yhtään hassumpi. Ihmettelen vaan, miksi kolmososa ilmestyy ennen kakkososaa - but who cares - it's only rock'n'roll," miettii General Demokrazeen Juha.

 Käykääpä katsomassa Ilmastonmuutos täältä.

Ramopunk-uutiset 8.10.09:

General Demokrazeen Sierra Maestra A-tuubissa

General Demokrazeen video Sierra Maestra on nyt esillä A-tuubissa. Generalin Juha kertoo videosta näin: "Lyhyesti sanoen olen vaikuttunut. Kuvausten perusteella en oikein osannut tarkkaan kuvitella, miltä video näyttää editin jälkeen, vaikka laitoinkin 12-sivuisen käsikirjoituksen kasettien mukaan Ylelle. Mielestäni lopputulos on ok ja yhteistyö bändin ja editin välillä toimii tässä osassa erinomaisesti. Kuvattua materiaalia oli runsaasti - tuli ehkä innostuttua hieman liikaa, mikä aiheutti editille lisähommia."

Sierra Maestra on toistaiseksi viimeinen osa General Demokrazeen A-tuubi -videoista vaikka alunperin suunnitelmissa oli tehdä neljä osaa. "Tällä hetkellä aikaa ei liikene kuvauksiin, joten nähtäväksi jää teemmekö vielä yhden osan myöhemmässä vaiheessa," kertoo Juha, "Mieli tekisi tehdä vielä se puuttuva osa, sillä kaikki neljä osaa kietoutuvat teemallisesti yhteen."

Käykääpä katsomassa Sierra Maestra A-tuubin nettisivuilta täältä.

 

Kävijälaskuri