www.ramopunk.com

General Demokrazee

General-etusivulle

    

Ramopunk-uutiset 11.3.08:

Uusi ramobändi: General Demokrazee

Helsinki – Järvenpää akselilta ponnistaa kehiin uusi ramopunk bändi General Demokrazee. Bändi on ollut kasassa vasta noin puoli vuotta, eli syksystä 2007 lähtien. Bändi koostuu noin nelikymppisistä rokkareista, Juha Laukkanen (laulu), Raimo Kela (rummut), Kari Kuikka (Basso) ja T. Seinola (kitara), joilla on kertynyt kokemusta eri rock'n'roll genreistä - pääasiassa R&B osastolta.

Tuntumaa Ramonesiin on bändin jäsenillä ollut pitemmältä ajalta, mutta ajatus oman Ramohenkisen bändin perustamisesesta on syntynyt vasta äskettäin bändin laulajan Juha Laukkasen innostuttua Ramonesin kuuntelun ohessa rustailemaan biiseille suomenkielisiä tekstejä.

Ensimmäinen käännös syntyi syksyllä 2006 kappaleesta She's a sensation (Sitähän se on). Keväällä 2007 biisit KKK, This Bussiness is killing me, I wanna be sedated saivat suomenkieliset vastineensa KGB mun beibini vei, Tää bisnes tappaa sut ja mut sekä On mulla sun kaa deitit

Kesällä 2007 syntyi sitten nopeasti kymmenkunta muuta Ramones-käännöstä. ”Alunperin oli tarkoitus levyttää studiossa muutama  ramobiisi projektiluonteisesti, mutta nyt lisämateriaalin synnyttyä heräsi halu perustaa oikea Ramo-poppoo”, kertoo bändin laulaja Juha Laukkanen. 

Cover-bändiksi General Demokrazee ei kuitenkaan aio jäädä ja muutama omakin biisi on jo viimeistelyä vaille valmiina. ”Jatkossa tulemme keskittymään enemmän omaan materiaaliin, mutta Ramo-fanina en voi mitään, että käännöksiäkin syntyy ihan itsestään - jo nyt on monta ideaa, noin viiteen käännökseen - jahka ehtii istuun alas ja kirjoittamaan ne puhtaaksi” Juha miettii.

Aluksi bändillä on tähtäimessä keikkailu, mutta jatkossa myös levyn teko: ”Omia biisejä olisi myös tarkoitus levyttää, sitä mukaa kun biisejä kertyy - kuitenkin mahdollisimman pian lähitulevaisuudessa, niin ehkä kesällä vois keskittyä jo enemmänkin omaan  matskuun, kunhan saadaan tää ramo-osasto ekaks toimimaan livenä. Ramobiisien osalta voisi myös harkita levytystä, mikäli tekijänoikeuksien osalta se on mahdollista”, pohtii Juha, ”Omakustanne on todennäköinen vaihtoehto - tietysti muitakin vaihtoehtoja voi punnita. Täytys vaan selvittää prosessi, kuinka se hoidetaan sekä hintapolitiikka jne. Tässä hommassa tärkeintä on kuitenkin se, että kaikilla on hauskaa!” (11.3.08)

 

Kävijälaskuri