www.ramopunk.com

Vandaalit -etusivulle    Me Wokkivihannekset -etusivulle

Häkli Wokkituottajaksi

(Julkaistu 22.3.12)

Share |

Vandaalien keulahahmo Vesa Häkli hyppäsi uusille vesille ja ryhtyi Me Wokkivihannesten tulevan pitkäsoiton tuottajaksi... Siinä aihetta tämänkertaiselle Häklin haastattelulle.

- M!ka-

Vesa Häkli.

Miten tulit lähteneeksi tuohon hommaan mukaan?

- Idean jouduin keksimään itse, kun ei kukaan hommaa ehdottanut. Oikeasti mielessäni oli jo vuosikausia ollut, että voisin ryhtyä harmaaksi eminenssiksi punk-piirien kulisseihin. Kun Vandaalit aktivoituvatkin oikeasti, niin homma jäi. Jukka Orman tuottaessa Vandaalien albumia ajatus heräsi uudelleen, ja Tavastian takahuoneessa -hieman viinistä liikuttuneena - otin asian Eetun kanssa puheeksi. Seuraava askel oli jutella asiasta Killer Recordsin johtoryhmän kanssa.

Oletko ollut tuottajan roolissa aikaisemmin?

- Tuottajana en ole aikaisemmin ollut kuin nimellisesti, ovathan Vandaalien kaksi 1990-luvun albumia koko bändin yhdessä tuottamia. Käytännössä kukin meistä valvoi, että oma osuus ei miksauksessa jäänyt muiden jalkoihin. Tällä kertaa puhutaan kuitenkin paljon kokonaisvaltaisesta tuottamisesta.

Mitkä on fiilikset tähän hommaan lähtiessä?

- Olen asiasta niin innoissani, että seisoo. Toivottavasti en hössötä liikaa, vaan bändi muistaa saada myös oman äänensä kuuluviin huru-ukon touhuilta.

Me Wokkivihannekset Ramopunk.com 10v-bileissä. 10.3.1012 (kuva: M!ka).

Minkälainen rooli sinulla tässä tulee olemaan?

- En aio olla mikään despootti. Pääasiallinen työni on luoda levyn tekoon hyvä ilmapiiri. Siihen auttavat myös hyvin tehty pohjatyö ja esituotanto. Biisejä käydään täikammalla läpi, jotta kalliilla studioajalla ei enää tarvitse taikinoida.

- Koska yhteisymmärrys yhteistyöstä syntyi kovin helposti, uskon, että kykenemme yhdessä saamaan Wokkivihannesten levystä paras mahdollinen niin soundeiltaan, biiseiltään kuin yleistunnelmaltaan.

Mitä annettavaa sinulla hankkeelle on?

- Kundeilla on lahjoja ja kykyjä, ja he olisivat eittämättä pärjänneet studiossa ilman minuakin. Viidellä vuosikymmenellä levyttäneellä hahmolla voi kuitenkin olla jotain annettavaa nuorelle polvelle, ja kokemus on osoittanut, että näkemyksellinen tuottaja saa aina bändistä irti jotain, mitä he eivät itse olisi tulleet ajatelleeksikaan. Toivon olevani luottamuksen arvoinen.

 

Kävijälaskuri