www.ramopunk.com

Vandaalit -etusivulle

Vandaalit mukana Svart Recordsin uusintajulkaisujen sarjassa

Share |

Ramopunk-uutiset 9.5.12:

Mukana Ypö-Viis ja Vandaalit:

Svart Recordsilta Pokon punk- ja hc-klassikot vinyylinä

Vinyylijulkaisuihin erikoistunut vuonna 2009 perustettu turkulainen Svart Records on tehnyt sopimuksen Poko Recordsin kanssa punk- ja hardcore-levyjen uudelleenjulkaisusta. single-, ep-levyjä ja albumeita sisältävä julkaisusarja alkaa toukokuussa, jolloin julkaisuun tulevat Mana Manan Maria Magdalena 7” ja Rattuksen WC Räjähtää 12”.

Kaiken kaikkiaan toukokuusta 2012 helmikuuhun 2013 julkaistavassa sarjassa on mukana 31 levyä yhtyeiltä Ypö-Viis, Vandaalit, Loose Prick, Sensuuri, Terveet Kädet, Rattus, Kollaa Kestää, Karanteeni, Widows, Mana Mana ja Kohu-63, sekä Hilse II –LP:n, jossa mukana ovat Vandaalit, Hurskas, Tinneri ja Sig. Julkaisusarjan levyt ilmestyvät viidensadan ja tuhannen kappaleen rajoitettuina painoksina.

Syksyllä Vandaaleja

Vandaalien Namuja lapsille LP on julkaisuvuorossa syyskuussa ja Hilse II LP, jossa Vandaalit on mukana on neljän biisin verran tulee julkaisuun lokakuussa.

Ypö-Viideltä viisi levyä

Svart Recordsin klassikkojen uudelleen julkaisu sisältää koko Ypo-Viiden Pokolle levyttämän tuotannon, yhteensä viisi levyä. Ensimmäisenä julkaisuun tulee lokakuussa Me myytiin itsemme 7”, marraskuussa Kuvien kauniit naiset 7”, tammikuussa kaksi levyä Hyvästi masentava maanantai 7” ja Kaunis poika 7” ja helmikuussa koko 31 levyn sarjan päättävä Halpaa lystiä LP.

Poko jätti vinyylijulkaisut ammattilaisille

Poko Recordsin perustaja ja toimitusjohtaja Epe Helenius on vinyylien uudelleenjulkaisuista innoissaan. Levysarjan tiedotteessa hän kommentoi näin: ”Minusta on hienoa, että nykypäivän rokkarit pääsevät vihdoin tutustumaan Pokon alkupään tuotannon helmiin niiden alkuperäisessa formaatissa.”

Poko oli kokeillut itsekin vinyylijulkaisuja reilu vuosi sitten, mutta tietotaito moisesta toiminnasta oli ilmeisesti karannut jo yhtiöstä pois, sillä vinyylit eivät tuntuneet enää omillalle osaamiselle: ”Huomasimme, että homma on parempi jättää siihen erikoistuneelle firmalle, toteaa Epe, ”Vinyylijulkaisut vaativat niihin erikoistuneen ammattilaisen”.

Svart Recordsin Tomi Pulkki nostaa esille näiden uudelleen julkaisujen kulttuurihistoriallisen merkityksen ja korostaa myös julkaisujen laatua: ”Koemme tärkeäksi, että uusi vinyylisukupolvi pääsee kuuntelemaan Rattuksen ja Kollaa Kestään kaltaisten klassikko-orkesterien musiikkia korkealaatuisilta analogisilta tallenteilta.  Siksi halusimme nämä levyt takaisin markkinoille – nyt ensi kertaa alkuperäisen Poko-julkaisun jälkeen alkuperäisiltä nauhoilta siirrettynä ja kaikki kansitaide sekä mahdolliset liitteet mukaan pakettiin tungettuna.”

Svartin Poko-projektin julkaisuaikataulu

Toukokuu

Mana Mana: Maria Magdalena 7”

Rattus: WC Räjähtää 12”

Kesäkuu

Rattus: Uskonto on vaara 12”

Rattus: On Rautaa 7”

Loose Prick: Mua potkitaan päähän 7”

Heinäkuu

Terveet Kädet: Ääretön joulu 7”

Mana Mana: Totuus palaa LP  

Loose Prick: Kaupunki 7”

Sensuuri: Kirjoitan seinään 7”

Elokuu

Kollaa kestää: Kollaa kostaa 7”

Kollaa kestää: Kirjoituksia kellarista 7”

Karanteeni: Kaljupäinen gangsteri 7”

Syyskuu

Widows: Wall of Berlin 7”

Kohu 63: Lisää verta historiaan LP

Vandaalit: Namuja lapsille LP

Loose Prick: Etkö rakastaisi LP

Lokakuu

Karanteeni: Haluan toimintaa 7”

Ypö-Viis: Me myytiin itsemme 7”

Hilse II  LP

Sensuuri: Kaupunki nukkuu 7”

Marraskuu

Ypö-Viis: Kuvien kauniit naiset 7”

Rattus: Rajoitettu ydinsota 7”

Karanteeni: Sid Vicious 7”

Widows: Were Comin 7”

Joulukuu

Widows: Fun LP  

Sensuuri: Hulinaa LP      

Kohu 63: Valtaa ei loistoa 12”    

Tammik uu

Ypö-Viis: Hyvästi masentava maanantai 7”

Ypö-Viis: Kaunis poika 7”    

Karanteeni: Anna palaa, Frank LP    

Helmikuu

Ypö-Viis: Halpaa lystiä LP    

(9.5.12)

Svart Recordsin Poko-klassikkojen uusintajulkaisut:

Vandaalien Namuja lapsille

Vandaalit on mukana Svart Recordsin Poko-klassikkojen julkaisulistalla. Namuja lapsille tulee uusintana. Mitä ajatuksia levyn julkaisu herättää Vandaaleissa?

”Mukava juttuhan tuo meistä on,” vastaa bändin laulaja Vesa Häkli, ”En tiedä enää monien kustannussopimussotkujen jälkeen, saammeko me tuon levyn myynnistäkään ropoakaan. Eipä tuolla niin väliä, tuskin se platinaa myy.” 

Häkli on juuri äskettäin tutustunut uudelleen alkuperäiseen Namuja lapsille levyyn: ”Ostin itse eräältä hepulta juuri pari viikkoa sitten levyn vinyyliversion lisälehtisineen.” 

1979 julkaistua Vandaalien ensimmäistä levytystä hän analysoi tuoreen kuuntelun jälkeen näin: ”Levyhän on kokonaisuutena aika epätasainen, mutta sellaisena kelpo dokumentti nuorten vandaalipoikien tuon hetkisestä touhusta. Ei sitä teini-iässä pidä suunnitelmallinen ja looginen ollakaan. Siellä on joitain ihan hölmöjä juttuja, mutta myös ihmeen hyvin aikaa kestänyttä kamaa. Kaduttaa kyllä jälkikäteen, ettei Älä pilaa nuoruuttasi -biisiä laitettu levylle kokonaan, vaan vain osana höhlää medleytä. ” (9.5.12)

Svart Recordsin Poko-klassikkojen uusintajulkaisut:

Vandaalien Raaputtamalla rokkia ei mukana

Vandaalien Raaputtamalla rokkia vuodelta 1981 näyttää Svart Recordsin Pokon punklevyjen uusintajulkaisujen sarjasta uupuvat. Mitäpä Vesa Häkli on tästä mieltä?

Raaputtamalla rokkia -levyä emme ole koskaan tehneet. Jos joku väittää sellaisen omistavansa, hän on hallusinogeenisten aineiden välittömässä vaikutuspiirissä”, kuuluu Häklin vastaus.

hallusinogeenisten aineiden vaikutuksista huolimatta sellainenkin Vandaalit-levy löytyy, kun oikein kaivellaan. Kokoonpano sitä tehdessä oli vaillinainen, kun laulaja Häkli oli jättänyt bändin riitojen vuoksi. Levyä Häkli kuvailee melko lyhyesti näin: ”Paskaa”.

Kaikesta hajoilusta huolimatta bändin jo jättänyt Häkli löytyy silti levyltä taustalauluista. ”Notkuin mukana levytysreissulla juomassa viinaa Miettisen kanssa, kun pojat teki humppalevyä. Epelle ei oltu kerrottu, etten ole enää bändissä, jotta mäkin sain hotellihuoneen ja päivärahat. Kävin laulamassa jotain taustapätkiä kun olin tarpeeksi humalassa", kertoo Häkli. (9.5.12)

Svart Records:

Raaputtamalla rokkia ja muita unohtuneita tulossa myöhemmin

Vandaalien Raaputtamalla rokkia -levy vuodelta 1981 ei Svart Recordsin uusintajulkaisujen sarjassa ollut mukana, mikä ei ainakaan Vesa Häkliä haitannut, mutta epäilemättä joitakin vanhasta punkista kiinnostuneita, joilla ei kyseistä aika harvinaiseksi käynyttä levyä ole levyhyllyssään. 

Syynä levyn pois jääntiin julkaisuista on inhmillinen erehdys: "Muutamia titteleitä vaan unohtui Pokon listalta - Vandaalien tokan levyn lisäksi mm. Tyhjät patterit ja Kohu-63:n Pelimannimusiikkia", toteaa Svart Recordsin Tomi Pulkki 

Näistä unohtuneista levyistä on Svart Records tekemässä Pokon kanssa toisen julkaisusopimuksen vähän myöhemmin, "jahka saadaan näitä ekaan kuuluvia 
jonkin verran ulos ensin". (9.5.12)

Ramopunk-uutiset 25.1.13:

Svart Recordsin uusinnoissa:

Ypö-Viis ja Vandaalit

Svart Recordsin Pokon punk-levyjen uusintasarjassa mukana olevat Vandaalien Namuja lapsille lp vuodelta 1979 ja Ypö-Viiden Halpaa lystiä lp ovat juuri saapuneet levy-yhtiö varastoon.

 

Kävijälaskuri