www.ramopunk.com

M!ka's Privat Affairs

RIPA RUOSTUU

Ripan etusivulle   Kaikki eivät Ripan angstista huumoria ymmärrä

* * * * *

 

* * * * *

RIPA RUOSTUU

Arvosrluja vuodelta 2003

         

Christian Lindbladin ensimmäisen pitkän elokuvan kohdalla ulkomaalaiset ovat puhuneet Kaurismäki-vaikutteista. tuottajana onkin Aki K. jääneekö debyytti myös viimeiseksi pitkäksi. Lindblad on siirtynyt hyvällä menestyksellä animaatioiden pariin.

 Rosoisessa veijaritarinassa mainio Sam Huber, joka tunnetaan Eternal Erection -bändin laulusolistina, näyttelee tutussa bermudan kolmiossa räpiköivää Ripaa. Persaukisen ohjaajanalun pitäisi päästä hommiin, mutta kalja ja naisasiat sotkevat pasmat. 

Ahdistuneista nuorukaisista, sikailusta ja Huberista saattaa moni saada tarpeekseen jo kättelyssä. Oikealla aaltopituudella Ripan rempseästä tragikomediasta voi hyvinkin nauttiakin.

Timo Malmi

Ilta Sanomien viikkoliite 11. 6. 2003

"Valloittava, absurdi komedia energisestä nuoresta miehestä."

 -Mikael Fränti HS-NYT 

23. 5. 2003 

"Sam Huber on vauhdissa Chistian Lindbladin pienessä absurdissa komediassa rankasti juhlivasta miehestä."

 -Mikael Fränti HS-NYT 

6. 6. 2003

"Edelleen paras kotimainen elokuva"

M!ka  ;)

11.6.03

         

Sam Huber esittää vallattomasti elokuva-alan tempoilevaa luuseria Cristian Lindbladin esikoiselokuvassa, joka on hauska tragikomedia elämisestä pohjalla ja vähän sen yläpuolellakin. Lindblad kouliutui alalle lyhytfilmien kautta. Hän ohjasi myös suomenruotsalaisista menestyjistä kertovan Partyn, jossa ilmeni kasinotalouden kritiikkiä.

Ripa Ruostuu (Suomi1993) on esitetty aikaisemminkin televisiossa, mutta kyllä se kannattaa katsoa eräänlaisena kotimaisena underground-filminä. Cristian Lindbladin kerronnassa on räväkkyyttä ja vauhtia. Sam Huberin esittämän Ripan masennus ja sekoilu, ryypiskely ja rahattomuus kuvataan tutuin vetävin vedoin. Kontrastia elokuvaan tuo Ripan tausta varakkaan perheen poikana. Ripan tarina sivuaa "aikuisviihdetehtailua".

Mari Vainio esittää rempseästi Ripan tyttöystävää. Vesa-Matti Loiri on aivan mainio Ripan topakkana isänä.

Mikael Fränti, Helsingin Sanomat 11.6.2003