www.ramopunk.com

M!ka's Privat Affairs

RIPA RUOSTUU

Ripan etusivulle   Lisää Ripan arvosteluja

"Roppakaupalla ärsyttäviä elementtejä."

"Jo alun jumputtava musiikki panee kiristämään hampaita." 

Leena Mäenpää, SS

 

Kaikki eivät Ripasta tykkää. Suotakoon tuo ymmärtämättömyys heille anteeksi, ...melkein kokonaan.

Tässä on esimerkki täydellisestä ymmärtämättömyydestä. Jos et diggaa Ripaa, voit lohduttautua sillä, että et ole yksin...

"Tekijä leikkii jonkinlaista elokuvan tekoa"

"Aki Kaurismäki on ollut tuottamassa Ripaa. Lienee hänkin tuskastunut filmiä katsellessaan."

Leena Mäenpää, SS

RIPA RUOSTUU

"Juomisen sanomaton tylsyys"

         

Juomisen sanomaton tylsyys

Christian Lindbladin esikoiselokuva Ripa ruostuu (1993) on alkeellinen. Runsaan tunnin kestävä filmi jätti vaikutelman, että tekijä leikkii jonkinlaista elokuvan tekoa. Mustavalkoisella filmillä on esikuvansa. Lindblad lainaa minkä ehtii, mutta unohtaa jalostaa.

Filmillä on roppakaupalla ärsyttäviä elementtejä. Jo alun jumputtava musiikki panee kiristämään hampaita. Pääosanesittäjän Sam Hubertin sanoista ei tahdo saada paikka paikoin selvää. Oikeastaan kaikki filmin henkilöt on lapsellisesti rakennettu. Pyrkimyksenä on ilmeisesti luoda jonkinlaisia karikatyyrejä. Henkilöitä on paljon. Hyvät näyttelijät esiintyvät yliampuvasti, eivätkä tavoita yhtään mitään. Mukana on todella paljon arvostettuja  näyttelijöitä.

Nuoren miehen kujanjuoksua kuvaava elokuva  jämähtää paikalleen toistamaan seksiä, väkivaltaa ja juomista. Ripa on elokuvakäsikirjoittaja, joka yrittää saada myytyä tekeleensä huonolla menestyksellä. Ripa juo kaiket päivät, pummaa rahaa ja vaihtaa partneria tiuhaan tahtiin. Katsojaan eivät Ripan tekemiset ulotu. Joku koskettavuus olisi Lindbladin pitänyt keksiä päähenkilöönsä.

Aki Kaurismäki on ollut tuottamassa Ripaa. Lienee hänkin tuskastunut filmiä katsellessaan.

Leena Mäenpää

Savon Sanomat  20.3.1995

Niinpä niin.

Ensin meinasin pistää punaisella kaikki kohdat, joissa olen eri mieltä, mutta olisin joutunut punaamaan lähes koko tekstin, joten tyydyn toteamaan, että olen Leena Mäenpään kanssa täydellisesti erimieltä.

M!ka

 

Ripa joutuu tähtitulitukseen

* * *

Kun viime esityskerralla annoin kotimaiselle Ripa ruostuu (1993) vain kaksi tähteä lähinnä sen teennäisyyden vuoksi, minua haukuttiin jopa internetin keskusteluryhmissä. Joten yleisön pyynnöstä tähtiä on tällä kertaa. Jos sekään ei riitä, lisätään tähtiä seuraavana tv-esityskertana vielä yksi. ei elokuvakritiikki niin vakava asia ole, ja vielä vähemmän se on tarkka tieteenlaji.

Ripa (Sam Huber) on elokuvaohjaaja, tai ainakin väittää olevansa sellainen. Oikeasti hänellä ei juuri ohjaajan töitä ole, ja silloin kun on, ne eivät kovin hyvin siju. Lisäksi ripa on ongelmatapaus muutenkin. Elämästään hän aikoo selviytyä pummaamalla kaiken tarvitsemansa muilta. Elokuva on mustavalkoinen.

Marko Ahonen

Savon Sanomat 11.6.2003

Voi Make, ensi kerralla sitten se neljäskin tähti!

M!ka

Ripa parka, Leena ei sinua ymmärtänyt...

...ja Makenkin mielestä olet teennäinen kaveri.