Pojat etusivu

Make

Kuva by Antti Haapio

Haastattelussa Make Virtanen

Haastattelu on tehty joulukuun lopulla 2003.

Kiitokset Makelle!

M!ka

Kahdeksan vuotta Pojissa rumpuja soittanut Make Virtanen jätti Pojat ja meinasi kuitata asian lauseella tai parilla Poikien kotisivuilla, mutta eihän se käy. Onneksi Make suostui haastateltavaksi.

 

Meinasitko häippästä tuosta vaan, melkein yhdellä lauseella kuvioista? Make Poika on ollut tykätty kaveri ja epäilenpä, että monet haluaisivat tietää vähän enemmänkin. Minä ainakin.

-Sellainen on mun valitettava luonteen vinoutuma, pitkä päätyyn ja perään. ja toisaalta onneksi en ole mikään suomen hiihtomaajoukkue tai Nykäsen Matti, jotka valittavat ja selittävät suut ja silmät täyteen jokaisella mahdollisella foorumilla. eli olkoon tämä se ensimmäinen ja viimeinen haastattelu ja tilinpäätös asian tiimoilta, jos nyt tämäkään ketään kiinnostaa...

 

Milloin ajatus Poikien jättämisestä alkoi itää?

-viime keväänä oli ensimmäisiä oireita, jotenkin olin henkisesti puhki soittamiseen Palaa -levysession jälkeen. pään sisällä jotenkin tuntui, että oli antanut sen viimeisen apinanraivoisen rutistuksen kyseisessä kuviossa, ote ja motivaatio alkoi lipsua. ja onhan tuo sessiossa syntynyt plätty niin maan helvetin hyvä levy ja paremmaksi on allekirjoittaneen vaikea panna. muut pojat lienevät melko samaa mieltä levyn tasosta, sävellykset olivat loistavia ja niiden soitto meni about kerralla about nappiin. ja tietenkin
levyn loistavista saundeista vielä kerran iso käsi Valtosen Tuomolle, mies on äänitystaiteen messias!

...ja nytten kun, vauhtiin pääsin, haluaisin vielä kommentoida Palaa -levyn rumpumeiningistä (samassa sessiossa äänitettiin muuten myös sinkkubiisit Pitäis varmaan jutella, Sä oot tyrmäävä ja Pär), että en vaihtaisi soitostani iskuakaan, ärkkle! tai ehkä Mä uskon meihin biisin alkuintrossa olisin voinut soittaa komppipeltiin enkä haitsuun...  

Niin ja sitten vielä tuosta itämisestä, että kun siemen on kylvetty, alkaa se yleensä aina jossain vaiheessa itää. kysykää vaikka Luonterin pojilta ;)

Harkitsitko sitä pitkään vai oliko päätös nopea?

 -Toisaalta aika pitkään ja toisaalta päätös tuli nopeasti. keväällä kävi siis mielessä ensimmäisen kerran, kesällä ei kerinnyt oikein ajatella asiaa ja syksyllä sitten iski kuin miljoona volttia ja pölkyllä päähän.

 

Milloin kerroit siitä muulle bändille?

-Lahdessa kirosin ääneen ja joku kuuli.

Lahden keikalla Torvessa 29.11.03 siis...

Ilmoititko, että "tää on loppu nyt", vai lopetitko vasta sitten kun Poikiin oli löydetty uusi rumpali?

-Kyllä se oli sellainen suomalaiselle miehelle ominainen "se perkele on loppu nyt" -tyylinen puoliääneen mumina, lupasin kyllä tietenkin hoitaa loput sovitut keikat.

 

Uusi rumpali Kaide taitaa olla sinulle enemmän tai vähemmän tuttu entuudestaankin? 

-Totta hitossa, mieshän on helkkarin mukava, kova käymään kesällä biitsillä uimassa ja sitten pojat -fani siihen päälle! Huonoina puolina miehessä sanottakoon, että asuu Helsingin seudulla ja kannattaa jotain kelvotonta paikallista lätkäseuraa :D

 

Soitit Pojissa kahdeksan vuotta. Minkälaisia muistoja siitä jäi mieleen?

-Hyviä ja huonoja, pääosin kuitenkin hyviä. muutama tapahtuma nousee selkeästi yli muiden, kuten esimerkiksi NLPS -spektaakkeli. ja tietenkin tänä aikana on tutustunut mukaviin ramo-ihmisiin. ja sitten onhan niitä reissussa tapahtuneita Spinal Tap/Murphyn laki -juttuja, jotka naurattavat vieläkin. eivät tosin ehkä tapahtumahetkellä naurattaneet...

 

Kommentoit Poikien sivuilla, että "pitää haistella uusia tuulia ja kuvioita". Onko sinulla jotain uutta mielessä musiikin saralla, vai kuluuko musiikkiin käytetty energia jatkossa jossain muualla?

-Tällä hetkellä on yksi perinteinen perusrokkiveto, yksi ei-suomirokkia-pläjäys ja yksi sellainen esoteerinen ilmaisutaidon
performanssi. Siitä en kommentoi enempää.

No sen voin luvata heti, että rumpujen päristys jatkuu hautaan asti eli ensin irtoaa henki ruumiista ja sitten vasta saa ne kapulat irti käsistä. jos silloinkaan.

 

Nähdäänkö sinua mahdollisesti jatkossa Poikien ja muiden ramohenkisten bändien keikoilla yleisön joukossa, kun ei kerta enää lavalla?

-Totta hitossa. Sitä paitsi olin minä yleensä siellä Pojat -keikoilla ennen bändiin liittymistäkin.

 

Sinä olet hoidellut Poikien Kotisivujen ylläpitoa. Löytyikös siihen korvaavaa tekijää?

-Minä jatkan webmasterina. Väkästelen näitä erittäin basic html-sivuja "omin käsin onneen" -metodilla, eli notepadilla, marcodamus.com on väkerrysteni tyyssija.

Eli ihan kokonaan ei Make sentään Pojat -kuvioistakaan katoa. Kiitokset vielä koko ramoväen puolesta näistä vuosista Poikien riveissä. Toivottavasti Make nähdään vielä soittamassa tätä meidän musaa jatkossakin.

-Kiitos ramoväelle itselleen loistavasta musatyylin valinnasta. Ja kuten sanoin, nähdään pihoilla!

 

Kävijälaskuri