Pojat etusivu

Kaide

Kuva by Kaide

Haastattelussa Kaide Luumäki

Haastattelu on tehty joulukuun lopulla 2003.

Kiitokset Kaidelle!

M!ka

Kahdeksan vuotta Pojissa rumpuja soittanut Make Virtanen jätti Pojat ja tilalle värvättiin Niissä Luumäissä ja Rehtoreissa soittanut Kaide Luumäki.

Pitihän Kaidea siitä hyvästä vähän haastattaa...

 

Poikien uusi rumpali Kaide...   Kaide Luumäki, Kaide Poika, Kaide Luupoika ...vain mikä sinusta nyt tulee?

- Niin tämä asia on tuottanut päänvaivaa, koska vaihtoehtoja on useita mm: Danny Poika, Tapani Poika, Markku Poika, Tarzanin poika, Pyykkipoika, Boy from New York city, vain muutamia mainitakseni mutta lopullista päätöstä en ole vielä tehnyt, mutta tällä hetkellä kuljen pelkkä Kaide tai Kuju nimellä.

 

Niiden Luumäkien jälkeen olit mukana Rehtoreissa, mutta sen jälkeinen musiikillinen elämäsi on jäänyt enemmän pimentoon. Mitä olet puuhannut Rehtoreista lähdön jälkeen musiikin saralla?

-Rehtoreiden jälkeen ei todellakaan ollut mitään aktiivista musiikkielämää, muutamia keikkoja eri kokoonpanoilla esim. Köyhänmiehen Luumäki jossa Pete, Finski ja minä soitettiin jollain synttäreillä mm. Ganesii, Green Dayta, en tiedä miksi, mutta se vaan on jäänyt mieleen, ikävä kyllä.

Oletko miten aktiivisesti seuraillut näitä ramopunkin käänteitä Rehtoreista lähtösi jälkeen. Ne Luumäet on tehnyt tietysti välillä keikkoja, mutta noin muuten?

-No, en hirveän aktiivisesti, mutta viimeaikoina olen ruvennut seuraamaan taas asioita tarkemmin, koska tämän hetkinen musiikkibisnes/-maailma suoraan sanoen ällöttää ja sen takia levylautaselta löytyy yhä useammin esim. Ramonesta tai vastaavaa, eli niin sanottuja perusasioita, jotka kuulostaa niin saatanan hyvältä tämän paskan keskellä. Ja ainoa radioasema jota nykyään pystyy kuuntelemaan on Radio Helsinki, tsekatkaa jos mahdollista.

Onko tullut kuunneltua Ramonesin ja muiden perusasioiden rinnalla oman bändin levyjä nyt viime aikoina, vai onko Poikien tuotanto muutenkin jo tuttua?

-Kyllä Poikien tuotanto on tuttua, vaikka kaikkia levyjä en omista ja harvakseltaan olen kuunnellut, mutta tänään alkoi levyjen metsästys ja kotiläksyjen teko. Tässä luonnollisesti Manne "Ayshire" on suurena apuna.

Kysytään nyt sen verran Pojat -aiheen ohi, että miten arvelet tuon musiikkibisneksen kehittyvän jatkossa ja miten esim. meille ramopunkeille käy?

-Kyllä uskon että me ramopunkit selviämme, koska meillä on vahva usko tekemisiin ja pinnan alla kytee koko ajan. Sitä paitsi musiikki mitä me kuuntelemme on rokkia ja se ei kuole koskaan!

 

Pitikö sinun pitkään harkita liittyäkö Poikiin vai ei?

 -Niin, kyllä päätös oli aika helppo, kun soitto tuli ja kysyttiin, että liitynkö orkesteriin sanoin miettiväni viikon, koska eihän sitä liian innokkaalta voi heti vaikuttaa. Toisaalta Miika soitti kahdenpäivän perästä että NO? Minä kysyin, että mitä no, bändissä ollaan monelta on eka keikka?

Mikä sai innostumaan liittymään Poikien riveihin?

 -No, bändissä soittaminen pitkästä aikaa ja Pojat on oikeasti hyviä miehiä.

Käsittääkseni asuit ainakin aikaisemmin pääkaupunkiseudulla ja Pojat Tampereen suunnalla. Tuleeko välimatkasta ongelmia?

-Käsityksesi pitää paikkansa. Asun edelleen pääkaupunkiseudulla, tarkemmin Töölössä. Välimatkasta ei tule ongelmia. Juna ja autot kulkee, hyvä moottoritie ja matkailu avartaa.

 

Miten hyvin Poikien biisit ovat hallussa? Ensimmäiseen keikkaan on vielä aikaa kuukausi. Tiedossa on varmaankin soittotreenejä?

-Itse asiassa olen soittanut yhden tynkäkeikan poikain kanssa ja treenattiin muistaakseni soundchekissä. Siihen nähden keikka meni suht hyvin (ainakin omasta mielestä) ja antaa uskoa tulevaisuuteen. Soittotreenejä ilman muuta ja paljon työntekoa, jääkiekkotermiä käyttäen "pitää uskoa omaan tekemiseen".

Milloin ja missä teit tuon "tynkäkeikan" Poikien kanssa?

- Noin vuosi sitten Semifinaalissa, tais olla Finskin synttärit.

Niinpä olikin. Illan yllätysvetona esiintyi Plujat, eli  Heko, Miika, Kaide ja Pantze ja setissä oli neljä biisiä:  Lemmikkihautuumaa, Utajärven yöt, Mä uskon meihin ja Eka kerta. En tosin ollut itse paikalla, mutta juhlista on juttua näillä sivuilla.

Onko sinulla omia suosikkeja Poikien biiseissä?

-Niitä on tietysti monia, sitten on niitä joita ei pahemmin keikoilla ole soitettu esim. Thaimaa.
 Kun selailin netistä "meidän" biisejä niin kyllä tuota ekaa levyä tuli aikoinaan kuunneltua paljon.

 

Onko nyt poikamainen olo?

-Erittäin.

Se on hyvä, erityisesti tässä tapauksessa. Kaidelle vielä kiitokset haastattelusta ...ja poikamaisen mukavaa jatkoa, Pojissa.

 

Kävijälaskuri