Pojat etusivu

Share |

Toimintaa & sankareita

Ramopunk-uutisten artikkeleita Poikien Toimintaa ja Sankareita -levystä

CD1.
1. Mie en tunne mitään
2. Veikko Vennamo
3. YT-neuvottelut
4. Yölintu
5. Mun täytyy hidastaa
6. Kunnes kaadutaan
7. Puntalan taikayö
8. Strömsön skidit
9. Maailmanloppu
10. Mannerheim
11. Plasebo Domingo
12. Kaikki vanhat tyypit
13. Yksi totuus, yksi tie
14. 57 kanavaa
15. Kotikaupunki

CD2.
1. Hapa sanoo
2. Eka kerta
3. Koko kesä
4. Känni seis
5. Siipi lonksuu niin
6. Punkkari
7. Puhujapönttö ja pelle
8. Thaimaa
9. Herra postimies
10. Pala maata hautausmaalta
11. Luuranko kaapissa
12. Ketä sä rakastat
13. Mari on förbi
14. Tyttö
15. Lemmikkihautuumaa
16. Veikkaat vaan
17. RUK
18. Utajärven yöt
19. Pasi Virtanen
20. Mä uskon meihin

Ramopunk-uutiset 28.2.12:

Ramopunk.com 10v-bileet - Tampere 9.-10.3 2012

Poikien keikalla kuvataan musiikkivideota

Pojat-yhtyeen keikalla Ramopunk.com 10v-bileissä kuvataan kuvamateriaalia musiikkivideota varten. "Tarkoitus on saada kuvamatskua tulevan levyn jostakin biisistä tehtävään videoon. Biisivalinta on vielä vähän auki, mutta on todennäköistä että se tulee olemaan Mie en tunne mitään -niminen kappale", kertoo Miika Poika, "Asioista muka perillä oleva taho on informoinut meitä, että saattaisi olla järkevää tuupata levyn julkaisun alla joku video interwebbin tai johki. Katotaan ny."

Ramopunk-uutiset 4.4.12:

Pojat aloittaa uuden levyn nauhoitukset 7.4.

Pojat aloittaa uuden levyn nauhoitukset 7. huhtikuuta Torpedo tuotannon Punkpaja –studiolla. Biisejä on valmiina yli  20 ja niistä on tarkoitus valita, mitä aletaan studiossa työstämään. Levylle on tarkoitus laittaa 12  tai14 biisiä. Studiohommissa nyt mielenkiintoinen uusi piirre:  ”Nyt kun on oma studio, niin voidaan rauhassa kokeilla erilaisia juttuja. Ettei ole tuli perseen alla niin kuin aina ennen on ollut,” hehkuttelee Miika.

Basistivaihdoksen myötä lähtee Pojat jälleen levyttämään uudella kokoonpanolla. Miika vaikuttaa selkeästi olevan innoissaan bändin tämän hetken tunnelmista: Uusi kokoonpano  avaa myös uusia mahdollisuuksia, Aika näyttää, millaisia. Onhan meillä ollut aikaisemminkin hyvin soittavia ja laulavia basisteja, mutta triossa jokaisen persoona vaikuttaa niin paljon, että uusi levy tulee varmasti olemaan jollain lailla erilainen kuin edelliset. Mutta annetaan intuition viedä, eikä suunnitella niin tarkasti etukäteen, niin luulen että hyvä tulee. Biisit ovat ainakin hyviä.”

Pojat Ramopunk.com 10v-bileissä 9.3.12 (kuva: M!ka).

Pojilta musiikkivideo Ramopunk.com 10v-bileistä

Pojat-yhtyeen keikalla Ramopunk.com 10v-bileissä kuvataan kuvamateriaalia musiikkivideota varten. Raakaversio videosta on nyt valmiina ja videolla oleva biisi on Mie en tunne mitään. "Video onnistui tosi hyvin, kertoo Miika, "Julkaisemme sen sitten vähän ennen levyn julkaisua."

Ramopunk-uutiset 21.5.12:

Miika Poikien keikalla Ramopunk.com 10v-bileissä (kuva: M!ka).

Poikien levyn teko etenee kohti äänityksiä

Poikien uuden levyn teko näyttäisi etenevän kesän aikana siihen vaiheeseen, että bändi pääsee aloittelemaan varsinaiset levyn nauhoitukset. Valmistelut levyn äänityksiin ovat jo kuumeisesti käynnissä:

"Kesäkuussa tai viimeistään heinäkuussa pitäisi jo alkaa virittelemään bassarin kalvoa! Mikit on jo suurin piirtein aseteltu rumpusetin ympärille, vain tom-tomien mikit puuttuvat," kertoo Miika, "Demoja on tehty kovasti, mutta toden teolla alamme äänittämään kovalevylle kesäkuussa tai viimeistään lokakuussa! Niin että malttia nyt vain, kyllä se levy sieltä jonkun vuoden syksyllä putkahtaa. Nimiehdotuksia levylle mietitään. Studio Etana on vissiin jo käytetty..."

Ramopunk-uutiset 18.8.12:

Miika Poikien keikalla Porissa 3.8.12 (kuva: Hartza).

Pojilta levy vuoden 2013 alussa

Pojat on työstänyt uutta levyä studiossa pitkin syksyä ja levytysten pitäisi valmistua niin, että levy pääsee masterointiin marraskuussa. Julkaisuun uusi Pojat albumi on tulossa tammi-helmikuussa 2013 ja formaattina tulee olemaan cd.

”Äänityksiä on tehty ahkerasti ja hyvältä kuulostaa”, kertoo Miika ”Poika” Söderholm äänityksistä. Uusia biisejä bändillä studiokäsittelyssä 16. Niistä levylle valitaan kaksi- tai kolmetoista. Miika myös vihjailee, että levyn mukana saattaa seurata ”ekstraylläripylläri”, josta kerrotaan myöhemmin. 

Studiossa äänitettävistä biiseistä jää  muutama yli, mutta Miika arvelee, että nekin tulevat julkaisuun jossain yhteydessä. Vielä ei tosin ole tiedossa miten, missä ja milloin.

Kaikki Poikien nyt äänitettävät biisit ovat Miikan tekemiä. Kaide ja Raipe ovat kylläkin osallistuneet aktiivisesti biisen sovituksiin. Studiossa on mukana Pojaksi ensikertalainen basisti Raipe, vaikkei hän punk- ja studiohommissa mikään noviisi olekaan. ”Raipe on taitava soittaja, ei konkaria tarvitse neuvoa. Basson soittotyyli on sellainen aika hyökkäävän aggressiivinen, mikä sopii hyvin kun bändissä on vain yksi kitaristi. Laulustemmatkin sujuvat hienosti”, kehuu Miika tuoretta basisti-poikaa.

Nauhoitettavien biisien teemoissa on laaja kirjo. Mukana ovat historian nimihahmoista sekä Veikko Vennamo, että jälleen kerran... ah, niin ajankohtainen Mannerheim. "...Ja maailmanloppukin tulee, mutta ennen sitä vatvotaan ihmissuhteita yt-neuvotteluissa ja käydään Puntalassa ihastelemassa taikayötä. Välillä haikaillaan downshiftaamisen perään, kun on liian kiire, vaikka mieshän ei varsinaisesti tunne mitään. Kotikaupunkiin ei enää ole paluuta ja olisi jo aika päästä eläkkeelle. Puumalan pistohiekoilla on aina kuuma ja Strömsön skideillä menee kaikki putkeen… että sellaista”, valottaa Miika biisien tekstejä.

Onkos näissä levytyksissä jotain uutta tai erilaista edellisiin Pojat-levytyksiin verrattuna? Tähän kysymykseen Miika vastaa näin: ” Jos vertaa Ketä sä rakastat -levyyn, niin se oli nopeasti purkitettu tuhtisoundinen rokkilevy. Hyvin se toki onnistui Valtosen Tuomon avustuksella. Tässä uudessa on ollut enemmän aikaa miettiä sovituksia ja siellä on mukana kaikenlaista pikku maustetta. Me ollaan tehty sitä ajan kanssa omassa punkpajassa Orivedellä. Minä äänitän ja miksaan itse. Masterointi tehdään varmaankin Valtosen toimesta. Biisit ovat monipuolisia, koska mulla on ollut runsaasti aikaa niitä tehdä. Jos odottaa rankkaa yykaakoonee -paahtoa alusta loppuun joutuu pettymään, mutta avarakatseinen kuulija saattaa kokea riemullisia hetkiä popimmankin materiaalin parissa. Mutta kyllä sen Pojatiksi silti tunnistaa.”

Ramopunk-uutiset 25.11.12:

Monen mielestä 10v-bileissä nähtiin yksi kovimmista Pojat-keikoista (kuva: Vesku Tarja).

Pojat video:

Mie en tunne mitään

Youtubessa on nähtävissä aika pätevä Ramopunk.com 10v-bileissä 9.3.2012 kuvattu Mie en tunne mitään -promovideo Pojat -yhtyeen ensivuonna ilmestyvään albumiin liittyen. 

Pojat-video lähti syntymään niin, että Miika Söderholmin vanha kaveri Petri Ihanus ilmoitti haluavansa tehdä videon Pojista. Kun hän värväsi kaverinsa Jaska Niemelän avukseen, niin homma lähti käyntiin. Kuten videon tasosta näkee, kaverukset ovat ammattilaisia ja ainakin Perti myös diggailee Pojat-yhtyettä. ”Näin olen ymmärtänyt”, kertoo Miika, ”Niemelästä en tiedä onko Pojat -fani kun en paremmin tunne miestä”.  

Ramopunk.com 10v –bileet sattuivat ja Poikien keikka siellä  sattui olemaan sopivasti sopivaan aikaan joten videon kuvaukset tehtiin siellä. ”Mikäs sen parempi tilaisuus, ainakin porukkaa piisasi ja moni tuttu kasvokin pääsi tai joutui kuvaan”, toteaa Miika.

Bändin ei tarvinnut tehdä muuta kuin valita videota varten biisi. Mie en tunne mitään valittiin siltä pohjalta, että se on hyvä ja siitä oli olemassa jo aika hyvätasoinen demoversio, joka soi videolla. "Vähän sinne on ympätty liveääntä mukaan ja kuvia on hienosti editoitu huulisynkkaan, kertoo Miika.

Biisin valinnan jälkeen ei bändillä ollut mitään sen kummempaa tekemistä videoprojektissa. Petri ja Jaska hoitivat kaiken alusta loppuun ja tulos on kaikkien nähtävillä Youtubessa: ”Hyvää jälkeä, kehaisee Miika tyytyväisenä. ”Olen kyllä hyvin tyytyväinen lopputulokseen.”

Käykääpä katsomassa video täältä.

Ramopunk-uutiset 28.11.12:

Pojilta tulossa kaksi levyä!

Pojat-yhtye on julkaisemassa ensi vuonna kaksi levyä kerralla, sillä studioalbumin ohessa julkaistaan myös ns. studiolive-levy, jossa bändi soittaa parinkymmenen biisin keikkasetin. Painopiste on parilla ekalla levyllä, mutta on uudempaakin matskua mukana. "Yksi uusvanha, eli ei kovinkaan monta kertaa livenä soitettu kappale kaivettiin Pure -levyltä, se on Puhuja, pönttö ja pelle", kertoo Miika Söderholm.

Molemmat levyt ovat tuotantovaiheessa viittä vaille miksattuina. Julkaisuun levyt ovat tulossa tammi-helmikuussa 2013.

Levymoguli totetaa aiheesta näin: "Pojat kompensoivat monen vuoden levytystaukoa julkaisemalla kaksi levyä yhden hinnalla!"

Ramopunk-uutiset 17.12.12:

Poikien tuleva levy masterointiin joulun jälkeen

Poikien tuleva albumi on nyt miksattu ja levylle on tulossa näillä näkymin 15 biisiä. Nimeä bändi ei vielä uudelle levylleen ole keksinyt.

Levy on menossa masterointiin Valtoselle Savonlinnaan joulun jälkeen. 20 biisiä sisältävä studiolive masteroidaan samalla, sillä se on tulossa samaan pakettiin uuden studiolevyn kanssa.

Uuden levyn kannet tulee tekemään bändin rumpali Kaide.

Ramopunk-uutiset 4.1.13:

Poikien levy masteroitu

Pojat-yhtyeen tuleva levyn masterointi valmistuu 4. tammikuuta. Kannet eivät ole vielä valmiina, mutta nimi on jo valittu. Uuden albumin nimeksi tulee Toimintaa ja Sankareita.

Nimi valittiin pikaisessa puhelinrumbassa

Levyn nimen valinnasta Miika Söderholm kertoo näin: "

Nimi-idea olikin sellainen, joka piti keksiä ihan perjantai-illalla 3. tammikuuta, kun levy-yhtiöltä tuli viesti, että nyt on kiire nimen kanssa. Siitä lähti sitten puhelinrumba käyntiin. Itse asiassa tuo Toimintaa ja Sankareita oli jo yhdessä Outin laatimassa listassa aiemmin ja se selvisikin sitten voittajana finaalista. 

Se sopii mielestäni hyvin levyn nimeksi, koska sanoituksissa on paljon erilaisia sankareita ja antisankareita jotka säheltävät ja toimivat kukin mitenkin. Aika paljon on sellaista miesnäkökulmaa. 

Olihan niitä muitakin ehdotuksia, esimerkiksi Punkkaa ja jytää, Kaikki vanhat tyypit, Takki auki ja Erilaisten nuorten sävellahja."

Ramopunk-uutiset 10.1.13:

Pojat: 

Toimintaa & sankareita julkaistaan helmikuussa

Pojat-yhtyeen Toimintaa & Sankareita -levy julkaistaan 22. helmikuuta. Kahden cd:n paketista löytyy 15 biisin uusi pitkäsoitto ja 20 biisin studiolive-levy. Kannen kuvan on ottanut Ilari "Ilpo the Popeda -man" Ylijärvi. Ilpo nappasi kuvan Tavastialla Jeke Marjalan Yy-kaakoo-nee: ramopunk -kirjan ensimmäisissä julkistusbileissä jossa, kuten Miika Söderholm totesi "julkistettiin kaikenlaista paitsi Jeken kirja".

"Neljä vuotta on mennyt edellisestä, huh huh."

"Hyvä kun nyt saatiin tietää julkaisuajankohta... Neljä vuotta on mennyt edellisestä, huh huh", miettii Miika ajankulumista ja kertoo itse levyprojektista näin: 

"Tuli hypättyä altaan syvään päähän kun päätin äänittää ja miksata koko paskan itse, mutta kyllä se lopulta kannatti. Ei voi syyttää muita kun itse tekee. Levy tehtiin ajan kanssa ja se oli hienoa kun oli mahdollista kokeilla erilaisia ideoita eikä kelloon tarvinnut tuijottaa. Studiolive sen sijaan rykäistiin purkkiin päivässä ja miksauskin oli aika suoraviivaista touhua. Biisit olivat hyvin hallussa kun kyseessä oli käytännössä olemassa oleva keikkasetti. Yksi settiin uusi, mutta vanha biisi otettiin mukaan eli Puhujapönttö ja pelle. Se on aika rehvakkaa menoa se studiolive. Valtosen Tuomo teki hyvää työtä masteroinnissa, siitä kiitos. Äänitykset aloitettiin 7.4.2012 ja minä sain omasta puolestani urakan valmiiksi 23.12.2012. Tiedostot pistin Tuomolle masterointiin 27.12. ja sitten huokaisin helpotuksesta. Kaide hikoilee vielä kannen kimpussa, heh heh..."

Pojat: Raipe, Kaide ja Miika (kuva Jari Kärki).

Ramopunk-uutiset 11.1.13:

Pojilta kokoelmalevy

Emi julkaisi 18.1.2013 Pojat-yhtyeeltä on Klassikot -kokoelman, joka sisältää Poikien Pokon aikaisen tuotannon parhaimmistoa 15 biisin verran. Uutinen ei suoraan liity Toimintaa & sankareita -levyn julkaisuun mitenkään, koska uuden levyn julkaisija oli Rocket Records, mutta hyvin sattui kokoelman julkaisu lähelle uuden albumin julkaisua. Ei liene muuta kuin hyötyä ollut siitä kummallekaan julkaisulle. Lue klassikot-levyn uutisoinnista levyn omalta sivulta toisaalta Ramopunk.comin Pojat-osiosta täältä

Ramopunk-uutiset 25.1.13:

Miika Soundissa

Soundi-lehdessä on taas kerran jotain kiinnostavaakin luettavaa. Lähiaikoina uutta levyä julkaisevan Pojat-yhtyeen Miika Söderholm on tammikuun Soundin Oma lista artikkelissa.

Ramopunk-uutiset 22.2.13:

Pojat: 

Toimintaa & sankareita julkaistu

Pojat-yhtyeen Toimintaa & Sankareita -levyn julkaisupäivä on 22. helmikuuta, eli tänään!

Ramopunk-uutiset 1.3.13:

Tuoretta Poikien tuontantoa ja äskettäin julkaistuja Pojat klassikkoja.

Toimintaa & sankareita listoilla

Pojat-yhtyeen 22.2. julkaistu Toimintaa & Sankareita -levy on noussut myyntilistoilla sijalle 13. Onnittelut Pojille!

Poikien edellisestä listasijoituksesta on ehtinyt vierähtää vuosi jo toinenkin. "Oltaisko oltu listoilla viimeksi joskus 20 vuotta sitten", muistelee Miika Söderholm. Tarkistus Timo Pennasen Sisältää hitin -kirjasta paljastaa, että Pojilta löytyy listasijoituksia yhteensä seitsemän vuosilta 1991, -92, -93 ja 94.

Poikien edelliset listamerkinnät löytyivät siis vuodelta 1994. Maaliskuussa 1994 nousi albumilistalle Punk it. Levy viihtyi listoilla viisi viikkoa ja nousi parhaimmillaan sijalle 22. Saman vuoden joulukuulta löytyy sitten Poikien edellinen listasijoitus, singlemyyntilistan Top 20:ssä nousi Lemmikkihautuumaa sijalle 15.

Eniten DIY kaikista Poikien levyistä

Pitkän tien läpi laihempienkin vuosien on bändi entinyt kulkea. Nyt Pojat on päässyt keräämään myös vähän ansaitsemaansa arvostusta. Poikien hiteistä on julkistu äskettäin Klassikkot -kokoelmaa ja bändi heittää ensimmäisen pitkäsoittona kunniaksi sarjan klassikkolevy-keikkoja. Se on hyvä, että Pojat on noussut punkklassikkojen kastiin, ja vielä parempaa on, että "klassikkobändi" ei elä menneessä ja vaan kaiken klassikkotouhotuksen ohessa julkaisee edelleen uuttaa musiikkia. Mukavana lisäpalkintona bändille tuli sitten tuoreesta pitkäsoitosta listasijoituskin.

...ja Miikan tunnelmat albumilistalle sijoittumisesta:  "Kyllähän se hienolta tuntuu! Kovan työn takana toi levy oli, joten toki mieltä lämmittää. Erityisesti tuntuu hyvältä se, että Toimintaa & Sankareita on ehkä eniten DIY kaikista meidän levyistä. Biisit, äänitys, miksaus, tuotanto ja kannet ovat kaikki omaa tekoa. Jopa soitettiin ja laulettiin itse!  Ainoastaan masterointi ja levyn pihalle pukkaaminen on ollut jonkun muun homma. Nice!"

Ramopunk-uutiset 20.3.13:

Pojilta uusi paita

Pojilla on uuden Toimintaa & Sankareita -levyn kunniaksi on saatavilla myös uusia paitoja, jossa on uuden levyn kannesta tuttu bändin rumpali Kaiden suunnittelema uusi Pojat-logo. Hintaa moniväripainatuksella tehdyllä paidalla on 20 euroa + postikulut, jos postitse paidan tilaa. Tilauksia voi lähettää osoitteeseen info(at)torpedotuotanto.fi. Paitaa on luonnollisesti myynnissä myös Poikien keikoilla.

Ramopunk-uutiset 21.3.13:

Pojille neljä tähteä Soundissa

Pojat-yhtyeen Toimintaa & Sankareita -levy sai Soundin arvostelussa Antti Luukkaselta neljä tähteä ja kovat kehut. Hyvä Pojat! Taas yksi sulka sinne sulkapäähineeseen. Tosin Antin iän korostamis- ja nitro-jorinat meni vähän yli, vaikka toki huumorista kyse olikin. Pojat tuli viimeksi nähtyä noin vuosi sitten Ramopunk.com 10v-bileissä, missä bändi veti tosi kovan keikan, eikä ainakaan sillä keikalla nitroja olisi tarvinnut kukaan muu, kun joku kyyninen punkrock-poliisi...

Sä, mä ja pari ystävää...

...mutta kumma juttu, miten levyarviota lukiessa tulikin ihan muita asioita mieleen. Ajatuksen palasivat vuoteen 2003 ja Poikien Mä uskon meihin -singlen julkaisun aikoihin. Nihkeitä aikoja olivat, Pojille, ramopunkille ja punkille yleensäkin. 

Soundit ja muut itseään arvostavat ammatilliset musiikkitahot sivuuttivat Poikien silloiset julkaisut aika totaalisesti "Menneen talven lumia" -hengessä. Viestittelin silloin jopa Soundin ja Suen toimittajien kanssa aiheesta, kun alkoi se punkin sivuuttaminen ottaa päähän... Sellaista tuulimyllyjä vastaan kapinointiahan se oli. Mä uskon meihin -biisin "ketä meitä on, sä, mä ja pari ystävää" -riimit kirvoittivat Soundissa tai jossain vastaavassa kriitikon ilkkumaan, että "kuka tätä nyt enää viittii kuunnella, just varmaa ne pari ystävää." Kipeesti sattui silloin. Ehkäpä niin olikin, kun tiet tuntuivat olevat tukossa joka suuntaan. Ehkä tunsin silloin ne kaikki pari ystävää, jotka siitäkin biisistä tykkäsivät, mutta tähtiä olisi kyllä ansainnut nekin tuotokset, ja ansaitsevat edelleen.

Noista menneen talven lumista onkin sitten kulunut jo vuosikymmen. Mukava havaita, että tuulimyllyt pyörivätkin välillä toiseen suuntaan. Siihen vuosikymmeneen mahtuu Pojillakin paljon käänteitä, mutta lopputuloksena voisi sanoa, että ehkä se oman tien kulkeminen sittenkin on kannattanut, niin kuin aika monen muunkin rockbändin kohdalla on tullut nähtyä. Toisinaan tuulimyllyjä vastaan taistelevan Don Quijoten arvo huomataan vähän jälkijunassa.

Studiolive - turhaa vai ei?

Jospa palataan vähän vielä siihen Antti Luukkasen Soundin levyarvioon. Studiolevyn lisukkeena oli mukana studiolive sen hetken keikkasetistä. Antin mielestä lisuke on "turhaa historian uudelleen kirjoittamista". Minun mielestä se taas on mielenkiintoinen todiste bändin sen hetkisestä olotilasta. Hieno dokumentti bändistä, jota on tullut seurattua pienen elämän verran. Kyseessä on myös bonus-levy, jonka jokainen studiolevyn ostaja sai kaupanpäälle ilmaiseksi, joten rahastuksestakaan ei pääse ketään syyttämään. Kumpi on sitten väärässä? Minä vai kriitikko? Subjektiivinen mielipiteeni on, että kriitikko. No tietenkin!

 

Kävijälaskuri