M!kan RamoPunk-sivut

NE LUUMÄET LEHDISSÄ

PAHAT JA RUMAT 1991

   Takaisin PAHAT JA RUMAT sisällysluetteloon

Takaisin NE LUUMÄET-LEHDISSÄ etusivulle  

Pasi Kostiainen, Ilta-Sanomat, 30.10.1991

Ne Luumäet on Suomen ykkösiä!

-Kaikki satunnaiset työkaverit ja muut tutut ovat aina pitäneet tätä vain terapiaryhmänä. Nyt alkaa mennä jakeluun, ettei tää olekaan pelkkää pelleilyä, Heko Luumäki myhäilee.

Helsinkiläinen Ne Luumäet pullistelee viiden vuoden yrityksen jälkeen valtakunnan sinkkulistan ykkösenä. Onnellinen perhe-hitin menestystä jatketaan tuoreella Pahat ja rumat -albumilla.

-Nyt me ollaan vakavasti... tai vakavasti ja vakavasti. Nyt me ollaan ainakin otettava yhtye, Heko kiertelee.

Ne Luumäet aloitti Ramonesin hiilipaperikopiona. Samalla tavoin kuin newyorkilainen esikuvansa pukeutunut nelikko esitti hurjia suomennoksia Ramonesin pelkistetystä ja pikkusairaista kappaleista.

-Keikoilla törmää vieläkin siihen juttuun, että jengi luulee meidän soittavan Ramonesin biisejä. Silloin kun me pari vuotta sitten lopetettiin lainabiisien levyttäminen, me ei oltu vielä tarpeeksi suosittuja, että suuri jengi olisi huomannut muutoksen.

Kovin kauas alkuperäisistä opeistaan Ne Luumäet ei ole karannut. Nahkatakki, koristossut ja ennen kaikkea energiset ja soolottomat kappaleet ovat Hekon mukaan "ramoaanisuutta". -Me käytetään samoja palikoita vähän eri järjestyksessä ja pannaan koko juttu omiin nimiin, kitaristi kiteyttää.

Ne Luumäet orkesteri on julkisesti arvostellut muutamia 70-luvun lopun Ramones-henkisiä yhtyeitä kelkan kääntämisestä ja iskelmävaikutteiden ottamisesta rokin tilalle. Uutta albumia on jo ehditty kuvata "kuunteliystävälliseksi", jonka voi käsittää iskelmällisyyden voittona myös Luumäissä. 

Heko ottaa kuitenkin kehut kehuina. -Meille yleisöystävällinen soundi tarkoittaa sitä, että rummut paukkuu, kitarat soi ja kaikesta saa selvää, Heko luonnehtii. -Sitä voi ajatella kaupallisesti tai mitä hyvänsä, mutta tärkeintä on, että se on kunnon stuffia. Yleisöystävällisyys ei muuta miksikään sitä, että biiseissä lauletaan teini-ikäisistä sekopäälapsenvahdeista.

  Takaisin PAHAT JA RUMAT sisällysluetteloon

Takaisin NE LUUMÄET-LEHDISSÄ etusivulle