M!kan Ramopunk-sivut    Ramopunk-uutisia   Vieraskirja

NE LUUMÄET LEHDISSÄ

Takaisin NE LUUMÄET-LEHDISSÄ etusivulle

"Hiljempaa hiljempaa!"

Ne Luumäet Kyyjärvellä

Joeyn ja Peten yhteisiä, tai oikeastaan erillisiä ja toisiaan täydentäviä päähänmuistumia:

(29.10.04, 1.11.04)

Ne Luumäet soittivat kerran Kyyjärvellä paikallisessa Mikojanin Linna -ravintolassa.

Olimme matkalla vuoden 1989 Kuusrockiin, joten piipahdus Kyyjärvellä sopi reittiin mainiosti. Pienessä, muutenkin ahtaassa pakurissa olimme roudanneet Kyyjärven keikkaa varten myös ison miksauspöydän, muut PA-vehkeet piti olla paikan päällä. Eivät olleet. Emme olleet vielä suurenmoisen keikkamyyjämme Ninjan asiakkaita... Miksauspöytäkin osoittautui vialliseksi. Lopulta, mikrofonin löydettyämme, laulu piti vetää bassovahvistimen kautta ja volyymit piti siten pitää hyvin hiljaisina, suunnilleen länsiluoteessa.

"Poliisiasema on tuossa vieressä ja tulevat ihan just vetämään töpselit irti"

Soitimme ulkoterassilla pienelle kuuntelijakunnalle, sisällä raflassa veivasi humppapumppu. Heti soiton alettua tultiin sanomaan että meteliä pitää vähentää - no mikä ettei, nupit länteen vaan!

Vähän ajan päästä tultiin sanomaan, että hiljempaa hiljempaa, poliisiasema on tuossa vieressä ja tulevat ihan just vetämään töpselit irti. Nupit länsilounaaseen. Volyymi oli siis mitä epäluontevin ramomeiningille ja tunnelma oli merkillinen. Kaksi tai kolme ns. fania meillä taisi olla. Paikkakunnan muut rokkarit olivat jossakin ladossa katsomassa jotain muuta bändiä.

"Ettei vaan tullut paikalliselta humuveikolta tappouhkauskin"

Ettei vaan tullut paikalliselta humuveikolta tappouhkauskin tai jotain, muisti on tässä kohtaa huono. Saattaa myös olla, että joku tyrkytti meille huumeita - mitä lie olikaan, mutta jotain viiksimiehen hommia kuitenkin. Peten mukaan ne poliisitkin tulivat lopulta paikalle. Vaikka kaikki muu volyymi oli lähes lounaassa, niin rumpuja ei saatu riittävän hiljaiseksi.

Suuri oli hämmästyksemme kun moisen pihinäkeikan jälkeen saimme ihan kunnon keikkaliksan - tanssipuolen lipputulot tulivatkin meille ja humppabändi kituutti kuukausipalkallaan. Yöpyminenkin sisältyi liksaan, päästiin nukkumaan ao. viihdekombinaatin leirintäaluemökkeihin. Yksi mökeistä sattui olemaan lasten malli (sängyt ei yli 170-senttisille). Bändissä taas ei ollut alle 180-senttisiä.

Kyy-kyy, Kyyjärvi kutsuu!