www.ramopunk.com

Luonteri Surf

Takaisin Luonteri Surfin etusivulle

Ramopunk-uutiset 11.1.09:

Luonteri Surf-miesten kirjoittama musiikkinäytelmä:

Juvan Lukioteatteri esittää: 

E. Lönnrot ja evoluution kello

Luonteri Surfista tutut Martti Ripaoja, Kalle Grotenfelt ja Pekka "Manne" Liimatainen ovat käsikirjoittaneet Juvan Lukioteatterin esittämän E. Lönnrot ja evoluution kello näytelmän ja lisäksi näytelmän musiikki on Martti Ripaojan ja Kalle Grotenfelt käsialaa.

Näytelmän ensi-ilta on Juvalla 23.1. ja muut näytökset 25.1, 27.1, 28.1, 29.1 ja 1.2. Näytökset klo. 19.00 ja sunnuntaisin myös klo 15.00. 

Darwinin teoriat vain osa näytelmän mainoskampanjaa?

"En osaa oikein sen kummemmin mainostaa tai esitellä sitä, paitsi että näytelmässä esiintyy tietenkin Darwin" kertoo Kalle Grotenfelt. "Ja olette ehkä huomanneet meidän mittavan maailmanlaajuisen mainoskampanjan. Darwinhan syntyi 200 vuotta sitten ja hänen pääteoksensa Ruokalajien synty ilmestyi 150 vuotta sitten vain siksi, että voimme mainostaa tätä näytelmää, joka oli olemassa jo ennen hänen syntymäänsä tai jälkeen."

Manne torjumassa liikaa älyllisyyttä

"Martti ja Kalle pyysi minut mukaan käsikirjoittamaan näytelmää, koska pelkäsivät että näytelmästä tulee liian älyllinen ja kuiva. Kuka semmosta näytelmää jaksaa kattoo, missä pohditaan vaan elämäntarkoitusta ja niveljalkaisen kehitystä ajattelevaksi ja tuntevaksi eliömuodoksi. Hoh, hoijaa!" Kertoo  Pekka "Manne" Liimatainen omasta roolistaan käsikirjoitustiimissä. "Minähän olen tunnetusti koominen hahmo ja naurettava pelle, joten näin varmistettiin, että mukaan saatiin absurdeja ideoita ja silkkaa kohellusta. Eli niin sanottua puskakomediaa, jota ilman esimerkiksi suomalainen kesäteatteri ei menestyisi ollenkaan. Tosin tästä näytelmästä ei tullut puskakomediaa, koska hauskimmat ideani karsittiin julmasti pois. Kyllä näkyy jätkillä tuo itsesuojeluvaisto pelaavan vielä vanhaan malliin."

Manne korostaa, ettei osallistunut näytelmän musiikin tekoon Martin ja Kallen kanssa: "Säveltäjä- ja sanoittajanerot väsäsivät keskenään biisit, jotka teatteribändi sitten sovittaa omiin rajallisiin soittotaitoihinsa. Joten kiperää polkkaa ja nelipolvista trokeeta on luvassa."

Syventäviä opintoja

Biologian oppikirjojen lisäksi lisätietoja löytyy mm. Juvan kunnan sivuilla täällä ja Länsi-Savo lehtikin on siitä artikkelin kirjoittanut:

Länsi-Savo 24.11.08:

Ramopunkkarit kirjoittivat näytelmän Juvan lukiolaisille

Mikko Kääriäisen kirjoittaman Länsi-Savossa 24.11.08 julkaistun artikkelin Ramopunkkarit kirjoittivat näytelmän Juvan lukiolaisille, voi käydä lukemassa täältä.

 

Kävijälaskuri