www.ramopunk.com

James Puhto-Ren

James Puhto-Ren -etusivulle

Back on the road

Haastattelussa Pasi Peltokangas

Julkaistu 24.02.08

Vuosikausia hiljaiseloa viettänyt James Puhto-Ren näyttää aktivoituneen keikkailuun, huhua liikkunut myös uudesta levystä. Mistä on kysymys, siitä piti ottaa selvää. Kysymyksiin vastailee bändin päämies Pasi Peltokangas.

Pasille kiitokset haastattelusta.

-M!ka-

Pasi Peltokangas.

18.4.08  Näyttäisi JPR:llä olevan keikka Vastavirta-klubilla Tampereella 70-luvun Vihannesten kanssa. Taitaa olla aika pitkä aika edellisestä keikasta. Milloin ja missä bändin edellinen keikka oli?

Edellinen keikka oli muistaakseni Kokkolassa, kotikaupungissa ja vuonna -98 tai -99!Oli silloin kitaraotekäden sormi murtunut, joten oli lainakitaristi. Keikka oli joku happening yökerhossa ja keikka oli paska keikka ja keikka oli samalla "vihoviimeinen" Puhto-keikka. Ainakin toistaiseksi... heh.

Eli vuosikymmen on vierähtänyt hiljaiselossa. Nyt on sitten keikkatahti vähän kiivaampaa, kun tuon Vastavirta-klubin keikan jälkeen on toinen keikka on ilmeisesti tulossa heti seuraavaksi  päiväksi. Paikkaa ei vain ole vielä julkistettu. Missähän tuo keikka mahtaisi olla?

Joo, Tampere on silloin perjantaina ja lauantaina vielä auki, eli VINKKEJÄ kaikilta et missä olisi joku vastaava happeninki tai muuta sellaista, että bändi vapaana ois.. Laittakaa ideoita osoitteeseen info(at)rytmirotat.net.

Kolmas nyt tiedossa oleva keikka on sitten 19.7.08 Hummeripoika-rockissa Haukivuorella. Onko keikkoja tulossa lähitulevaisuudessa lisääkin?

Alkujaan piti vetää se Rytmirotat-yhtyeellä, mutta ramomiehet halusivat Puhton - se on okei. Eli sinä viikonloppuna tarkoitus on olla jossain  muuallakin, mesta vielä auki.

Eli myös Hummeripoika-rockin viikonloppuun voisi Pasille laittaa keikkavinkkiä... ja meiliosoitehan jo tuossa mainittiinkin.

Uutta kauraa uudelle levylle. Sellaista suoraa rokkia, jossa Quo ja Ratsia… höö… kohtaavat …tai emmie tiiä. Jamekseltä se kuiteski kuulostaa varmasti.

Pasi Peltokangas

Pasi Peltokangas (kuva: M!ka).

Mikä innosti James Puhto-Renin keikkailemaan ja ilmeisesti myös levyn julkaisuun? Woimasoinnun Hannu vihjaili Ramopunk.comin vieraskirjassa, että James Puhto-Reniltä olisi tulossa myös levyä. Pitääkö paikkansa?

Idea on se, että James Puhto-Ren levy napsahtaa pihalle ja thats it, eli ei uusia suuria tulemisia. Rytmirotat on mun pääkauraa näinä päivinä. Toki kun sopivaa kyselyä tulee, pitää niitä harkita. Hyvä lätty nyt ainakin on tulossa anyway.

Tuo Woimasointu Hannu kysy multa vanhoja nauhoja uusiojulkaisuun. Yksi  julkaisematon End of the road on just vuodelta -99. Sen Hannu sai ja tekee mun luvalla sillä mitä tekee. Hannu ilmeisesti julkaisee tuon -99 vuoden jäähyväispuhtolevynkin joskus. 

Alunperin Hannu ehdotti Karleby screamers kasettipitkäsoiton uusio-julkaisua, mutta se levätköön harvinaisena painoksena haudassaan.

Ajattelin kuitenkin, että kansalle ihan uuttakin kamaa pitää olla, kun aina jossain joku on kuitenkin kysellyt Puhtosta. Joten, jouluna tein uutta kamaa 5-6 rainaa ja ne on nyt pantu purkkiin.

Uutta kauraa uudelle levylle. Sellaista suoraa rokkia, jossa Quo ja Ratsia… höö… kohtaavat …tai emmie tiiä. Jamekseltä se kuiteski kuulostaa varmasti.

Ja pitäähän noita sitten kansalle elävänä vähän  esittääkin. Sehän se rokkibändin idea on. Ei tää ole mikään Leevings.

Pitäähän noita sitten kansalle elävänä vähän  esittääkin. Sehän se rokkibändin idea on. Ei tää ole mikään Leevings - Tuollaiset tapahtuma-weekenderit jossa on muitakin bändejä sopii oikein hyvin.

Pasi Peltokangas

Eli tulossa on mahdollisesti siis kaksikin Puhto-Ren julkaisua? Toisessa vanhaa ja toisessa uutta materiaalia? Vai tulevatko sekä uudet, että vanhat samalle levylle?

Uusi levy Back on the road sisältää vain uusia piisejä, näillä näkymin ne kaikki viisi studiossa 19.2-08 taltioitua 1,5-2 minuuttista rallia.

Näin mie uson. Hannu julkaisee End of the roadin, siis se -99 lätty, joka jäi ulostamatta silloin, niin joskus, kun hälle sopii. Hän sai mun luvan siihen complete all...

Kas, uuden levyn nimi on sama, mitä kaavailin tämän haastattelun otsikoksi, mutta eipä tarvitse olla ruudinkeksiä, huomatakseen, että nimi sopii mainiosti James Puhto-Renin levyjen jatkeeksi....

Joko uuden levyn ilmentymisajankohdan saa julkaista? Ja jos saa, milloin uutta Back on the road  –levyä pääsee kuuntelemaan?  

Woimasointu Hannun kanssa puhe oli pääsiäisestä ja näin mennään. Eli kiirastorstai on toivoa täynnä ja uuden levyn ilm.päivä samalla. Näin mie uson.

The road of James Puhto-Ren:

Start of the road - On the road - Road - Oh shit! More from the road! - Hit the road - Keep your eyes on the road  - 

Two for the road - In the halfway of the road - Sun roll 'n' road - Back on the road...

Ks. diskografia: All from the road

Ketä nykyisessä James Puhto-Ren -kokoonpanossa soittaa?

Ei vanhoja kokoonpanomiehiä. Ihan orkkisukoistakin yksi on jo kuollut. Ja toinen läheinen kans lähtenyt. Mulla on messissä rottarumpali Ile ja turkulais-veteliläinen Tumppi. Nuoria energisiä 
ukkoja kumpikin.

Puhto-Ile (kuva: M!ka).

Mitenkäs James Puhto-Renin tulevaisuus. Sanoit Rytmirotat on sinun pääbändi, mutta Puhto-Reniäkin voi keikoille kysellä. Onko bändi nostettu esiin naftaliinista sillä ajatuksella, että se jatkaa eloaan Rytmirottien ohella? Silloin tällöin keikkaa, välillä jotain uusia biisejä ja joskus tulevaisuudessa taas uutta levyä?

Joo eli kyllä oletinkin, että keikkakyselyjä tulee, mutta Rottahomma on SE mun juttu, näin on. 

Kultaa tuolla painosmäärällä ei myydä, heh, mutta varmasti jokainen keikkakysely noteerataan ja niinku sanoin aiemmin, tänä vuonna varmasti on muitakin keikkoja kuin nuo 2-3 varmaa. Tuollaiset tapahtuma weekenderit jossa on muitakin bändejä, ne sopii oikein hyvin.

Parempi olla nyt vain taas kuitenkin huutamatta liikaa, eli hyvä levy tulee ja sillä pärjää taas pitkät pätkät.

 M!ka

Kävijälaskuri